Witaj Nieznajomy!
|
temat: [mod/projekt] Pointer's Mod Pack komnata: Komnata Cieni (Heroes VII) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 ... 9 - 10 - 11 | |
kassandra1986 |
Można prosić o link do moda?Stary wygasł. |
Blueoyoester |
a właśnie ac mod w wersji 1.5 jest kompatybilny z obecną wersją heroes 7? |
Blueoyoester |
ja też w sumie chciałbym też nowe linki do modów |
Pointer |
Odświeżam link do moda oraz do paczki dodającej Raelaga. Przypominam, najpierw wgrywamy mod, a na to plik z Raelagiem. Miłej gry :) |
Pointer |
Powoli, ale jednak, prace nad modem, a raczej kombinacją modów idą do przodu. Prezent na święta dla miłośników H7: Pointer's Mod Pack 0.65 beta. Paczka zawiera: 1. AC Mod kompatybilny z Trial by Fire oraz dodanymi alternatywami do Fortecy (jedna z nich to przeniesiony z Akademii Golem Shantiri). 2. Rozszerzenie AC Moda o nowe alternatywy we wszystkich frakcjach poza Przystanią. 3. Zmiany wprowadzone przez Unofficial Community Mod, w tym nowe zdolności jednostek. 4. Odblokowani bohaterowie scenariuszowi, kampanijni i z Zaginionych Opowieści Axeoth w grach hot seat i potyczkach. 5. Bohaterowie z Heroes 6 z możliwie wiernym odwzorowaniem ich specjalizacji. 6. Kilku bohaterów z Heroes 5 również odwzorowaniem ich specjalizacji (ta część wciąż w trakcie dodawania). 7. Skoro punkty 5 i 6, to nowe specjalizacje bohaterów. 8. Nowe klasy bohaterów, m.in. bohaterowie ze Świątyni, aktualnie dostępni w Sylvanie. 9. Odblokowane artefakty kampanijne i przedmioty misji w grach hot seat i potyczkach. 10. Nowe artefakty stworzone całkowicie od podstaw, m.in. zestaw Insygnia Śmierci. 11. Osłabione działanie zaklęć w celu poprawy balansu między bohaterami Mocy i Magii!!! 12. Nowe jednostki i/lub nowe ulepszenia jednostek, m.in. Dzika Rusałka z oddzielnego moda, Jednorożec, Skorpikora, Jaszczurzy Wojownik oraz 3 z 4 arcypotężnych smoków rodem z H3: Armageddon's Blade. 13. Nowe zdolności jednostek. 14. Nowe zaklęcia pochodzące z moda WPU (Bless, Curse, Animate Dead). 14. Kilka innych drobnych zmian. Mod jest wersją beta, więc nie jest pozbawiony błędów, nie ma też polskich tłumaczeń większości nowododanych elementów. Zapraszam do testowania w ramach przerwy od świątecznego objadania ;) |
Kammer |
Bardzo ciekawe, postaram się trochę pograć, bo od jakiegoś czasu mnie do H7 ciągnie. |
kassandra1986 |
Czy mod działa na trybie gry lokalnej multiplayer? Testował ktoś? Bo zaczęłam grać z chłopakiem na osobnych kompach i na razie korzystamy z unofficial community moda ale chętnie bym ten przetestowała,jakby działał w trybie lokalnym. Fajnym pomysłem byłoby też jakby dało radę umożliwienie instalacji w stylu unoffical community moda, że moda sie wkłada do dokumentów i łatwo usuwa. Co do AC Moda to czy mółbys przybliżyć, jakie konkretnie jednostki są dodane w każdym zamku? Te same co były w temcie AC Moda? Inne? |
Pointer |
Co do gry na multiplayer to nie wiem, szczerze mówiąc jak to sprawdzicie to dajcie mi znać ;) Co do instalacji, to nie do końca wiem jak taką formę instalacji zrobić. Na ten moment polecam zrobić backup całego folderu MMH7Game i po prostu wgranie moda. W celu wyinstalowania wyrzucasz folder i wgrywasz ten z backupu. Jeśli chodzi o alternatywy to większość pokrywa się w ACModem, dodatkowe lub zmienione to: Przystań: kusznik / kapłanka Twierdza: harpia / jaszczuroczłek siepacz / morski elf renegat Akademia: golem - brak alternatywy dżin / magiczny łucznik Nekropolia: duch / demon pająk / piekielny ogar Sylvan: łowca / leśny tygrys druid / dzika rusałka tancerz ostrzy / jednorożec Loch: troglodyta / złe oko wędrowiec / mantykora Forteca: niedźwiedź / golem shantiri kapłan run / żywiołak ognia |
Andruids |
"duch / demon pająk / piekielny ogar druid / dzika rusałka tancerz ostrzy / jednorożec" Można poprosić kogoś z siódemką o screeny, jak w grze prezentują się te jednostki? |
Kammer |
Dałbym screeny, ale coś chyba źle zainstalowałem -- w heropedii w ogóle mi się nie pojawiają alternatywy Sylvanu, jakakolwiek wzmianka o nich pojawia się tylko w Leśnej Chacie. W sumie w pierwszym poście brakuje mi opisu instalacji -- musiałem robić na czuja, przez co wyszło jak wyszło. |
Antalyan |
Very interesting news indeed, I hope to have time to explore the changes (and possibly add few of them into UCP as well) soon :) |
Pointer |
Nie działają opisy przy budynkach zwiększających przyrost. Wynika to z faktu braku spolszczeń dla nowych opisów. Gdybyście odpalili grę w języku oryginalnym (angielskim), to opisy uwzględniałyby nowododane alternatywy. W którejś z kolejnych wersji dodam spolszczenia wszystkich nowości. Poprawię też czeski opis nowych zaklęć wziętych z WPU ;) |
kassandra1986 |
Jeśli chodzi o instalację moda to sprawdziłam i wychodzi na to, że jak się wrzuci do dokumentów tak jak community moda to też działa. Bohaterowie i nowe jednostki się pokazują. Na multiplayer przez lan jeśli obie osoby mają moda też wygląda na to, że wszystko działa. Mam problemy z multi, ale te problemy występują nawet na czystej grze, więc to nei kwestia modów. Po instalacji u obu osób twojego mod packa bohaterowie nowi się pokazują, nowe budynki też, niestety nei grałam na tyle długo by powiedzieć coś więcej, bo jak mówiłam multi na lanie po pewnym czasie crashuje mi się nawet na czystej grze. A w hotseata grac nei chcemy,jeśli oboje mamy kompy i wygodniej. |
Pointer |
Super, że działa przez LAN chociaż. Dzięki bardzo za info w tej sprawie. A tymczasem planuję już wkrótce dodanie Inferno do mojego moda, ale muszę jeszcze dopracować kompatybilność moda z moimi zmianami oraz innymi modami, przede wszystkim z AC Modem. |
Joker222 |
Hello pls can You make H7Config from Data compatibil with Inferno Mod?? |
Joker222 |
If i instal your mod i lose all the Heroes for the Factions 😭 |
klimat93 |
Witam spędziłem parę ładnych godzin grając w mod(mody) i wszystko chodzi w porządku ale myślę że zamiast inferno(na które co prawda czekam), świątynia byłaby lepszym wyjściem bo twierdza z syrenami jest po prostu OP. |
Vexes |
Hejka, może trochę nie do końca w temacie, ale myślę że najbardziej będziesz w stanie mi pomóc. Mam sobie takiego moda i są tam dwa pliki tekstowe. No i chciałem sobie je przetłumaczyć. Pierwszy wszystko ok, ale to co jest w drugim nie wyświetla polskich znaków. Przy pierwszym pliku nie miałem tego problemu. Czy wie ktoś skąd może to wynikać? |
Pointer |
@Joker222 Just wait. When I make Inferno compatible with my mods, it will be playable. Unfortunatelly I don't plan to put Xel into my mod pack. I use many features from Umbramancer's mod and I really think they made a good job, but faction Xel and its creatures and heroes are awful and unbalanced in my opinion. @klimat93 Na Świątynię musisz niestety poczekać dłużej. Z Inferno poszło szybciej dzięki wspaniałej robocie Slyena. Sam też jeszcze bym siedział nad ekranem miasta, zdolnością rasową itp., a tak mogę tylko nieco poprzesuwać lineup jednostek i gotowe. Ale tak, Świątynia jest w planach, też wolałbym zabrać Syreny z Twierdzy. Nie ukrywam, że pomocna dłoń kogoś obeznanego w grafikach byłaby niezmiernym ułatwieniem ;) @Vexes Niestety, też jeszcze nie wyłapałem od czego to zależy. Przykładem jest tu opis Dzikiej Rusałki, który nie wyświetla się poprawnie, w odróżnieniu na przykład od Blasku Chwały czy Sułtańskiego Ifryta, gdzie jest wszystko ok. |
Vexes |
@Pointer Kurczę, a już myślałem ze znajdę pomoc. Ale dobrze wiedzieć, że to nie tylko u mnie ale ogólnie jest taki problem. Ciekawe z czego to wynika? Jakby ktoś miał jakiś pomysł, albo co lepsze znał rozwiązanie, to ja, jak i pewnie Pointer chętnie przyjmiemy. |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 ... 9 - 10 - 11 |
temat: [mod/projekt] Pointer's Mod Pack | wróć do komnaty |