Kwasowa Grota Heroes VIIMight & Magic XHeroes III - Board GameHorn of the AbyssHistoria Światów MMSkarbiecCzat
Cmentarz jest opustoszały
Witaj Nieznajomy!
zaloguj się    załóż konto
Komnata Cieni (Heroes VII)temat: [mod/projekt] Pointer's Mod Pack
komnata: Komnata Cieni (Heroes VII)
strona: 1 - 2 - 3 ... 10 - 11 - 12

Pointer PW
20 lipca 2024, 12:50
Postępy są, praca wre. Ale jeszcze trochę do końca zostało. Ekran miasta gotowy w jakichś 60%. Jak to skończę, to reszta pójdzie już z górki raczej. Gotowe jest 6 jednostek wraz z ulepszeniami i 2 na razie bez ulepszeń. Zostaje jeszcze jedna jednostka, na którą mam wizję, ale jeszcze nic z nią nie zrobiłem. Jednostka zaczepna i jednostka wspierająca gotowe. Brak oblężniczej na razie. Pozostaje do zrobienia zdolność rasowa (na razie koncepcję mam w głowie i w notatkach), no i bohaterowie, ale to raczej szybka robota będzie. A poza Covem pracuję jeszcze nad adaptacją Confluxa do mojego moda. Opieram się na Confluxie z H7.5, za zgodą autora oczywiście :)

klimat93 PW
21 lipca 2024, 09:38
Dobrze wiedzieć że prace idą do przodu.
Conflux z 7.5 a wiesz coś może na temat WŻ od Kurka?
Bo ostatnie info było lata temu a z tego co pamiętam sporo już było zrobione więc może warto by było coś z tego "ruszyć" tak jak to zrobiłeś z Cytadelą od Fladzpak-a.
Szkoda by było by taki projekt poszedł w zapomnienie

Pointer PW
21 lipca 2024, 12:39
Conflux z H7.5 to w zasadzie reinkarnacja projektu Kurka. Ekran miasta i większość elementów jest chyba właśnie zaczerpnięte z tego porzuconego projektu. W moim modzie głównym elementem, który chcę przenieść jest przede wszystkim ekran miasta, bo wizję na Conflux mam chyba nieco inną niż pozostali moderzy. A że moją piętą Achillesową są właśnie grafiki, to ekran miasta załatwia mi najgorszą część roboty.

Etharil PW
24 lipca 2024, 12:09
Jakaś szansa na wrzucenie paczki na Github czy coś? Mega wymyśliło jakieś quoty transferowe, przez co trzeba czekać po kilka godzin, by pobrać paczkę albo wybulić mamonę.

Kammer PW
24 lipca 2024, 12:14
Podpisuję się pod tym.

Pointer PW
2 sierpnia 2024, 21:45
Spróbuję ogarnąć jakiś inny serwer, ale to dopiero po 11 sierpnia pewnie dam radę.

klimat93 PW
1 listopada 2024, 16:42
@Pointer
Może za wcześnie/późno pytam ale czy jest szansa że ujrzymy nową wersję moda jeszcze w tym miesiącu albo chociaż przed Bożym Narodzeniem?

Pointer PW
12 stycznia, 21:01
Spóźniony prezent noworoczny! Łapcie link do najnowszej wersji moda Pointer's Mod Pack 5.4, a w nim:

1. Frakcje: Inferno, Świątynia, Wieża* (podziękowania dla Slyena i zespołu Heroes 7.5), Cytadela** (podziękowania dla Valentina z Resurrection Mod oraz Flapdzaka) oraz Conflux*** (podziękowania dla Kurka, bo to jego ekran miasta stał się bazą tej frakcji oraz dla Slyena i zespołu H7.5).
2. Alternatywne jednostki dla wszystkich frakcji (oryginalnych i nowych).
3. Ponad 400 nowych bohaterów (odblokowani kampanijni, z Heroes 3-6, dodatkowi z modów Heroes 7.5 oraz Resurrection Mod, moje pomysły autorskie).
4. Nowe artefakty (j.w.).
5. Nowe zaklęcia (j.w.).
6. Nowe pola bitwy (podziękowania dla autorów New Arenas Mod).
7. Nowa umiejętność: Interferencja.
8. Nowe specjalizacje bohaterów oraz zmiana działania części już istniejących (główne podziękowania dla zespołu Heroes 7.5.).
9. Poprawiony balans między Magią a Mocą.
10. Runiczne Skrzynie (vel Puszki Pandory), znane z h3.
11. Inne kosmetyczne zmiany.
12. Naprawa błędów wyłapanych lub zgłoszonych przez Was od czasu poprzedniej wersji moda.

*Frakcje musiały zostać dostosowane do mojego moda, żeby zachować balans, stąd też w line-upach pojawiły się pewne zmiany. Największe dotyczą Inferno, niewielkie zaś Świątyni i Wieży. Slyen wyraził swego czasu zgodę na użycie jego prac w moim modzie, nie miał także nic przeciwko pewnym zmianom.
**Cytadela Flapdzaka niestety z jakiegoś powodu wykrzaczała grę, więc bazą jest Cytadela z Resurection Mod, ale jednostki pozostały od Flapdzaka.
***Tu line up zmieniony dość sporo względem H7.5, żywiołaki stanowią wzajemne inicjatywy, tu trafiły też jednostki Shantiri oraz mistyczni Łucznicy.

Instrukcja instalacji (jak wcześniej):

1. Zrób BACKUP swojego folderu z grą, a przede wszystkim folderów \CookedPC, \CustomMaps i \Localization
2. Rozpakuj pobrane paczki (za wyjątkiem Original Necromancy)
3. Zawartość wewnętrznych paczek wrzuć bezpośrednio do folderu \MMH7Game w swoim folderze Dokumenty\My Games\Might & Magic Heroes VII
4. Zalecam wgranie wszystkich elementów, bo gwarantuje to grywalne działanie moda, choć teoretycznie można nie wgrać np. niektórych spośród nowych frakcji lub nowych pól bitwy. Obligatoryjne są paczki PMP 4.3 BASE oraz PMP 4.3 MAIN. W przypadku niewgrania którejś z paczek należy przed pierwszym uruchomieniem gry odpalić sobie Edytor Map, żeby zresetować miejsca, w których pojawiają się odniesienia do tych części moda. Zapisujemy zmiany i gra powinna śmigać (przynajmniej w teorii). Jeśli wgrasz wszystkie komponenty, to nie ma problemu, można odpalać grę od razu po wgraniu moda.
5. I tyle, miłej gry!

No i jak poprzednio:
- W folderze jest też patch Original Necromancy, który przywraca nekromancję do stanu z oryginalnej gry, dla tych którzy z jakiegoś powodu lubią OP Nekropolię ;)

- Frakcja Cove jest nadal w przygotowaniu, nie porzuciłem prac. A część jednostek, które się tam pojawią znajdziecie w modzie jako neutrale ;)

- Zgłaszajcie ewentualne błędy, na pewno jest coś, co umknęło mojej uwadze.

Górski Krasnolud PW
12 stycznia, 21:33
Gratulację Pointer, fajnie że mod ciągle żyje. Czy mógłbyś zrobić krótki filmik prezentujący obecną Cytadelę (ekran miasta rozbudowany, jednostki, siedliska stworzeń, bohaterowie itp.)? Chętnie bym zagrał frakcją jaszczurów, jednak elementy takie jak ekran miasta czy portrety z Heroes III w Heroes VII mocno mnie odrzuciły.

Kammer PW
12 stycznia, 22:07
Bardzo fajnie!

Widzę też, że podzieliłeś download na pojedyncze pliki, postaram się w tygodniu stestować.

KamilCygan PW
13 stycznia, 16:13
Wow, dobrze widzieć że paczka ciągle w rozwoju. Jeżeli mod Heroes 7.5 jest składową (w pewnym sensie) twojego moda to czyniłby to Heroesem 7.75? 😉

klimat93 PW
13 stycznia, 17:34
Ehhhh tak długo czekałem i lipa.
Nie działa
wróć
działa
ale w pewnym momencie zacina się i nie potrafi wczytać pola walki.

Pointer PW
13 stycznia, 23:35
@Górski Krasnolud

Dzięki. No teraz ekran miasta Cytadeli zdecydowanie nie przypomina tego z h3. Ale w takim razie nie polubisz mojego Cove'a... :( ;) Film to może nie, ale screeny na dniach postaram się wrzucić.

@Kammer

Tak, jest podział na pliki, po pierwsze, bo łatwiej wrzucić na jakiś serwer, po drugie, żeby łatwiej się pobierało, ale po trzecie i najważniejsze: bo dzięki temu nie wszystko musi być pobrane, a mod i tak powinien śmigać. Jak komuś się nie podoba np. jakaś frakcja, to może jej nie pobierać. Wystarczy pobrać to, co kogo interesuje, odpalić przed odpaleniem gry edytor z opcją unreal edytora, zapisać zmiany i powinno śmigać. Czy faktycznie będzie działać jako niekompletna wersja, to już mam nadzieję dowiedzieć się od Was ;)

@KamilCygan

Z tym 7.75 to bym nie przesadzał. Jednak nie całe H7.5 jest częścią składową PMP. Sporo rzeczy z H7.5 odrzuciłem, bo mi nie pasowały do mojej koncepcji H7 (np. dodatkowe stwory silnej elity czy legendarne, których część stała się alternatywami, a część po prostu musiałem wywalić).

@klimat93

To dziwne. Było kiedyś takie pole bitwy na terenie trawiastym, które wywalało grę, ale je usunąłem i już od dawna nie spotkałem się u siebie z tym problemem... A wyrzuciłeś poprzednią wersję moda przed zainstalowaniem wersji 5.4? Jeśli tak, to może gdzieś zostały jakieś pliki i się dublują teraz? Może warto zrobić reinstal całych herosków na wszelki wypadek?

klimat93 PW
14 stycznia, 06:47
@Pointer
Tak niedawno miałem reinstal systemu więc Herosy były na czysto.
Działo się tak niezależnie od miasta którym grałem czasami już przy pierwszym starciu, czasami dopiero przy którymś z kolei jednak żadnym miastem nie doszedłem nawet do 2 miesiąca.

Próbowałem nawet wywalić wszystkie "nowe" miasta potem odpalić edytor map, ale nie rozwiązało to w żaden sposób występującego problemu.

Pointer PW
14 stycznia, 07:42
A czy działo się to na jakimś konkretnym terenie? Bo tak jak pisałem, było kiedyś pole bitwy na terenie trawiastym, które się nie wczytywało...

klimat93 PW
14 stycznia, 11:22
@Pointer
Ciężko mi powiedzieć czy na jakimś konkretnym mogę natomiast powiedzieć na jakim "ustawieniu"

Mapa Historia Alternatywna
Wyłączeni wszyscy gracze komputerowi poza Brązowym (SI Łatwy) któremu daję Przystań
Miejsca startowe nie zmienione.

Na niektórych zamkach zawiesza(wczytuje w nieskończoność) się prędzej na innych poźniej ale zawiesza się na każdym

Po prostu jakby pole bitwy nie potrafiło się załadować

Pointer PW
14 stycznia, 11:55
UWAGA!

Kto już pobierał moda, to uaktualnijcie sobie paczkę PMP 5.4 BASE, bo wrzucając całość pominąłem jeden plik. Nie jest on istotny dla gry, ale stanowi zmianę wizualną. Polecam ;)

@klimat93

Nie wiem czy ma to jakikolwiek związek, ale generalnie robię i testuję mod na mapach losowych. Już bardzo dawno nie odpalałem jakiejkolwiek gotowej mapy. Sprawdzę u siebie czy będę miał ten problem. Jeśli tak, to znaczy, że mod na ten moment nie jest kompatybilny z gotowymi mapami, a jedynie z RMG. Spróbuję wtedy znaleźć przyczynę tej sytuacji. Jeśli natomiast u mnie będzie śmigać, to nie wiem jak zaradzić problemowi, który się nie pojawia. Prawdopodobnie wtedy przyczyna jest gdzieś u Ciebie, ale nie mam pojęcia gdzie.

klimat93 PW
14 stycznia, 19:04
Chciałem wszystkich przeprosić za takie spamowanie wiadomościami :)
A przedewszystkim chciałem przeprosić Pointer-a za marnowanie Jego cennego czasu.
Znalazłem winnego
Aplikacja Nvidia.
Rozwiązanie okazało się proste zresetować, wywalić i zainstalować ponownie podejrzewam że pod koniec zeszłego roku jak Nvidia zmieniała się z Gforce Experience na Aplikacja Nvidia coś się musiało pochrzanić ze sterownikami.

Także jakby ktoś miał problem z niewczytującymi się polami bitwy polecam spróbować.

Ktoś zapyta
albo i nie :)
Jak do tego doszedłem?
"Czysta" wersja gry też nie chciała działać więc zacząłem kopać i się dokopałem do tego że Nvidia mam niejako podwójnie na komputerze.

Pointer PW
14 stycznia, 21:13
Super, że udało się znaleźć przyczynę. To też może być jakaś wskazówka w innych przypadkach, gdy coś nie działa, więc to nie spam, a być może bardzo ważne info. Czekam na dalszy feedback ;)

klimat93 PW
15 stycznia, 08:41
Trochę narzekania teraz

Siedliska zewnętrzne uważam powinny zostać przywrócone do poprzedniej formy gdzie w "podstawowym" znajdowały się stworzenia 1-3 a w "elitarnym" 4-6.

Conflux miasto fajne ale...
Moim zdaniem za słabe
brak jednostki zadającej obrażenia fizyczne czyni koszmarem walkę z gargulcami i golemami, może niech te śmieszne "wróżki" 1 poziomu zadają obrażenia fizyczne zamiast powietrza wiem że kłóci się to nie jako z samym założeniem miasta.

Mistyczni łucznicy jednostka jest zdecydowanie za słaba/za mało jej w początkowych fazach gry 7 (z budowlą zwiększająca przyrost) na tydzień to za mało zwłaszcza że wszystko agruje się na nich.
Dodatkowo pozbawienie ich podwójnego strzału (chyba że to jakiś błąd u mnie) jeszcze bardziej obniża potencjał bojowy jednostki.
Osobiście uważam że należałoby przywrócić jej podwójny strzał albo zwiększyć ilość jednostek do werbowania.

W 2 Miesiącu gry doszło do sytuacji która przynajmniej teoretycznie nie powinna mieć miejsca miałem więcej Żywiołaków Energii niż łuczników więc podzieliłem Żywiołaki na 2 sloty a łuczników wywaliłem na zamek bo i tak byli praktycznie bezużyteczni.
strona: 1 - 2 - 3 ... 10 - 11 - 12
temat: [mod/projekt] Pointer's Mod Pack