Witaj Nieznajomy!
|
temat: ERA 2.7.4. Problem komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
Raiden |
Witam! Mam problem z erą taki, że w ogóle mi sie nie odpala ze start menu, a skrót nie widzi pliku głównego tak jakby go w ogóle nie było. Proszę o rady. EDIT: Zapomniałbym wspomnieć, że zreinstalowałem Erę 2.7.4. na Złotą Edycję H3 |
Pewnie antywirus zablokował ci instalację. Masz w ogóle w katalogu plik h3era.exe? |
Raiden |
Mam plik tylko w katalogu: Heroes III Era 2\_Install_\Root. Jak odpalam pojawai się błąd(którego nigdy wcześniej nie miałem) "Nie znaleziono punktu wejścia procedury _AIL_set_sample_volume@8 w bibliotece msss32.dll"(tu zaznaczę, żę sciągnąłem tą bibliotekę z neta bo przy wcześniejszej próbie odpalenia gra jej wymagała). |
A spróbuj instalkę uruchomić na prawach administratora. |
Raiden |
To wygląda tak jakby mi usuwało h3era.exe z folderu głównego podczas instalacji. Nie mam żadnego antywira. |
Kammer |
Zapora Windowsa? |
Raiden |
Też wyłączona. Obecnie skanuje kompa Avastem, potem zamierzam powyłączać zbędne programy, które sie uruchamiają z Windowsem no i reset kompa i ponowna próba instalacji. |
Kuririn |
Powodzenia! |
AmiDaDeer |
Cytat: To prawdopodobnie Avast usuwa Ci pliki z Ery.
Obecnie skanuje kompa Avastem |
Raiden |
Ja go dopiero co ściągnąłem z neta, więc to nie możliwe. |
AmiDaDeer |
A jaki masz system operacyjny? |
Raiden |
Windows 7 |
Magiellan |
W prawdzie nie do końca na temat, ale też mam małe pytanko. Otóż przez nieuwagę zaktualizowałem sobie erę do wersji 2.6.6 a nie do tej najnowszej. I właśnie dopiero teraz przy okazji tegoż tematu zorientowałem się iż jest jeszcze nowsza wersja (2.7.4). Moje pytanko jest następujące. Mam zaczęty epizod na tej pierwszej wersji. Czy jak teraz zaktualizuję erę to da się go wczytać? Czy lepiej po prostu poczekać, skończyć i dopiero wtedy zaktualizować? Bo jak aktualizowałem z 2.4.6 na 2.6.6 to niestety nie dało się wczytać i trzeba było tworzyć od nowa... A epizod całkiem ciekawy i chciałbym go dograć. |
diabełek412 |
HMMM, mnie też to interesuje, no ale skoro wcześniej się nie udało wczytać mapy to i tym razem pewnie się nie uda. |
temat: ERA 2.7.4. Problem | wróć do komnaty |