Witaj Nieznajomy!
|
temat: Problem z mapami komnata: Komnata Cieni (Heroes VII) |
wróć do komnaty |
cygaret |
Witam, Gra nie ładuje mi customowych map. Na liście są dostepne, ale podczas ładowania scenariusza nic się nie dzieje, tzn. wiesza się. Nowe mapy skopiowałem do My Documents\My Games\Might & Magic Heroes VII\MMH7Game\CustomMaps\AdventureMaps\ przy czym dwa ostatnie foldery sam utworzyłem bo nie było. i chyba mam wersje 1.1. Powinienem uaktualnić? Gdzie sprawdzić w ogóle wersje gry? |
Kammer |
Wersję gry masz w dolnym prawym rogu menu głównego. Obecnie najwyższy numerek to jest 2.2.1 - aktualizacja jest zdecydowanie zalecana. Edytor widzi mapki? |
cygaret |
Dzięki, Czyli mam wersje 1.1 :-) tragedia. zaraz uaktualnię i zobaczę czy śmiga. Mapy są ok bo pobieram z map4heroes. edit: kupiłem klucz na allegro, mam nadzieje trochę popykać w multi online. |
Lis |
Witam wszystkich. Pierwszy post, więc nie banujcie od razu :) Czytałem wcześniejsze wpisy, ale nadal nie ogarniam jak wgrać mapy pobrane z sieci tak żeby były widoczne przy wyborze w grze. W H5 wrzucałem w folder z mapami i pięknie ładnie wszystko grało. W H7 nie idzie. Może mi ktoś wytłumaczyć jak dla cepa ? |
dvoytek |
@Lis Wrzuć do ...\Documents\My Games\Might & Magic Heroes VII\MMH7Game\CustomMaps\AdventureMaps I tak jeszcze w ramach autoreklamy :P |
Lis |
Hej, dziękuję za szybką odpowiedź, ale ... MMH7Game i potem jedyne opcje dostępne u mnie to : Config Logs Savegames I co teraz? Jak wspomniałem trzeba tłumaczyć jak dla cepa :) |
Alistair |
Też nie mam takiego folderu, więc proponuję go utworzyć. Po prostu w folderze MMH7Game utwórz sobie katalog CustomMaps, a w nim katalog AdventureMaps. I tam wrzucaj pobrane mapy. |
Lis |
Gra widzi mapy - przynajmniej tą jedną która zgrałem. Dziękuję Wam bardzo za pomoc. Pozdrawiam!! |
temat: Problem z mapami | wróć do komnaty |