Witaj Nieznajomy!
|
temat: [VCMI/Projekt] Świątynia/Shrine komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 ... 9 - 10 - 11 | |
Eggyslav |
No, i w końcu Oni ma właściwy dla siebie oręż, ale skoro uzbrojony jest w maczugę kanabo, to ulepszenie nie może już nazywać się Kenshi, bo ta nazwa sugeruje szermierza, a więc wojownika posługującego się mieczem, a nie bronią obuchową... |
James_Dean |
Świetny projekt, widać że autor zna się nie tylko na kulturze, ale i na zagadnieniach językowych Japonii (Oni = diabeł, podobny do diabła). Trzymam kciuki za projekt :) |
Kastore |
A to nie jest tak, że każdy minimalnie obeznany w popkulturze człowiek zna te zagadnienia językowe? :P |
Topork |
No może nie minimalnie, akurat wątpię, żeby każdy wiedział czym jest Oni. |
Kastore |
Jak ktoś ogarnia choćby Street Fightera to wie. ^^ |
Bacus |
Dziś zacznę od odpowiedzi. Eggyslav: Fakt, zapomniałem napisać, że nową nazwą ulepszenia jest Oni Elder. No, i w końcu Oni ma właściwy dla siebie oręż, ale skoro uzbrojony jest w maczugę kanabo, to ulepszenie nie może już nazywać się Kenshi, bo ta nazwa sugeruje szermierza, a więc wojownika posługującego się mieczem, a nie bronią obuchową... Co do samej nazwy Oni to nie trzeba znać zagadnienia językowe jakoś mocno, Oni przewija się w wielu źródłach, grach, seriach, więc wystarczy szczątkowe zainteresowanie, aby te nazwę poznać. Nowi bohaterowie: Moc: Cytat: Hide Rasa:Małpa Specjalizacja:Małpy Bio:Niezrażony ciągłymi uszczypliwościami od strony innych generałów, Hideyoshi wykazuje się niezwykłym sprytem na polu bitwy. Potrafi przewidzieć działania przeciwników z zadziwiającą precyzją i obrócić to na swoją korzyść. Cytat: Magia:Chiyome Rasa:Człowiek Specjalizacja:Ninja Bio:Chiyome, jako można i wpływowa kurtyzana, nie próżnuje nawet w czasach wojny. Namówiona do współpracy przez Shingena, trenuje swoje dziewczyny rozsiane po wszystkich prowincjach, na zdolnych szpiegów i zabójczynie. Cytat: Goku Rasa:Małpa Specjalizacja:Przyśpieszenie Bio:Ten samozwańczy król małp, został wypędzony z krainy bogów za swoje niesmaczne wybryki i sianie chaosu. Próbuje odpokutować pomagając mnichowi Sanzo, ale ciągle pakuje się w jakieś tarapaty. Cytat: Ginko Rasa:Kitsune Specjalizacja:Dziennie daje 1 klejnot Bio:Amaterasu roztacza wkoło siebie blask i pozytywną energię, dlatego ludzie wierzą, że jest wcieleniem bogini słońca. Czasami przybiera postać wielkiego wilka, który uznawany jest za szczęśliwy omen. Siedliska: Pagoda - Siedlisko Tanukich Jaskinia Onich - Siedlisko Onich. Edit: Zmieniłem imiona 3 bohaterów. |
Eggyslav |
O, Hideyoshi? W sensie Toyotomi Hideoshi? Rozumiem że Oda Nabunaga i Ieyasu Tokugawa też się pojawią? |
Kastore |
Eggyslav: Pastisz nie jest zobowiązujący.O, Hideyoshi? W sensie Toyotomi Hideoshi? Rozumiem że Oda Nabunaga i Ieyasu Tokugawa też się pojawią? Bohaterowie bardzo ładni, poza Hideyoshim, który ma złą perspektywę. Macie już początkowe umiejętności drugorzędne dla bohaterów, czy zostawiacie to sobie na później? :P |
Kurek |
Świetny pomysł! Ale... Zdecydowanie zamieniłbym lisa smokiem. Do tego brakuje strzelca niższego poziomu. Łucznik na koniu lub kapłan Tao byłoby propozycją z mojej strony. Pomyślałbym też o tym, żeby oprócz Chin i Japonii uwzględnić naleciałości Mongolii i Kambodży. Polecam też dodać pozamiastowe jednostki typu Garuda na 8 lub 9 poziom lub Wieśniaka zbieracza ryżu z kijem z dwoma wiadrami i kapeluszem na poziom 1. |
Kastore |
Kurek: Nie! Lis to jedna z najbardziej wyjątkowych jednostek w całym zamku a Ty chcesz go zamieniać kolejnym smokiem, który jak przypuszczam w Twoim wyobrażeniu wyglądałby jak Kirin, co jest bez sensu.Zdecydowanie zamieniłbym lisa smokiem. Kurek: Jak zamek będzie szybki to strzelcy są niepotrzebni.Do tego brakuje strzelca niższego poziomu. Kurek: Obecny line-up jest lepszy od Twoich propozycji kolejnych jednostek ludzkich.Łucznik na koniu lub kapłan Tao byłoby propozycją z mojej strony. Kurek: Harpia? :PPolecam też dodać pozamiastowe jednostki typu Garuda na 8 lub 9 poziom Kurek: Mamy chłopa.
Wieśniaka zbieracza ryżu z kijem z dwoma wiadrami i kapeluszem na poziom 1. |
Kammer |
Sun Wukong przypomniał mi o mojej ulubionej bogini ze Smite'a: Nu Wa (Nu Wie? Nie mam pojęcia jak się to odmienia): Może na czaromiotkę z talentem magicznym by się nadawała? |
Warmonger |
Bogini jak bogini, ale mało wschodnia. Prędzej do Oasis. |
Kammer |
Chińska bogini-stwórczyni ludzi, bodaj pilnowała bram nieba: |
Belegor |
Nie ma sensu - taki dalekowschodni line-up jest w porządku. Naleciałości z Mongolii i Indii mamy już w Fortecy - jak nagi. Rakszasę zaś mamy już w Oasis, jako alternatywę. Jedynie do czego mogę się przyczepić to imiona bohaterów - są za bardzo....regionalne. Owszem miasto wzorowane na mitologii japońskiej, chińskiej i koreańskiej, ale w herosach imiona są uniwersalne. Mamy Wrota żywiołów wzorowane na arabskiej architekturze, ale żaden z bohaterów nie nazywa się Mahmut, Imam, Omar, i tak dalej i tak dalej.... Klimatyczne owszem są, heroesowe- ne-e, nie są w ogóle. Nie róbcie z tego trójkowej wersji Świątyni z Ashan. |
Kastore |
Jeszcze będą nieregionalne. :P |
Topork |
A smocze kule jako składany artefakt będą ?;) |
Nephretes |
Ciekawy koncept na nową frakcję, brakuje miasta w takich klimatach. Hobbit jak zawsze wykonał dobrą robotę z muzyką, portery również całkiem udane. Szkice z pewnością przydadzą się podczas wykonywania materiałów w 3D... tylko właśnie, jest tu jakiś grafik 3D, który to zrealizuje? Życzę powodzenia z projektem. |
Szaman |
Nephretes: tylko właśnie, jest tu jakiś grafik 3D No właśnie... Póki nie zobaczę grafik 3D. Uznaje poziom tego projektu na poziomie "Vori". |
Kastore |
Żeś dowalił, Szaman. |
Andruids |
Szaman: Jakiegoś konkretnego Vori, geograficznego Vori czy metaforycznego Vori?
Uznaje poziom tego projektu na poziomie "Vori". |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 ... 9 - 10 - 11 |
temat: [VCMI/Projekt] Świątynia/Shrine | wróć do komnaty |