Kwasowa Grota Heroes VIIMight & Magic XHeroes III - Board GameHorn of the AbyssHistoria Światów MMSkarbiecCzat
Cmentarz jest opustoszały
Witaj Nieznajomy!
zaloguj się    załóż konto
Niebiańska Kuźnia  (WoG, HotA, VCMI)temat: [HotA] Oficjalne informacje, aktualizacje
komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI)
strona: 1 - 2 - 3 ... 86 - 87 - 88 - 89

witchking PW
2 stycznia, 11:58
Stary kronverk miał swoje wady, ale podobał mi się graficznie. Nadal miło mi się patrzy na tamtego olbrzyma.

mam wrażenie, że zrobili krok w tył.

Riccardo PW
2 stycznia, 12:31
I liked the frostlings from the old Kronwerk
https://heroes3towns.com/towns/bulwark/concept_011.gif

https://heroes3towns.com/towns/bulwark/concept_012.gif

Marcin Lis PW
2 stycznia, 14:19
Witam mam pytanie nowa aktualizacja 1.7.2 kiedy bedzie dostepna ma vcim telefon.

Lord Hawk PW
2 stycznia, 15:35
witchking:
Stary kronverk miał swoje wady, ale podobał mi się graficznie. Nadal miło mi się patrzy na tamtego olbrzyma.

Ten olbrzym i jego ulepszenie, pojawiły się w najnowszym mieście pod VCMI o nazwie "Ark town", więc będzie można podmienić w razie czego :)
Co więcej, jest tam kilka innych jednostek, ze starego Kromwerka. Jeśli nie chcesz ściągać by sprawdzić samemu, to dwa dni temu, robiłem stream z ogrywania tego miasta, jak i film prezentujący, więc też sprawdzić, jak prezentują się w akcji, jeśli chodzi o animacje [moim zdaniem, barany potrzebują poprawy animacji najechania myszką, ale resztą jest ok].

Riccardo:

Both of these units are in the newest town under VCMI called "Ark town", which along with them also has several other units from the older version of Kromwerk.

A co zaś się tyczy samej wersji HOTA 1.7.2, to w teorii pewne rzeczy mogą być za mocne, jednak w praktyce, wydaje się to dobrze przemyślane i niektóre zdolności są zarówno przydatne w niektórych sytuacjach, zaś w innych zbędne, ale przynajmniej już nie takie useles jak wcześniej. I tak wspominane tutaj sokole oko, jak najbardziej przydatne gdy chcemy sprawdzać, czy przeciwnik ma czary, które mogą skontrować nasze czary [np. slow vs haste]. Nauka nie jest taka mocna, bo nadal trzeba pamiętać, że zdobywając ją, tracimy miejsce dla innej zdolności. Jednak teraz nadrabia to tym, że łącznie dostajemy po napakowaniu jej, aż 4 dodatkowe poziomy bohatera, czyli 4 punkty do statystyk, ale równie dobrze moglibyśmy na jej miejsce mieć offense, armorer, sorcery lub intelligence, lecz bez szybszego przyrostu doświadczenia.
Jednak, to co chyba niespodziewanie jest polepszone, mimo że nie wydawało się słabe, ale potrzebne tylko czasami, to jest pathfinding. Teraz ta zdolność, jest przydatna na każdym terenie, nawet jeśli gramy tylko na trawie, bo zmniejszenie ilości punktów, za jakie robimy ruch bohaterem, to czasem może skutkować, dodatkowymi polami, których normalnie mogło by zabraknąć.
Jedno, do czego nie jestem przekonany, to to dodawanie życia przez pierwszą pomoc i namiot, bo jak już chyba lepsze było by dodanie 1/2/3 hp każdej jednostce. A tak to słabsze praktycznie nic nie dostaną, zaś te mocniejsze całkiem sporo i to trochę pomysłem z WoGa zalatuje. A skoro inne specjalizacje i bonusy w nowej wersji, bardziej promują niskopoziomowe jednostki, to tu jest jedyny wyjątek. A jak wiadomo, +1 hp do np. impa, daje znacznie więcej, niż do smoka czy innego diabła. Dodatkowo, w tym przypadku taka formuła dla inferno, powodowała by że to miasto było by mocniejsze pod farmienie demonów.

Hayven PW
2 stycznia, 16:15
Orły, sokoły:
bez szybszego przyrostu doświadczenia
Trzeba jeszcze pamiętać, że szybszy przyrost doświadczenia stanowi w tym przypadku niewiele więcej jak kompensację tego, że (asymptotycznie) po trzech darmowych awansach wszystkie kolejne będą kosztować o ok. 73% więcej doświadczenia niż gdyby tej Nauki nie brać.

Czy jacyś bohaterowie mają Naukę na start i zaczynają z tego tytułu teraz z wyższym poziomem?

2 stycznia, 17:50
Posiadanie Nauki na starcie nie zmienia niczego - efekt jest aplikowany dopiero przy pierwszym levelowaniu.

Hayven PW
2 stycznia, 19:33
W sensie że przy awansie na drugi poziom dostajemy od razu darmowe podbicie na trzeci?

A jak wygląda sytuacja z np. Uczonym/wiedźmą/chatkami misji?

2 stycznia, 20:03
Awans to awans, kalkulator z nową formułą uruchamia się w momencie pierwszego levelowania. Co doprowadza do osiągnięcia +1 levelu nie ma znaczenia.

Riccardo PW
2 stycznia, 20:12
My guesses,between the lines maybe the HotA team wants to add the second city for each terrain,so:
-Grass for Castle and Rampart
-Snow for Tower and Bulwark/Kronwerk
-Swamp for Fortress and Cove
-Rough for Stronghold and New Stronghold?:https://heroes3towns.com/?town=citadel&ver=&page=arts
-Subterranean for Dungeon and Asylum?:https://heroes3towns.com/?town=asylum&ver=&page=arts
-Lava for Inferno and?
-Dirt for Necropolis and Cathedral?
-Highland for Conflux and?
-Wasteland for Factory and?

What do you think, could it be feasible?

edeksumo PW
2 stycznia, 21:17
In Hota pace it would be finished around 2137 year.

Drwal PW
3 stycznia, 11:17
witch:

mam wrażenie, że zrobili krok w tył.

Mam identyczne zdanie. Nawet Factory to według mnie poziom niżej niż wspaniałe Cove. Nie wiem jaka jest przyczyna, ale graficznie z każdą wersją jest coraz gorzej. Osobiście nie mogę patrzeć np. na jednostki neutralne - we wczesnych zrzutach wygalały dużo lepiej.

witchking PW
3 stycznia, 12:56
@Lork Hawk po Twoim poleceniu obejrzałem ten filmik, niestety ale jednostki mają dużą część animacji dorobiona w 2D i niestety odstaje to jakością.

Eggyslav PW
4 stycznia, 17:50
Mam problem, gdzieś mi zniknął edytor szablonów map losowych. Dosłownie nigdzie go nie ma w folderze. Próbowałem reinstalację, ale nic nie pomogło, z kolei Windows Defender mówi coś o jakimś trojanie? Update ściągałem tutaj, z Groty. Ewidentnie Windows Defender znajduje w programie Trojana, i usuwa aplikację. Wykluczenie lokalizacji HoTA nic nie pomaga.

Fangorn54 PW
4 stycznia, 19:08
@Eggyslav

Dodaj do listy wyjątków w antywirusie. Jeżeli się nie da, to za pierwszym (lub za każdym :/ ) razem wyciągaj tę apkę z kwarantanny w antywirusie.

Eggyslav PW
4 stycznia, 19:19
Nie mam antywirusa, Mam tylko Windows Defendera. Ale się udało.

Erui PW
5 stycznia, 16:26
U mnie w edytorze Hoty nie ma Fabryki. Tak powinno być?

Kastore PW
5 stycznia, 16:45
Nie. To na pewno edytor Hoty? Może masz starą wersję?

Erui PW
6 stycznia, 13:21
Na pewno. Najnowsza wersja HOTY tj: 1.7.2.. Edytor to h3hota_maped. Może odinstalować Hotę i znów zainstalować? W grze oczywiście Fabryka jest, można nią grać, w edytorze brak całej tej frakcji.

Riccardo PW
6 stycznia, 22:38
news:
Here

Trolldaeron PW
6 stycznia, 23:33
Uznałem, że pobawię się nieco kolorami i trochę edytuję te modele.

Your text to link here...

Your text to link here...
strona: 1 - 2 - 3 ... 86 - 87 - 88 - 89
temat: [HotA] Oficjalne informacje, aktualizacje