Witaj Nieznajomy!
|
temat: LoMM, WoMM i inne gry "of MM" komnata: Mroczna Świątynia (Heroes Online, Clash of Heroes) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 | |
vinius |
trudno. myślałem, że może być ciekawei, gdy przeczytałem o "strasznych obcych - mutantach ze stali i biologicznej tkanki" oraz miastach zasilanych energią parową... brzmi ciekawie :) chociaż z taką techniką to zapewne z Kreeganami wpólnego nic nie mają, z resztą - kto tam wie...? |
Alamar |
W sumie wiadomość niezbyt z niczym związana - twórca Dark Messiaha, Arkane Studios przeniosło się do nowej siedziby, gdzie zamierza (prawdopodobnie) tworzyć gry Online - tu dokładniejsze informacje (plotki ;) ). Ciekawe czy ma to jakikolwiek związek z trzecim, tajemniczym tytułem Ubisoftu "of Might and Magic"? |
vinius |
hmmm... bardziej mnie interesi, czy pracują nad MM online, bo może będzie się działa w starym universum :) ? |
Xian |
Zapomnieliście o jednym tytule: Heroes of Might and Magic: Quest for the Dragon Bone Staff, które ukazało się jedynie na PlayStation 2. |
Dark Dragon |
Nie_mam_nicka "Legends of Might and Magic został ukończony, uzyskał status „Gold” i trafił do powielania." Co oznacza, że LoMM nie jest w wersji Gold, tylko że uzyskał wtedy taki status. |
MCaleb |
Dark, po pierwsze NMN napisał to prawie rok temu, a po drugie zobacz jak wygląda proces tworzenia i wydawania gier. |
Dark Dragon |
Powstaje też gra Pocket Heroes. Aby dowiedzieć się więcej, wejdź na stronę główną - link poniżej: http://pocketheroes.net/ Kilka skrinów: Alamar: Chyba Ci się linki skasowały. EDIT: Dzięki za poprawienie linka. Niepotrzebnie tylko skasowałeś cudzysłów przy "skrenów" ;) Alamar: Nie "skrenów", tylko "skrinów" jak już (tak się ten wyraz czyta po polskawemu). |
tymolord |
Szczerze mówiąc Pocket Heroes to bardzo ładna i ciekawa gra. Gdy bym mógł pewnie bym kupił. |
Quba Drake |
Ja mam takie małe zapytanie, czy ktoś nie chciał by się ze mną zmierzyć w LoMM? |
Dark Dragon |
Mam problem z LoMM. Nie mogę dołączyć do gry, w której gra jakaś osoba. Wyskakuje błąd, że nie zgadza się CD-KEY, ale do tej gry nie było CD-KEYA. Co mam zrobić? Wersja 1.1 z Kronik. |
Zebaty |
tak tez mam problem z CD-KEYem w LoMM i czesto to wyskakuje a szczegolnie jak gra ktos z Polski. Chcialby ktos sie ze mna zmierzyc??? |
Dark Dragon |
Acid: To to wyszło, tylko, że wyłącznie na PS2 i pod innym tytułem, a mianowicie Dragon Rage ;) Dragon Rage miało być początkowo nazwane "Dragon Wars of Might and Magic", jednak gra nie miała żadnego związku ze światem M&M, tak więc dopisek został usunięty :)Chyba nawet dobrze, że ostatecznie toto nie wyszło...[mowa o Dragon Wars - dop. Dark] EDIT: Nie, aczkolwiek domyślałem się tego. Pomimo to, chyba warto o tym wspomnieć :) |
Dark Dragon |
Shifters aka Warriors of Might and Magic 2. Czyli dalsze przygody dobrze wam znanego bohatera. Moje pytanie brzmi, czy ktoś w to grał i czy opłaca się to kupić? |
Alamar |
Nie i nie. |
Dark Dragon |
Skąd wiesz, że nie skoro nie grałeś? Oraz jeszcze jedno pytanie jaki gra ma związek ze światem MM? |
vinius |
To fabularna kontynuacja Crusaders (czy tam Warriors, jeden pies) of MM. |
Acid Dragon |
Nie grałem, aczkolwiek mam zamiar. Grę posiadam. Czy warto? Tak samo jak w przypadku Warriors. Gra nie wpływa jakkolwiek na główną historię HoMM/MM i jej fabuła jest wątkiem pobocznym. Nie jest to też gra "dobra" sama w sobie - recenzje raczej umiarkowanie negatywne. Ale na swoją obronę ma kilka ciekawych elementów fabularnych wpisujących się w ogólną fabułę Mocy i Magii, jak i jest to jedna z bardzo nielicznych kontynuacji losów głównych bohaterów z gier MM. Jak już mówiłem - sam mam zamiar zagrać, ale nie spieszę się z tym ;P. (Poza tym może do tego czasu dopracują jakiś emulator PS2, bo niezbyt mi się chce pożyczać konsolę) |
Dark Dragon |
I jeszcze pytanie czemu twórcy zrezygnowali z "oMM" w nazwie? |
Kaazam |
W kwestii LoMM-a gdzie wyskakuje błąd z CD Key. Zauważyłem, że ten problem występuje, gdy gra nie jest w rejestrze WinXP. Do tego bym jeszcze patrzał na SP jaki jest zawarty w systemie. Błąd ten występował najczęściej w SP1. Przy SP2/3 nie występował. A w każdym razie u mnie tak było. Co do samego LoMM-a. Bardzo szkoda, że nie istnieje tryb SinglePlayer. Było by to faktycznie dość ciekawe. Co do samej rozgrywki to straciłem godziny życia na granie po LAN-ie z kolegami. Niektóre mapy są świetnie zrobione, inne dobrze i parę dennych. Klasy jakoś specjalnie się nie różnią poza "ostateczną bronią zagłady". Zauważmy, że akurat tutaj Paladyn nie nadaje się do niczego. ;) Natomiast reszta klas jest dość mocno ograniczona mapami. Mapy, na których mamy sporo miejsca są najlepsze dla Archera i Sorcerki, w budynkach goła Wariorka i jej młoty koszą równo z podłogą, a do oblężeń Druid i jego Dragon Staff wymiatają. Ehh na samą myśl o tym jak miło można spędzić czas z LoMM-em w dobrym towarzystwie serce się raduje. |
strona: 1 - 2 |
temat: LoMM, WoMM i inne gry "of MM" | wróć do komnaty |