Witaj Nieznajomy!
|
temat: [Equilibris] HoMM 4 HD komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
J. M. Sower |
Dla wygody wszystkich zainteresowanych sprawą jak i pomocą w pracy, postanowiłem założyć ten temat. News od którego wszystko się zaczęło. Postanowiłem wspomóc autorów moda HD. Aktualnie rozpocząłem prace nad tłem menu głównego w rozdzielczości 6105x3434, co pozwoli na użycie go przy proporcjach ekranu 16:9, a nie tylko 4:3. Poniżej można je zobaczyć w trochę mniejszej rozdzielczości (otwórz w nowym oknie aby móc trochę przybliżyć). A oto ostatnia propozycja nadesłana przez Dark Dragona: Za podstawę do pracy posłużyło odkopane przez Lorda Baffourda z odmętów internetu oryginalne tło w dużej rozdzielczości. Przede mną jeszcze kilkukrotne powiększenie samego loga jak i poszerzenie ekranów miast... no i może coś jeszcze, jeśli starczy sił i będzie taka potrzeba. ;) Ps. Moja aktywność będzie raczej skromna do połowy Sierpnia. Edit: Słucham propozycji co do ewentualnego zastąpienia czymś hydry, którą dodałem po lewej stronie, a sam nie jestem do niej zbytnio przekonany. |
Dark Dragon |
Ogólnie uważam, że Ifryt mi średnio wyszedł, ale wpasowanie nagi z HoMMO wyszło idealnie. EDIT: Może to: ? Albo jakieś inne arty z H4. |
mervell |
Ifryt jak ifryt, ale te rozciągnięte tła po bokach są dość straszne. Mam nadzieję, że to nie finalna wersja. |
Godzilla |
Dzieje się coś w sprawie moda i czy wersja HD będzie dostępna bez Equilibris? |
Drwal |
Jakiś czas temu pokazano grafiki chyba ekranu miasta (1920x870): Oryginał: I w sumie chyba tyle. Więcej może wiedzieć Sower. |
Nitj'sefni |
Tak to ekran miasta, a konkretnie nekro(inferno)polis. Jeszcze niezabudowany. |
Hiro |
Nawet zgrabnie im to wyszło - wygląda całkiem naturalnie, z wyjątkiem odbić lustrzanych widocznych w kilku miejscach. Nie lepiej jednak byłoby, gdyby twórcy zastosowali po prostu metodę "okienkową" jak w HD Modzie? Grafik pola bitwy i wielu innych i tak nie rozciągną, a dostosowywanie ekranów miast do nowej rozdzielczości może okazać się bardzo czasochłonne. |
temat: [Equilibris] HoMM 4 HD | wróć do komnaty |