Witaj Nieznajomy!
|
temat: Might & Magic I - Pomoc komnata: Cytadela Mocy i Magii (Might and Magic) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 | |
Hieronim |
Wy macie problem z założeniem przedmiotu, a ja jestem takim lamusem, że nawet nie wiem jak zacząć grę. Co za wstyd :d Włączam grę, pisze żeby nacisnąć ESC to naciskam i wtedy mam do wyboru: C - stwórz nową postać V - zobacz wszystkie postacie # - Idź do miasta ( nie wiem jak to działa, jak naciskam SHIFT+3 to nie działa więc pewnie chodzi o coś innego :p) Widzę, że są już gotowe postacie to wybieram sobie CRAG THE HACK naciskam A i wchodzę do niego do okna postaci, no ale co z tą grą? Domyślam się, że kluczem w rozwiązaniu zagadki jest # Gram w wersję z Gog.com |
Hayven |
# to numer miasta. Grę zaczynasz w Sorpigalu, któremu odpowiada numer 1. Czyli żeby zacząć grę, musisz wcisnąć 1. |
Hieronim |
Naciskałem wcześniej wszystkie przyciski na klawiaturze, cyfry też, ale wyskakiwało mi "No available characters". Mam klawiaturę bezprzewodową i pewnie 1 nie zaskoczyło. Ale i tak to było losowe co robiłem, a nie na zasadzie dedukcji, więc nie ma usprawiedliwienia dla głupoty. Dzięki! |
Alamar |
Najczęściej zadawane pytania |
Hiro |
Polecam wersję na NESa, jest o wiele bardziej intuicyjna i ogólnie przyjemniejsza. |
Hayven |
Cytat: O wiele bardziej intuicyjna Hm, żeby to ja tylko kiedyś wreszcie ogarnął, jak w tej wersji dodawać bohaterów do drużyny i jak dodawać im ekwipunek. |
Alamar |
Cytat: A czy wersja z NES-a umożliwia przeniesienie sejwów z MM1 do MM2?
Polecam wersję na NESa, jest o wiele bardziej intuicyjna i ogólnie przyjemniejsza. |
strona: 1 - 2 |
temat: Might & Magic I - Pomoc | wróć do komnaty |