![]() |
![]() |
![]() |
Witaj Nieznajomy!
|
![]() komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
![]() |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 ... 29 - 30 - 31 | |
![]() MCaleb ![]() |
>>> Jak się Forge wprowadzi, to będzie beznadziejnie. Może wpierw sobie 'conieco' o historii świata MM poczytasz i/albo przejdziesz całe MM (albo przynajmniej kilka części) przed pleceniem takich farmazonów. >>> Wyobrażasz sobie walkę krzyżowców z cyberzombie lub ogrami z wyrzutnią rakiet. Tak, i nie mogę się wprost tego doczekać. >>> Lepiej poczekać na Bastion w 3.59. A kto Ci powiedział, że to akurat Bastion wejdzie do WoGa 3.59? |
![]() tymolord ![]() |
Forge mi nie odpowiada, wolałbym za to jakiegoś neutralnego wojownika z laserowym karabinem (neutralny), Destroyera (neutralny, zły), i jakiegoś robota też z laserem (neutralny, dobry). Cyber-zombie i goblin z laserem są O.K. >>> Lepiej poczekać na Bastion w 3.59. >>> A kto Ci powiedział, że to akurat Bastion wejdzie do WoGa 3.59? Najlepiej gdyby były miasta optymalne, które można pomieniać za pomocą wogopcji i zamieniać na miasta które na danej mapie nie będą uczestniczyć. Jestem za Egiptem. Jakby co to istnieje także projekt miasta Grove- mrocznych elfów. |
![]() MCaleb ![]() |
>>> Najlepiej gdyby były miasta optymalne Będą optymalne, nie martw się już o to. Nad statystykami zapewne długo pracowali ich twórcy. Poza tym, to miasta te będą opcjonalne. :P >>> Jakby co to istnieje także projekt (...) Taaak... całkowicie zerżnięty z W3 - dlatego też mi się nie podoba (bo te dwa gatunki nie pasują do siebie jako kropka w kropkę). Dla mnie równie dobrze może go nie być. |
![]() Micki ![]() |
Forge powinno być! Może i zwiększyć popularność Heroesów wśród osób, które nie przepadają za średniowieczem. |
![]() Trang Oul ![]() |
A od kiedy HoMM to średniowiecze? |
![]() Seener ![]() |
No a nie ? Chociaż, jak by się tak zastanowić, to występują tu stwory np z mitologii (antyk) ale przecież smoki i inne potwory kojarzone są ze średniowieczem, ale już na pewno akcja nie toczy się w teraźniejszości ani w przyszłości, bo w takiej konwencji jest miasto The Forge. To nieporozumienie. Nijak ma się to do ogólnego klimatu gry. Smok walczący przeciwko Robocopowi z pistoletem (przykład taki)- okropieństwo... |
![]() Trang Oul ![]() |
Pograj w MM, najlepiej we wszystkie części, a zrozumiesz... |
![]() Alamar ![]() |
>>>Smok walczący przeciwko Robocopowi z pistoletem (przykład taki)- okropieństwo... To samobójstwo - dla smoka. :) Słowa jednej z największych pogromczyń smoków na całym kontynencie Enroth: Long ago I found an old weapon that fired sunlight and could kill almost anything I used it against. I kill so many dragons, it got to be routine. I could shoot them of the sky like big, slow ducks. W przeciwieństwie do innych pogromców smoków (w tym tych od artefaktów takich jak włócznie Wyrm Spitter czy Gibbet) nadal żyje, co już samo w sobie jest niezłym osiągnięciem. |
![]() Ginden ![]() |
Może Forge ma uzasadnienie fabularne. Nie protestuję przeciwko oryginalnym jednostkom Forge (4 i 7 poziom), ale obrzydzenie budzi w mnie goblin z miotaczem czy minotaur z silnikiem odrzutowym. @Trang Oul: Ups! |
![]() Dark Dragon ![]() |
Czy 3DO lub NWC opublikowało grafiki jakiś jednostek (oprócz 1-3) z Forge? Czy jest więcej "skrenów"? |
![]() Minotaur ![]() |
Heyka, jestem nowy i jestem kolegą Ponurego (który jak widać nie cieszy się zbytnią sympatią, wśród was). Nie wiem co tym całym Forge, niektórzy widzą? Ja uważam, żę jest dziwne. |
![]() tymolord ![]() |
Też tak uważam, ale Forge ma bardzo dużo wspulnego z Might and Magic. Początkowo też uważałem że jest dziwne. Przeczytaj sobie Historię świata Might and Magic. |
![]() Ginden ![]() |
Niby Forge ma dużo wspólnego z fabułą itd. ale fabułę można podpiąć też pod latającą lodówkokseropralkę. A odtworzenie Forge... Jakość tego co jest prezentowane na stronach Forge pozostawia wiele do życzenia. Tylko prace Nagasha są jako takie. W WoGu czekam na androidy z M&M. |
![]() ponury ![]() |
Jak dla mnie, to Forge jest fajne, ale jednostki są jakoś dziwnie dobrane. |
![]() tymolord ![]() |
Jeśli chodzi o Naga Tanki to one mają gąsienice założone (czy tam są w tym czołgu), czy też je mają zamiast ogona? |
![]() Dru ![]() |
Chciałbym się zapytać czy ten projekt jest wogle jeszcze rozwijany? I ile zostało już zrobione? |
![]() Acid Dragon ![]() |
sporo, aczkolwiek od jakiegoś czasu prace stoją w miejscu, co wynika z podstawowego założenia - aby dodać nowe miasto potrzebny jest Slava. Slava, który może niedługo wreszcie ponownie zajmie się WoGem, jak kilka dni temu zapewniał mnie w mailu. |
![]() Trang Oul ![]() |
Ziel:
All town graphics, heroes, almost all monsters are done - the lack is puzzle map and city walls. |
![]() Dru ![]() |
Są gdzieś zaprezentowane jakieś grafiki? Zrzuty ekranowe?. Gdyż główna strona projektu nie chce się coś ładować... Czy Slava odkodował już grę na tyle by dodawać nowe zamki? Bo z tego co pamiętam były z tym jakieś problemy.... |
![]() Acid Dragon ![]() |
1. Nie. 2. Nie. Ad. 1. - Gdyż nie uważam, aby prezentowanie prac przed premierą było czymś pozytywnym, o ile premiera nie jest już w 100% pewna. Ad. 2. - Miejmy nadzieję, że *jeszcze* nie. |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 ... 29 - 30 - 31 |
temat: [ważne] The Forge - temat ogólny |
![]() |