Witaj Nieznajomy!
|
temat: Filmiki w serii MM komnata: Cytadela Mocy i Magii (Might and Magic) |
wróć do komnaty |
Wiedzmin Talic |
Łamałem głowę, a nic nie przymyśliłem jak taka rzecz nazywa się po polsku. Filmami tego nazywać się nie da, może animacjami? Może mi poradzicie? No a właśnie co tu chciałem... Ściągnęłem ze Skarbcu tą właśnie "animację" co po ukończeniu mej kochanej ósemki. I tu chcę zapytać i prosić czy nie można byłoby zamieścić tam inne "animacje" z tejże gry czy chociażby dać jakiś adres gdzie możnabyłoby je ściągnąć. Bardzo proszę przed zamknęciem tego tematu (przecież piszę już zrozumiale, dlaczego ciągle usuwacie moje posty?) o podanie jakiej pożytecznej odpowiedzi. |
Alamar |
Animacje dużo zajmują, ale jeśli chcesz (i ktokolwiek inny), to mam odpowiednie sejwy z gry na swoim dysku twardym z większością filmików z MM6-8 (zajmują o wiele mniej miejsca). |
Boryna |
Filmiki, jak znajdę czas, wrzucę na jakiś serwer. A na razie napiszę jak samemu je uzyskać. Potrzeba 2 programów. Pierwszy to MM7 viewer ze skarbca groty. Drugi to RAD video tools stąd: http://www.instalki.pl/programy/download/konwersja_audio_video/get.php?file=radvideot I teraz przy użyciu MM7 viewer wyciągasz filmiki z plików gry, a przy użyciu RAD Video Tools odtwarzasz te filmiki! Jakbyś miał jakiś problem, to pisz tu, a ci pomogę! Alamar: A ja proszę o używanie jakiegoś programu do sprawdzania pisowni, bo poprawiać błedy po Tobie (i innych) następnym razem nie zamierzam. |
Wiedzmin Talic |
Po raz kolejny zobaczyć animacje mogę i na swych sejwach :) Tylko że chcę zrobić z nimi CD. A czy MM7 viewer działa na MM8? |
Alamar |
MM7 viewer działa i z MM7, i z MM8, a także z MM6. |
Wiedzmin Talic |
A z jakiego pliku trzeba ich wyciągać? Ja w tych rzeczach wcale jak Minotaur do nekromancji :) |
Alamar |
Wiesz, wystarczyło tylko przejrzeć nazwy katalogów gry/gier, to od razu byś wiedział - ANIM, jest tam tylko jeden plik. A zresztą pobaw się tym programem, dużo dzięki niemu można zobaczyć lub wyczytać. |
Wiedzmin Talic |
[Uderza głową o ścianę] Skarbiec zrabowany! A po zatym w mej wersji MM7 i tak nie ma filmików, chyba zatem i wyciągnąć ich się nie da. A filmiki to dobra rzecz i bardzo chcę zobaczyć co tam goblin nocą robił. Szukałem w Google i na nic. Pełno patchów, cheatów i add-onów (!). A filmików nigdzie nie ma... Jeżeli ktoś ma możliwość wrzucić je na jakiś serwer byłbym nieopisalnie wdzięczny. |
Acid Dragon |
a ja bym raczej proponował zaopatrzyć się w oryginalną wersję MM7, zamiast domagać się animacji i wielu setek megabajtów plików na serwerze. O ile mi wiadomo, KAŻDA oryginalna wersja MM7 posiadała filmy i animowane sekwencje przy wejściu do podziemi. |
Solmyr |
Alamarze, mógłbyś przesłać mi te save`y z MM8 i MM7 (filmik złego zakończenia), bo mi sie płyta do MM8 zrypała i instaluje się tylko w 88%, a działa jak chce. |
temat: Filmiki w serii MM | wróć do komnaty |