![]() |
![]() |
![]() |
Witaj Nieznajomy!
|
![]() komnata: Komnata Cieni (Heroes VII) |
![]() |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 ... 6 - 7 - 8 | |
![]() Dark Dragon ![]() |
Bardzo dobra nierecenzja, w której z wszystkim się zgadzam. |
![]() Drwal ![]() |
Faktycznie wybitna (nie)recenzja. Ja bym dodał jeszcze niewyraźną grafikę i to chyba wszystko. Ciekawe czy Acid napisze zgodnie z tradycją swoją recenzje. :) |
![]() Acid Dragon ![]() |
Owszem, jest w planach, ale do tego trzeba by - no wiecie - mieć czas na granie ;). Po pierwsze Grota. |
![]() Dark Dragon ![]() |
Może do tego czasu gra będzie... możliwa do przejścia :P. |
![]() Sobieski ![]() |
Bardzo przyjemna recenzja. Spodobało mi się, że recenzent nie wywyższał 3 i 5 oraz nie jechał po 4 i 6 jak już je wspominał. Im więcej czytam, to tym bardziej podoba mi się H7 na starcie niż H6 na mecie. Wiemy jak wyglądało H6 w wersji 1.0, a jak w wersji 2.1.1. H7 w swojej ostatecznej wersji ma szanse się stać godną polecenia grą na równi z H3 i H5. PS Dziwi mnie, że ludzie narzekają na brak Inferno. Przecież było tylko w 3, 5 i 6, czyli połowie gier z serii. Zamiast jakiej frakcji chcieliby je mieć, gdyby założyć że frakcji na starcie ma być 6, a nie 7. Przecież wszystkie frakcje dostępne w H7 są starsze i bardziej rozpoznawalne od Inferno. Ja w dodatku jeśliby powstał chciałbym zobaczyć Fortecę, a w drugim jeśliby w ogóle powstał Sanktuarium. Inferno mieliśmy w H5 i H6, natomiast Fortecę tylko w H5, a Sanktuarium tylko w H6. Średnio na 3 części każda z frakcji byłaby co najmniej 2 razy, a i Ubisoft mógłby popracować bardziej nad wizerunkiem Fortecy i Sanktuarium. |
![]() Tallos ![]() |
@up Myślę, że chodzi tutaj o fakt, że demony są integralną częścią historii Ashanu jak żadna inna frakcja, toteż dziwnie gra w tym uniwersum bez nich wygląda. No i znacznie ciekawszy był pomysł przedstawiciela Inferna w radzie Iwana (zwłaszcza gdyby to był Cyryl - byłby to fajny smaczek) niż np. wciśnięte tam na siłę elfy. |
![]() iron ![]() |
W moim odczuciu grafika w najnowszej odsłonie Heroes jest tragiczna.O ile na ekranie walki jest do przyjęcia, to na mapie przygody jest po prostu brzydka, mimo wysokich ustawień opcji graficznych. To już w H5 jest chyba lepsza grafika. Mam nadzieję, że Ubi to poprawi. No chyba, że to zależy od karty graficznej ( w co zresztą za bardzo nie wierzę). Moja karta do Radeon 7770. A wy, jakie macie karty i wrażenia odnośnie grafiki ? |
![]() Wellplay ![]() |
Geforce GTX 660 i nie narzekam na grafikę. |
![]() Tallos ![]() |
Radeon 6670HD. Śmigam na min i nic mi nie przeszkadza. Ale ja zawsze traktowałem grafikę HoMM raczej jak na schematyczne przedstawienie świata dla ślęcącego nad mapą dowódcy niż jako świat rzeczywisty jako taki. |
![]() Yogoort ![]() |
MSI R9 390 - w rozdzielczości 4k, wyświetlanej na monitorze 23 calowym, full HD, gra wygląda znakomicie, zarówno mapa przygody, jak i pole walki. Polecam taki tryb wyświetlania. Co oczywiście nie zmienia faktu, że animacje czarów/efektów/ataków w zasadzie nie istnieją w grze. W rozdzielczości zwykłego full HD, mapa przygody bardzo mi się nadal podoba, natomiast pole walki robi się po prostu brzydkie. Tak czy siak, grafika jest daleko za standardami roku wydania gry. |
![]() Idai ![]() |
Cześć, mam pytanie do wszystkich grających nekropolią, jakie widzicie plusy w posiadaniu pająków i duchów, jak nimi gracie? Jak dla mnie to zwykłe mięso armatnie i marnowanie kasy, podobnie jak lamasu. Chyba nie potrafię grać nekropolią. Co prawda wygrywam przerabiając co się da na szkielety i atakując nimi zanim wróg je tknie. Macie jekieś pomysły na nekropolie? Co do akademii jak oceniacie golemy i dżinny? Nie znajduje dla nich większego zastosowania, za to zakochałem się w magach i gargulcach. U elfów, driady są dla mnie tylko dla tarczy, resztą nawet da sie nieźle grać. Jakie są wasze opinie co do taktyki i sposóbu wykorzystania jednostek? |
![]() Szaman ![]() |
Wie ktoś, jak przejść 3. misję orków? Utknąłem na tej pustyni i nie mogę się wydostać. :D |
![]() ALIEN ![]() |
Rzeczywiście grafa nie powala, ale gra uruchamia się z dx9, u was też?? Wydaje mi się jak by uruchamiała się z dx11, to by znacząco wpłynęło to na jakość grafiki. |
![]() Yogoort ![]() |
Heroes 7 bardzo celnie komentuje rzeczywistość... |
![]() Szaman ![]() |
Co tam VII w III ostrzegali, zanim to się stało modne xD Link |
![]() iron ![]() |
Czyli zdania co do grafiki są podzielone :-), przy czym nie ma znaczenia czy to Radeon czy Nvidia.A co do Dx też wydaje mi się, że gra uruchamia się w dx9. |
![]() Alchemik ![]() |
Co do grafiki odnoszę wrażenie że im lepsza rozdzielczość tym lepiej ona wygląda. Miałem okazję zobaczyć też jak u kumpla wygląda Heroes VII, i jest znaczna różnica między moim 1280x1024 a Jego full hd, mimo iż obaj mamy wszystko inne poustawiane na ultra. |
![]() iron ![]() |
Ja też mam 1024 x 1280, być może faktycznie masz rację z tymi rozdzielczościami. Ale jeśli tak jest, to źle to świadczy o Ubisofcie i mam nadzieję, że to poprawią.W przeciwnym razie pozostaje wymiana monitora i ewentualnie karty graficznej lub pogodzenie się gorszą jakością grafiki(mimo ustawień na ultra). A nie każdy potrzebuje mieć monitor FullHD. |
![]() magius123123 ![]() |
Rozdzielczść akurat od zawsze miała znaczenie. Mając ustawienia ultra, a rozdziałke slabuitką, ograniczamy sami sobie mozliwość dostrzeżenia detali, przy okazji stwarzając iluzję optyczną, która sprawia, że grafika jest dla nas po prostu brzydka. Czasem w przypadku niskiej rozdziałki, wystarczy resztę dać na normal/high zamiast ultra, a grafika optycznie będzie atrakcyjniejsza i lepiej będzie skupić oko na mniej detali przy malej rozdzielczości. |
![]() Mav ![]() |
Hej! Sam jeszcze nie grałem w H7, lecz chciałbym poznać wasze zdanie w pewnej sprawie. Mianowicie, czy nie macie poczucia, że najnowsza odsłona jest już ciut wtórna? Czy nie brakuje wam innowacji w rozgrywce? Śledząc wieści z powstawania tej części nie zauważyłem zbyt wiele nowości – ot miejsca na mapie, które mogą ją ciut zmienić, wybieranie stworzeń siódmego poziomu (choć w H4 robi się to na każdym), lekko zmodyfikowane zestawy potworów w zamkach względem poprzednich części… A poza tym wygląda jak kopia Szóstki. Chcielibyście więcej nowości, czy Heroes 7 w obecnym kształcie (pomijając błędy) wam odpowiada? |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 ... 6 - 7 - 8 |
temat: Heroes VII - opinie, wrażenia |
![]() |