Witaj Nieznajomy!
|
temat: [Loch] (chł)Obcy z Podmroku komnata: Komnata Cieni (Heroes VII) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 | |
Eggyslav |
Szalenie śmieszy mnie fakt że Prześladowczynie używają podwójnych kusz, na arcie rzeczywiście wygląda to fajnie i złodupnie, no ale, o ile nie są to Chu-Ko-Nu, albo inna kusza automatyczna (na co się raczej nie zapowiada), to ciekawi mnie, jak będą te kusze ładować i naciągać, mając obie ręce zajęte? |
flapdzak |
Pewnie tak jak u kuszników Przystani. :D |
Tego |
Będzie stała koło niej krwawa kusicielka w skąpym stroju, której zadaniem będzie przeładowywanie kusz, poprawianie pelerynki, a także wycieranie śliny troglodytom. |
Tarnoob |
Pewnie moje zdanie nikogo nie obchodzi, ale co tam. Uważam, że dwójka elfów – jedno ze sztyletami, drugie z kuszami – to lekka przesada. Ten zabójca wystarczy – i dobrze, że bardziej przypomina tego z H6 niż z H5, bo H6 mimo bycia gorszą grą miała o niebo dojrzalszy styl graficzny. Zamiast tej elfki widziałbym złe oczko. Ogólnie zestaw stworów z Lochu w H3 był dobry – z tym że oczywiście harpie od H4 zadomowiły się w Twierdzy, a w H7 na czempiona dochodzą też hydry. Do Zamku Czarnoksiężnika z H1–2 nie ma jak wrócić, bo gryfy, centaury i gargulce porozchodziły się do innych miast. Za to Azyl z H4 był porażką (lawl wut?! ifryt, zmora i ork?! biegiem do innych miast z nimi). W H5 było lepij, ale też nieidealnie. Szkoda, że przy wybieraniu stworów do Sylwanu i Lochu w H7 fani zostali zmuszeni do wyboru „między dżumą a cholerą”. Każdy stwór powinien być oceniany indywidualnie, a dopiero na tej podstawie można by podsuwać zestawy. W Sylwanie w ogóle nie było dogrywki, a w Lochu dogrywka była prymitywna, przez II turę. Ktokolwiek słyszał o głosowaniach preferencyjnych i tzw. instant run-off (to co innego niż STV, bo jest jeden zwycięzca), np. przy wybieraniu prezydenta Irlandii albo senatorów Australii, to by wiedział, że można było to załatwić od razu. Wystarczyło, żeby fani zaznaczali, który zestaw chcą najbardziej, a który by ew. poparli w dogrywce. |
Kammer |
Muszę przyznać, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Prześladowczynie/Tropicielki są nadzwyczaj udane, doskonale przypominają skrytobójców z H5, których bardzo polubiłem, liczę, że one dostana trutkę, co pozwoliłoby grać nimi niczym skrytobójcami. Zabójcy/Cienie, niestety, oni dostali truciznę, nawet nie są tacy beznadziejni. Niezbyt lubiłem w Piątce taktykę chowania się i atakowania znienacka (a Purpury nie kupiłem), więc tak średnio mi pasuje dawanie tej jednostce trutki. Troglodyta/Chtonianin (notebene, nazwa ulepszenia ZAWSZE mi się będzie kojarzyć z takimi pociesznymi stworkami z Titan Quest) - bardzo boli mnie to paskudne zagranie na sentymencie i to, że taka rzesza graczy się na to nabrała. Wszak Loch z H1-4 != Loch z H5-7. Jednakże jednostka nie wyszła całkowicie beznadziejnie, ma pewien... potencjał. |
Alamar |
Loch miałeś tylko w H3 (i w Ashanie). :P Akurat zabójcy z H6 w grze byli całkiem, całkiem, zwłaszcza z umiejętnością rasową, pozwalającą na stanie się niewidzialnym i atak od tyłu. Podejrzewam, że w H7 ta opcja ponownie się pojawi (nie pamiętam dokładnie danych z plików bety), zaś atak z flanki jeszcze bardziej wzmocni tę jednostkę. EDIT: |
Kammer |
Przepraszam - (kreacje czarnoksiężnika z H1-2, Loch z H3 i Azyl z H4) != Loch z H5-7. :P Mimo wszystko - bardziej odpowiadał mi koncept mroczne elfy - mistrzowie niszczycielskiej magii od konceptu teraz nas widzisz, teraz nas nie widzisz, a teraz masz sztylet w plecach i konasz od trucizny. |
Yogoort |
Wrzucili kolejne arty. Meduza znakomita, Minotaur to przyjemna przekolorawanka z szóstki (czego się można było spodziewać), no i te dziwne Bezduszne pokraki - sam nie wiem, co o nich sądzić, jakieś takie za chude jak na mój gust. |
mrgolec |
Już jest elita Lochu https://mmh7.ubi.com/en/blog/post/view/armies-of-the-abyss-part-2 Cytat: Meduzy posiadają kostur i podobno nie wyglądają jak kopia nag z H6. |
Kurek |
Meduza- 10/10 Meduza Czarownica- 7/10 (bo się prawie niczym nie różni od poprzedniczki) Minotaur- 9/10 (CZEMU RUDY!? Na szczęście to jest do przemodowania) Minotaur Strażnik- 10/10 Obieżyświat/Wędrowiec/Włóczęga- 2/10 -Nie jest nikomu potrzebny -Brzydki -Wolałbym mantykorę -To ma być elita? Bezduszny- 3/10 -niczym się nie różni od pierwszego -nie ma żadnych broni -tylko nazwę ma spoko Mogło być lepiej, dobrze, że można modować grę. |
flapdzak |
Elity znakomite! Meduza super, zwłaszcza ulepszona, Konstrukt (jak mu tam, "obieżyświat" ?) jest świetny. Po wypowiedzi użytkownika Z HC wyobrażałem go sobie inaczej i myślałem, że będzie beznadziejny (Powykręcane kończyny? Really?), ale NIE. Minotaury... TAK TAK TAK! Model z H6! I teraz mam dylemat: Grać Lochem czy Akademią? ;) |
pawllo |
Dlaczego Koralowa Kapłanka w Heroes VI wyglądała na 20-letnią pannę, a Meduza w Heroes VII na 40-letnią babę? :/ |
Nerevar |
Cytat: Brak słońca źle wpływa na cerę ;)
Dlaczego Koralowa Kapłanka w Heroes VI wyglądała na 20-letnią pannę, a Meduza w Heroes VII na 40-letnią babę? :/ |
flapdzak |
Niedobór witaminy D! XD |
pawllo |
Możliwe też, że w Sanktuarium odnaleźli fontannę młodości xD A tak swoją drogą, niezależnie od wyglądu jednostek i tak będę grał Lochem, bo to w większości części była moja ulubiona frakcja jak i Akademia zresztą :) Oby tylko ta Meduza miała swoją zdolność z Heroes III i IV, bo głównie za to uwielbiam tę postać ;) |
Tarnoob |
Elita nie wygląda jakoś źle. Znowu ładnie się łączy tradycję z nowoczesnością. Ci bezduszni przypominają mimów oraz pokemona Mr. Mime – mają w sobie pewną tajemniczość, kojarzą się z Pustką i są z tzw. „doliny niesamowitości” (zwł. przez dziwnie zgięte kończyny; Hubertus wie, o czym mówię). To pewien atut. Trochę szkoda, że przez to zabrakło bezimiennych z H6, no ale nie można mieć wszystkiego. Bezduszni nieźle łamią pewne stereotypy i zamiast tego kierują się logiką – np. „obowiązkowa” często peleryna im by tylko przeszkadzała. Generalnie w Lochu brakuje 3–4 stworów: złych oczu, mantikor i bezimiennych właśnie. Szkoda, że nie będzie ich nawet w neutralach. |
flapdzak |
Złe oczy i bezimienni (jak z bety wynika) będą machinami wojennymi Lochu... Chyba ;D. Także myszka w dłoń i moduj Kolego. |
Tarnoob |
No to super. :-) Nawet w takiej postaci mi to zdecydowanie wystarcza – to nawet lepiej niż gdyby dostawać je po raz kolejny jako standardowe jednostki. Szkoda tylko, że brakuje mantikor. :-/ |
flapdzak |
Też mi przykro z tego powodu. :( Ale mam nadzieję, że ten tajny projekt Marzhina to jakiś kreator jednostek/frakcji. Fani może wykopią model mantikor z H6 i dodadzą do H7. Oby... Acid Dragon ostatnio napisał, że nowe modele lisza i wampira były kosztem czegoś. Przypuszczenia naszego smoka to: a) neutrali (syreny były na liście z bety) b) jednostek wojennych Lochu. Ja boję się, że ucierpią oczy. Bezimiennych mogą wstawić jako strzelców i medyków jednocześnie. Więc wiwerny i bezimienni są (tak myślę). |
Tarnoob |
Dochodzimy do szerszego problemu – w wielu miastach po prostu brakuje kompletu. Miasta z H7 są bardziej „kompletne” niż w poprzednich częściach – dzięki 8 stworom oraz sprytnym połączeniom (np. czarny rycerz z H3–4 i kostucha z H5 → jeździec z H7, albo goblin + bazyliszek → jeździec). To godne pochwały, ale to ciągle nie to. W Lochu brakuje mantikor (mimo, że kotki są już w Akademii), oczu i bezimiennych, w Nekropolii brakuje zombie, mumii i ghouli, w Akademii roków (mogłyby być zamiast simurgów i byłby to ukłon w stronę H2), a w Sylwanie feniksów i pegazów. Od biedy można by wetknąć jeszcze parę nowinek z H4, np. tygrysek w Sylwanie, ale H4 chyba najbardziej odstawało od wszystkiego pod kątem zestawu stworów i nie da się tego w pełni kontynuować ani nawet nie ma takiej potrzeby. :-P Miejmy nadzieję, że fani znowu dopiszą i być może dodadzą brakujące stwory jako „sojusznicze neutrale”. Wątpię, żeby dało się ingerować w grę tak głęboko, żeby dodać więcej siedlisk w miastach lub zwiększyć garnizon z 7 stworów na 8–9. |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 |
temat: [Loch] (chł)Obcy z Podmroku | wróć do komnaty |