Witaj Nieznajomy!
|
temat: [Sylvan] Wszystkie kolory ściółki komnata: Komnata Cieni (Heroes VII) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 ... 10 - 11 - 12 | |
Nicolai |
Bohaterowie Mocy wyglądają całkiem sensownie. Zbroja całkiem realna i bez zbędnego przesadyzmu, co w H7 jest nie lada ewenementem. Spójrzcie na taką Przystań, pancerza jak na Robocopie. Po zestawieniu z nimi, Mściciele i spółka tylko zyskują. Niestety jest jeden mankament... hełm. Zażartowałbym, że pewnie strzelają na słuch jak Falmerowie, ale już użyłem tego kawału przy Szamanach z Twierdzy. Więc spytam czy zrezygnowali z wizjerów, by zawstydzić Szturmowców swoją celnością :P Ogrodnicy też są spoko, ale zbytnio przypominają (Power) Rangersów. Nie wpadłbym na to, że to Bohaterowie Magii. Jakby zamiast włóczni dali kostur, a hełm zastąpili diademem to nikt nie miałby wątpliwości czy Gwieździści Piosenkarze pałają się czarami czy wojaczką. No i widzieliby w co celują zaklęciami, bo jak nic ten wazon zasłania im wizję. Męski Magik prezentuje się lepiej od swojego żeńskiego odpowiednika, bo jest w miarę stonowany. Przy kobiecym modelu wyraźnie przesadzili z hełmem, naramiennikami i peleryną. No i mają stalowy stanik, którego sensu nigdy nie rozumiałem. Aczkolwiek możliwe, że dali go byśmy byli w stanie określić płeć :) |
flapdzak |
Nie sądzicie, że bohaterów magii wzorowali na artach szmaragdowych rycerzy z przegranych line-upów? |
Minastir |
@flapdzak Nie, ja tak nie uważam, dlatego że prawdopodobnie art szmaragdowego rycerza nie był stworzony specjalnie dla niego tylko był to po prostu wizerunek elfa w zbroi, pomysł na bohaterkę magii mieli już wcześniej bo przypomina mi to: (art z czasów kiedy w produkcji był pierwszy DLC do HVI) |
flapdzak |
Coś wzorowali na czymś. http://i.imgur.com/jNL6dBO.jpg Podobni. Brakuje tylko tego "podbródka". |
Alamar |
|
flapdzak |
"Coś wzorowali na czymś." Czyli jednostka była wzorowana na tych artach, tak samo jak bohater? |
kuba13131315 |
Fajnie, że w kampanii będziemy grać morskim elfem. Fajnie jakby było to jakoś fajnie przedstawione, jak elfy w jakiś sposób zakładają sojusz, a nie, że ona poprostu przypłynie na wyspę i będzie rządzić ich armią i zabijać orków. Można by było też w kampanii zamienić piksele na morskie elfy, żeby dało się odczuć, że gramy morską elfką, tak samo jak Iwan ma gryfy. |
Minastir |
@kuba13131315 Jaka 'ona'? Przecie to facet. :P |
kuba13131315 |
@up: Rzeczywiście, oglądałem to na telefonie i nie przyjrzałem się dokładnie twarzy, choć moim zdaniem trochę przypomina kobietę. :P. Fajnie jakby była misja, w której dużo by się pływało i dopiero pod koniec zdobywało się zamek (głownie dlatego, że lubię misje całkiem bez zamku, bo różnią się one trochę od normalnej gry, ale cała kampania tak zrobiona byłaby dziwna i po dłuższym czasie denerwująca). |
Szaman |
Alamar: Ubolewam, że ta jednostka nie przeszła, praktycznie Sylvan nie ma dobrej jednostki do walki wręcz (pozbawiono jej typowej "siły"). Rozumiem, że to frakcja "na odległość", ale jak już behemocik dojdzie do ich trzonu armii, to nic nie pozostaje, tylko poddać się i bronić się za murami. |
kuba13131315 |
@up: Wydaje mi się, że nie jest aż tak źle. Jest jeleń, tancerz, zielony smok, choć w sumie ja się nie znam, więc mogę nie mieć racji. |
magius123123 |
Driady są wytrzymałe i nie na zasięg. Ru(ch)sałki nie są zasięgowe, ale padają na hita (przy okazji zabijając na hita xD). Tancerzyki na blisko (życie małe, ale ataki zabójcze) i Bambi (dużo hp, mało dmg). I jak gramy agresywnie to jeszcze smoczki dochodzą... nie ma co narzekać. |
Alamar |
Cytat: nie ma co narzekać Kłopoty z tą "Furią" było widać już przy głosowaniu na jednostki. Także pozostaje czekać do bety, by przekonać się, czy rzeczywiście będzie tak źle, czy jednak twórcy wysilili mózgownice tworząc elfią armię. |
Nicolai |
magius123123: Smoki przecież są tankami, więc niezbyt nadają się do agresywnej rozgrywki.
I jak gramy agresywnie to jeszcze smoczki dochodzą... |
Giltos |
Ambasador elfów |
Alamar |
PS Uwaga dla mniej obeznanych z Ashanem - Lasir to ojciec Anwen (elfka w Clash of Heroes). |
Tallos |
: I jedna z łowczyń w H5.PS Uwaga dla mniej obeznanych z Ashanem - Lasir to ojciec Anwen (elfka w Clash of Heroes). |
magius123123 |
@Nicolai To drzewce są tankami. Zmieniają się w mur obronny i są leczone przez driady. Smoki natomiast to jednostka bojowa. Przebijają pancerz wroga i zdają dość duże obrażenia. Dlatego właśnie chodzi mi o agresywną grę. Jeśli wolimy grać defensywnie i polegać na atakach zasięgowych lub szybkich atakach rusałek, to bierzemy drzewce, żeby broniły resztę armii, a driadami utrzymujemy je przy życiu. Jeśli chcemy po prostu jak najszybciej pokonać przeciwnika - bierzemy smoki i psujemy pancerz wrogim czempionom/elitarnym strzelcom, żeby szybciej ubić. |
strona: 1 - 2 - 3 ... 10 - 11 - 12 |
temat: [Sylvan] Wszystkie kolory ściółki | wróć do komnaty |