Witaj Nieznajomy!
|
temat: [WoG/mod] Quicksilver komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 ... 6 - 7 - 8 | |
Koshi |
Piszcie tutaj wszystko na temat tego nieoficjalnego moda do WoGa. Jakie są wasze opinie na jego temat? A może ktoś wie kiedy będzie jego premiera? :) Strona moda jest tu - Trang |
Opinie będę wygłaszał jak ten mod się pojawi. A teraz - po co? |
oskarroza |
Mi sam pomysł się podoba, ale niektóre stworzenia nie. Nie podobają mi się nowe wyglądy miast, oraz niektóre nowe wyglądy stworzeń [wolę wygląd stworzeń 8-poziomu, które wykonali Rosjanie (choć tak naprawdę są to tylko przekolorowania)]. Podobają mi się nowe stworzenia, które mogą pojawić się w grze (chociaż tak naprawde nie wszystkie, np. Starożytny Bazyliszek mi się nie podoba). Ale ogólnie mod prezentuje się ciekawie. |
Kryształowy smok |
To można ściągnąć chyba stąd. Nie patrzyłem na ten plik, bo mam nie naprawiony dysk. |
Nya |
Jak na mnie, to stwory ósmego poziomu są średniej jakości, ale te nowe są ok - szczególnie lodowy smok. A jeżeli chodzi o adepta, to ktoś tam fajnie ma! Przecież to jest jednostka dokładnie z Disciples II !!! Konkretnie z Inferno (czy jak to tam było... chodzi o to miasto z czartami itp...), z pierwszego poziomu!No tylko te "świetliste" oczęta i malowniczo rozlana na szacie krew... Ale tak to wykapany Wyznawca! Trochę nie pasuje mi antypaladyn. Dziwny jakiś, ta zbroja chyba troche za jasna na anty-.... No nie wiem... |
Trang Oul |
@Kryształowy Smok: Strona, którą podałeś (http://bigjocker.250free.com/), była oficjalną stroną moda. Teraz tam nic nie ma. Mi się nie podoba Antypaladyn (nazwa - nie mogli dać innej np. Rycerz Ciemności, za bardzo błyszcząca zbroja) i Onyks (niebieski ogień?). Nie podobają mi się też ulepszenia "na siłę", np. Krasnolud do Hierofanty albo Chowaniec do Sukkuba. |
Kryształowy smok |
Chodziło mi o natural.zip |
Koshi |
Antypaladyn nie jest taki zły.:) O wiele gorsze są np. Fiery Lizard czy Eye Of Darkness (w ogóle nie pasuje do Heroesów III). Co do jednostek 8 poziomu to nie podoba mi się Darkside i Gargantuan(mogli go lepiej zrobić, a nie wciskać na siłe jakieś różki:). Ale jest też oczywiście wiele dobrych jednostek takich jak Frost Giant, Mega Dragon lub Ice Dragon. |
Trang Oul |
Mi się nie podoba Megadragon. Po pierwsze - przedrostek "mega" nie pasuje do fantasy, tylko do science-fiction. Po drugie - sugeruje to, że Megadragon jest najsilniejszy (jak w H4). |
TeHniK |
Jak dla mnie to sprawa wygląda następująco : 1.Jednostki 8-go poziomu - Megadragon - Jak wspomniał Trang Oul, nazwa owej jednostki nie pasuje do HoMM 3, ze wzgledu na przedrostek "mega", ktory sugeruje, iż coś jest najlepsze oraz nawiązuje w pewien sposób do science-fiction. Jednakże po zmianie miana owej jednostki, uważam, że graficznie reprezentuje się całkiem dobrze. - Frost Giant - Cóż tu dużo mówić. Jednostka bardzo ładna i co ważne, pasująca do klimatu Heroesów. - Darkside - Tu się prawdopodobnie narażę wielu osobom, jednakże uważam, iż ta jednostka mimo, że jest bardzo ładnie wykonana, to sugeruje podobieństwo do "Motaro", najsilniejszego wojownika w grze "Mortal Kombat 3". Dlatego też, jednostka ta klimatem nie pasuje po prostu do HoMM 3. - Blood Dragon - Po prostu Krwawy Smoczek. Nasuwa mi się tutaj jednak pytanie: Jeżeli w planach twórców "Quicksilvera", było nadanie całkiem innego wyglądu jednostkom 8-go poziomu, to dlaczego owy Blood Dragon, nie różni się niczym(mam na myśli sam podstawowy wygląd, nie animacje ataku i ruchu)od poprzedniego Krwawego Smoka? - Scarlet Dragon - Ładnie i z pewnym rozmachem wykonana jednostka. Osobiście mi pasuje. Mimo wszystko nie ma jak Darkness Dragon :] . - Gargantuan - Dla mnie ta jednostka jest w pewien sposób śmieszna i żenująca. Przekolorowany behemot z doczepionymi rogami i "łusko-skrzelami". Nie podoba mi się w ogóle. - Dark Phoenix - Co do graficznego przedstawienia owej jednostki, nie mam zastrzeżeń. Jednak nazwa mi nie pasuje, bo wychodzi tutaj na to, że Confluxowa jednostka 8-go poziomu zmieniła się z neutralno-dobrej w złą. Coś tu jest chyba nie tak. 2.Inne jednostki (Ponieważ jest ich tu sporo, zamieszczę tylko króciutkie komentarze) - Ice Dragon - Koncepja na jednostkę dobra, lecz zbyt duże podobieństwo do Crystal Dragona. - Antipaladin - Graficznie całkiem dobra, lecz nazwa jakaś taka zbyt prosta i nie klimatyczna :/ . - Fiery Lizard - Nawet ładna jednostka. Duży plus za brak podobieństwo do innych "troopsów". - Death - Bardzo mi się podoba ta jednostka ze względów graficznych, jednakże zmienił bym nazwę, bo "Death" (ang. Śmierć), jak dla mnie jest po pierwsze nie klimatyczna, a po drugie jakoś prymitywna. - Ancient Basilisk - Jednostka, podobająca mi się chyba najbardziej.No Comment :]. - Venom Spawn - Dziwna jednostka, obdarowana jednak własną, unikalną grafiką.I za to ma plus. - Doomdrake - Mimo, iż jest to kolejna przekolorowana jednostka, repezentuje się bardzo ładnie. - Blood Mage - Taki dziwny jakiś :P. I do tego nazwany bez rozmachu wogóle :/ . - Eye of Darkness. Graficznie - ładna. Jednak nie klimatyczna. Nie wyobrażam sobie osobiście walki z jednym niż więcej takowym "stworem" :] . - Onyx - Jak dla mnie porażka (i to nie dlatego, że nie lubię HoMM IV :P). Onyx to nazwa pokemona :](Poki lubię, tak jak całą anime zresztą :) ) . - Treebeared - Nawet spoko. Chciałbym ją zobaczyć w zastępstwie z Entem :]. - Master Elemental - kolejny przekolorowany pomysł na świetną jednostkę :P . - Pomysł zaczerpnięty albo z HoMM V, albo z Disciples. Jak by nie było,to dla mnie okej :] . 3.Zmiany w miastach Ogólnie rzecz biorąc, to bardzo mi się podobają nowe tła do zamków(szczególnie Inferno, które jest boskie :] ).Nowe budynki w Tower, też w sumie ładne.Zawsze to jakiś powiew świerzości... 4.Inne zmiany Tutaj raczej nie mam własnego zdania. Po prostu kolejny pomysł na ulepszanie jednostek. To wszystko. Dziękuję za uwagę i Pa pa :] . |
Trang Oul |
W Quicksilverze będzie nowy krwawy smok, który wysysa krew. Można o nim poczytać tu. |
Corvus |
Chyba najfajniejsze są: Treebeard, Master Elemental, Ice Dragon. Też jest żywcem przekolorowany, ale nawet fajnie wygląda... Miasta są nawet fajne - w końcu jakaś zmiana. Darkside z 8 lev. jest dużo fajniejszy od tego Balerona czegośtam. Blood i Scarlet Dragons też są fajne ale już Dark Phoenix wygląda jak wyliniały pies... I zgadzam się z tymi ulepszeniami na siłę - krasnoludek do Hierofanty!!?? Ale z sukkubem nawet fajny pomysł. |
Trang Oul |
>Ale z sukkubem nawet fajny pomysł. Podoba ci się zmiana płci!? |
Kryształowy smok |
Na innym dysku testowałem plik natural. On zmienia wygląd ołtarza wysłanników. Gdzie można pobrać Quicksilver patch? |
Trang Oul |
Jeszcze nie można pobierać patcha Quicksilver, bo nie jest zrobiony. |
DEW |
czy poza tymi kilkoma obrazkami są jeszcze obrazki pozostałych wymienionych stworów bo nie znalazłem ich na stronie np. Succub, Rogue, Paladin, Champion, Hierophant, Astral Spirit, Soul Eater, Dread Knight, itd |
AmiDaDeer |
Succub, Astral Spirit i Paladin to dowódcy z oryginalnego WoGa, którzy zostaną przerobieni na jednostki (przynajmniej tak mi się zdaje). A Rouge to rozbójnik z oryginalnego HoMM, podobnie jak Champion (czempion). Pozostałych nie znam. |
DEW |
Czy można ściągnąć te jednostki już bez czekania na całość WoG? |
AmiDaDeer |
DEW, wszędzie się pytasz o jednostki. Masz zamiar zrobić jakiś skrypt tak jak ja czy jak? Ja nic nie wiem o tych jednostkach, ale mod wygląda ogólnie nieźle. Najsłabiej według mnie prezentuje się megadragon oraz doomdrake. Pozdrawiam! |
J.K.Tank |
Trang Oul>>> A przeszkadzała komukolwiek w przypadku dżinna? To, że gorsza wesrsja dżinna to kobieta, a lepsza to facet mi się z początku wydało trochę sesksistowskie XD . Poza tym jakie oznaki męskości mają impy? No chyba, że jesteś specem od odróżniania płci demonów, bo IMHO to mogą być zarówno samce jak i samice. Jedyne co mi się nie podoba to to, że dowódca został zdegradowany do roli ulepszenia jednostki 1. poziomu i chyba tylko dlatego, że w większości bazuje na modelu pierwszolewelowca. |
strona: 1 - 2 - 3 ... 6 - 7 - 8 |
temat: [WoG/mod] Quicksilver | wróć do komnaty |