Witaj Nieznajomy!
|
temat: [VCMI] Problemy z Cove komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
Andriej |
1. Dlaczego po zainstalowaniu dodatku Horn of the Abyss pobranego z listy modów na stronie VCMI i uruchomieniu gry, podczas grania miastem cove przy odwiedzaniu obelisku zamiast wyświetlić układankę gra się wyłącza? 2. Dlaczego wcześniej normalnie można było wczytać grę, a teraz gdy kliknę na load game nie ma żadnych zapisów, mimo, że wcześniej grę zapisałem? Ps. mam VCMI 0.97b, a oprócz Horn of the Abyss zainstalowane jeszcze In the Wake of Gods. Oba dodatki ściągnięte były z mod list na stronie VCMI na wersję 0.97. |
Matheo |
Gdy ostatnio grałem w VCMI, to poszczególne platformy nie były ze sobą kompatybilne. W osobnym folderze miałem Horn of the Abys, w innym VCMI a w kolejnym WoG. Jeśli chcesz Cove pod VCMI (chociaż nie wiem po co, skoro masz HotA), to powinieneś pobrać samo miasto Cove z listy modów. Takie trzy foldery: Town, Creatures, Heroes. |
Kammer |
Matheo, ale on właśnie to robi. Mógłbyś podać, jaki error wyskakuje w konsoli? Inaczej nie pomogę, bo do Hoty nie podchodzę nawet przez VCMI. ^^ |
Matheo |
Cytat: Horn of the Abys a Cove pod VCMI...
Dlaczego po zainstalowaniu dodatku Horn of the Abyss |
Andriej |
Nie wyskakuje żaden error, gra się wyłącza przy odwiedzaniu obelisku. |
Kammer |
Matheo, Cytat: . Czyżby przez VCMI można było ściągnąć Hotę? O.opobranego z listy modów na stronie VCMI Wilczy jeźdźcze, to nie pomogę. Aczkolwiek możesz poszukać crashsumpa w folderze i wysłać go do ekipy VCMI. |
Morglin |
Kammer: Teoretycznie tak. Tyle, że poza Przystanią nie ma innych nowości znanych z Hoty (brak kampanii, nowego wyglądu pikinierów i orków, nowego koloru strzałek, opcji strzału magoga, nowych map itp.). Zresztą, ze względu na niedopracowanie VCMI nie mogłem sprawdzić tego bardziej (to znaczy, jakby się uprzeć, tobym mógł, ale byłoby to dla mnie dosyć bolesne :P).Czyżby przez VCMI można było ściągnąć HotA? O.o |
Andriej |
Morglin, ściągnąłem wersję Horn of the Abyss z listy modów na stronie VCMI. Chcę się tylko dowiedzieć czemu nie da się wczytać gry oraz czemu gra wyłącza się po odwiedzeniu obelisku. |
temat: [VCMI] Problemy z Cove | wróć do komnaty |