Witaj Nieznajomy!
|
temat: Modhomm3 komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 | |
Kryształowy smok |
Jak korzystać z modhomma3 - programu, który pozwala dodawać obiekty, oraz je modyfikować? |
Trang Oul |
Taki poradnik był w JB. Niestety, już go nie ma. Ale na szczęście istnieje kopia, zrobiona przez Google. Jest na tej stronie. |
Kryształowy smok |
Jak mam dodawać obiekty? |
Trang Oul |
Niestety, nie wiem jak. Wiem tylko, że obiektów nie można dodawać do WoGa. |
Kryształowy smok |
Może ktoś inny wie, jak dodawać obiekty? Bo jak chcę dać obiekt, to pojawia mi się glover error. |
Trang Oul |
Obiektów nie można dodawać do WoG. |
Dragonis |
Hmmm... A gdzie można zdobyć ten program? |
Trang Oul |
W Skarbcu. |
Kryształowy smok |
Ech! Powiem po kolei, co zrobiłem. 1.Zrobiłem automatyczną konfigurację. 2.Pokazał mi się Mod_maped. 3.Przeszedłem do robienia obiektów. 4.Wkleiłem grafikę, zrobiłem dostępność obiektu i nazwałem obiekt. 4.Nacisnąłem przycisk i wtedy pokazał mi się glover error. 5.Mod_maped'dzie nie było obiektu. Co mam zrobić, żeby nie było błędu? PS.Ten Mod_maped był z SoDa. |
Przyznam się, że kiedyś udało mi się zrobić parę obiektów do WoGa. Nie pamiętam jak, ale to było dość upierdliwe. Żeby był nowy obiekt do WoGa, to trzeba mieć chyba i .defa, i plik tekstowy z odpowiednim wpisem i trzeba to jeszcze wszystko skomplilować do pliku *.obj, a następnie zintegrować z grą (opcja po naciśnięciu klawisza F3 bodajże). Ale pamiętaj, że nowe obiekty fajnie działają w normalnych Heroesach, w WoGu już duuużo gorzej. Oczywiście, wszystko jest napisane na stronie ModHomma: http://modhomm3.free.fr O tworzeniu nowych obiektów i ich integacji z grą jest napisane na stronie: http://modhomm3.free.fr/help_notice.htm Obiekty możesz ściągnąć stąd: http://modhomm3.free.fr/objet%20general.htm I wszystko jasne :) |
vinius |
Jeżeli otwieram Modhomm ze spakwoanego pliku, wszystko jest ok. Ale po rozpakowaniu pliku i otworzeniu go, nie pojawia się napis "automatic configuration". Nie mam pojęcia, dlaczego :( . |
Poszukaj plik modhomm.ini albo heroes3.ini - nie pamietam nazwy, ale powinien być w tym samym katalogu, co modhomm. Jeśli go znajdziesz, to - albo go skasuj - albo wyedytuj go wpisując poprawną ścieżkę do twego pliku heroes3.exe Piszę z pamięci, więc ciut mogę się mylić. |
vinius |
Serdeczne dzięki :) . Skasowałem. Wcześniej próbowałem edytować (a co!), ale nie dawało rady. |
RebeliaMuppet |
Zmieniłem nieco animację wielkiej gorgony, a konkretnie atak. Czy mogę ją wprowadzić do gry? Jeśli tak, to jak? Z góry dziękuję za odpowiedź. |
Trang Oul |
Masz już zrobiony plik .def? |
RebeliaMuppet |
Wprowadziłem zmiany do klatek, w których wielka gorgona atakuje i zastąpiłem nimi te, które wyciągnąłem programem modhomm, więc chyba nie. A jak go zrobić? |
Trang Oul |
Programem Defmaker (do śiągnięcia w Skarbcu). Niestety, nie wiem jak. |
RebeliaMuppet |
Czy ktoś wie, jak posługiwać się Defmakerem? Czy jest jego polska wersja? |
Trang Oul |
Nie ma polskiej wersji. |
Altair |
>> Czy jest jego polska wersja? Jak znajdę trochę czasu to wezmę się za przetłumaczenie tego na polską wersje. |
strona: 1 - 2 |
temat: Modhomm3 | wróć do komnaty |