Witaj Nieznajomy!
|
temat: [różne] Miasto bagiennych widm komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 | |
Warmonger |
^Tłumaczenie własne, proszę nie bić. Axolotl nadciąga ze swoją armią bagiennych grzybków: Źródło: df2.ru |
Mitabrin |
Same defy wyglądają bardzo ładnie... wręcz przepięknie! Problem jednak jest taki, że całość jest taka... mało ciekawa... Sam pomysł na miasto jest tak wtórny i oklepany, że mogłoby to być nowym wcieleniem starego projektu Kremlin, albo jakby się uprzeć, to nawet i nową wersją Grove... Co prawda widać, że całość jest jeszcze w bardzo wczesnym stopniu rozwoju, ale mam wrażenie, że jak nie pojawi się jeszcze trochę urozmaiceń i bardziej nowatorskich pomysłów, to efekt końcowy nie będzie tak bardzo zwalał z nóg jak same defy z osobna... |
Bychu |
Grafiki super, motyw też super... super oklepany :P Jeśli miasto miałoby się pojawić, byłoby jak dla mnie odebrane jako pseudo Cytadela w bardziej baśniowym klimacie, ale i tak bym się ucieszył. Pozostaje trzymać kciuki za autora i mieć nadzieje, że coś jednak z tego będzie. |
Pointer |
Hmmm... Cos miedzy Fortress, Grove, a jeszcze nie wiem czym... Ale pomysl calkiem fajny jak dla mnie. A wykonanie przepiekne! |
mitlandy |
Wykonanie przepiękne bo zrobił to Axolotls. Ogólnie miasto jest przepięknie znaczy się jednostki:D |
Daractive |
Hobbit za 3... 2... 1... Nie no nawet ja muszę przyznać ze te kreaturki będą cholernie odstawać. Co nie zmienia faktu że wykonanie faktycznie świetne. Rozwala mnie animacja śmierci przedostatniego stwora :D |
Fandor |
Mi to wygląda na dużo ładniejszą wersję Preserve, tyle że tak bardzo ładniejszą, że jeszcze mniej Heroesową, Axeolotl jest genialnym grafikiem, jednak powinien pomyśleć nad czymś innym gdyż jego grafiki nie pasują do gry :/. |
Kammer |
Miasto grzybów? Nuuudy. Co ono miałoby do zaprezentowania nowego? Jakaś fabuła została zaprezentowana (grażdankę zupełnie nie rozumiem). Jak dla mnie grzyby są nierozerwalnie powiązane z bagnami, a Cytadela wystarczy mi na takowe miasto. A defy jak zwykle (zbyt) piękne. |
Drwal |
Mi też się nie podoba, zwłaszcza pomysł. Nie widzę w tym mieście nic ciekawego. Zupełnie niepasujące jednostki do całej gry, fakt ładne, ale to zupełnie inny styl graficzny. Niech mu ktoś rzuci jakiś normalny pomysł na miasto, chyba że chcę cały czas robić miasta for fun. |
Daractive |
Drwalu na podanej stronie (wprawdzie jest po rosyjsku, ale wystarczy jechać po tych rozwijanych cosiach, tam są obrazki) miał kilka całkiem niezłych pomysłów. A tak to miasto wyszło zbyt monochromatyczne. |
Chyba jestem jedyny, któremu to się podoba.... |
Andruids |
Baba Jaga jest cudowna : D |
Kammer |
Lepsza była jej wersja pod Forge. |
AmiDaDeer |
Zgadzam się z Wami wszystkimi! |
Pointer |
Nie, Avatarze, nie jestes jedyny :-) aczkolwiek trudno oceniac wizje calej frakcji po zaledwie kilku jednostkach, ale mi tez sie generalnie podoba |
Galius887 |
Kilka jednostek można by dać jako neutralne |
Mad Hatter |
Mnie się podobają te jednostki, poczekam na panoramę miasta. |
Warmonger |
Nie przekonują mnie niestety ani głosy, że "za ładne", ani tym bardziej, że mało oryginalne. Baśniowe stwory i przerośnięte grzybki to nie jest coś, co do tej pory widzieliśmy w Herosach, a zebrane razem tworzą jakiś motyw przewodni. Nie widzę tu żadnego podobieństwa do Cytadeli, a tym bardziej Grove. Nie wiem, jaki pomysł byłby dla was wystarczająco oryginalny. Miasto dinozaurów, figur geometrycznych, czy czegoś równie wydumanego? |
Trith |
Cytat: Czegoś mniej monotematycznego.
Miasto dinozaurów, figur geometrycznych, czy czegoś równie wydumanego. |
Pointer |
Co do miasta dinozaurow, to ja akurat jestem jak najbardziej na tak. Mam nawet pelna wizje jak mialoby wygladac, ale niestety, moj totalny brak zdolnosci graficznych uniemozliwia mi przelanie tych wizji na ekran. A znalezc kogos kto by to zrobil tak, jak ja to widze, jest rzecza niemozliwa. Pokazuje to fakt, ze nawet Kronverk, ktore ma juz wiekszosc roboty zrobiona stanelo w miejscu, bo nie ma komu zrobic ekranu miasta... Tym bardziej, wiec watpie czy kiedykolwiek ktokolwiek pomoglby zrealizowac mi marzenie o miescie dinozaurow, ktore na dodatek ni czorta nie bedzie pasowac do fabuly. Taka smutna prawda... :-( dlatego tym bardziej brawo dla Axolotla, ze ma pomysl, ale przede wszystkim, ze umie go zrealizowac w tak piekny sposob. Trzymam kciuki za to miasto. |
strona: 1 - 2 |
temat: [różne] Miasto bagiennych widm | wróć do komnaty |