Witaj Nieznajomy!
|
temat: Propozycje zmian w Grocie komnata: Przeklęta Machina |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 ... 13 - 14 - 15 | |
Hayven |
Nie wiem, czy to odpowiedni temat, ale co mi tam... Chciałem zapytać o dział "Info o HoMM i MM". Czy ktokolwiek zamierza poszerzyć go o chociażby MM1-5 i MMX oraz o HoMM 5? |
Morglin |
Kiedyś pytałem o to Acida na czacie. Mówił, że ma w planach usunięcie działu i wykonanie go od nowa, ale nie ma jeszcze pomysłu jakby to miało wyglądać. Tak więc myślę, że po prostu czeka na jakiegoś fra...ochotnika, który zrobi to za niego. |
Acid Dragon |
Mamy już nawet konkretny plan, a Dru wykonał część potrzebnych grafik. Sądzę, że w tym roku wreszcie ruszymy z projektem. |
Agon |
Co myślicie o stworzeniu działu z mapami gdzie można wysyłać swoje mapy i pobierać stworzone przez innych? W Jaskini Behemota istnieje już coś takiego jak Krypta Map, ale stamtąd można jedynie pobierać mapy, a dodawać się już nie da. |
Hayven |
... ale możesz zapodać mapę na forum... Ach tak, zapomniałem, niestety masz tam bana do 2031 xD Z tego, co pamiętam, to chyba jednak już kiedyś zamieszczałeś tam swoją mapę - o ile faktycznie była to Twoja własna :P |
Acid Dragon |
OK, po pierwsze - rozdzieliłem temat i prosiłbym o dyskutowanie tutaj o propozycjach zmian w całej Grocie, gdyż tematy te nie dotyczą Forum. W szczególności te propozycje mogą dotyczyć: - strony głównej (www.acidcave.net), - działów tematycznych innych niż Smocze Forum, - propozycji nowych działów. Odnośnie działu map - Sądzę, że w to już nie wejdziemy. Ciekawostką jest fakt, że taki dział kiedyś powstał :P i owszem, umożliwiał przesłanie własnej mapy. Zrobiłem go jako projekt zaliczeniowy na II roku Informatyki. Problemem była technologia, w jaką się wpakowałem, która była kompletnie niekompatybilna z resztą Groty. Poza tym Jaskinia Behemota od dłuższego czasu już pracowała nad nową wersją Krypty Map i sądziłem, że niedługo go udostępni. To "niedługo" trwa już kilka lat :P. W każdym razie Jaskinia nawet w tej chwili ma już duży zbiór map i pojawiły się też inne w sieci. Musiałoby minąć wiele lat, zanim nasz mógłby być konkurencyjny. Dlatego uznałem, że nic nowego nie wniesiemy budując w Grocie dział z mapami (a powtarzanie tego, co już jest nie ma większego sensu) i porzuciłem tej projekt. Strona główna miała wyglądać tak (tak, wiem, bez rewelacji :P) Może dział z mapami miałby sens, gdyby było wielu twórców map Heroes V i Heroes VI, ale.... taaa, powodzenia. |
Agon |
Po prostu teraz pojawił się Edytor Map do HotA i myślę, że w przyszłości zaczną pojawiać się różne dziwne edytory pod VCMI, czy inne rzeczy, co może zaowocować powstawaniem nowszych, ciekawych map. Kolejna sprawa to taka, że tu nie chodzi o konkurencję. Wystarczy, że taka Tawerna utraci hosting i już przepada wiele map do H5, lub taka Jaskinia i też wiele ciekawych map do starszych części przepada. Na Celestial Heavens większość map jest w języku angielskim, w Tawernie jest z kolei tego mało i większość to mapy do H5, a w Jaskini nawet nie ma minimapy by wiedzieć co się mniej więcej chce pobierać. |
AmiDaDeer |
Jakby co w dziale HotA ma być zbiór tych fajniejszych mapek, jak takowe się pojawią. Po ostatnich problemach z serwerem jednak darowałbym sobie wrzucanie map przez użytkowników - lepiej jest zrobić odsiew mapek wyższej jakości i tylko te uploadować. |
Agon |
Użytkownicy mogliby po prostu wysyłać swoje mapy na maila do kogoś odpowiedzialnego za taki dział. Jeśli chodzi o mapy do HotA, to myślę, że Grota ma szansę być pierwszym miejscem do którego takie mapy, by mogły napływać. |
AmiDaDeer |
Akurat to w jaki sposób twórca działu miałby się o takich mapach dowiadywać problemem by nie było - chodzi po prostu o to, by przed wstawieniem mapki na serwer była sprawdzana jej jakość. |
Agon |
No to wiadome, że nie każda mapa by przeszła. Mapy byłyby sprawdzane przez kogoś, kto się na tym zna. |
TopFunny525 |
Post Hobbita sprzed 24 godzin: ...Po ostatnich problemach z serwerem jednak darowałbym sobie wrzucanie map przez użytkowników - lepiej jest zrobić odsiew mapek wyższej jakości i tylko te uploadować. A nie lepiej spakować te mapki w jednego rara? Lepsze i gorsze. Bo dla innego te gorsze mogą być lepsze a lepsze gorszymi. Tak łopatologicznie myśląc xD. Pozdrawiam |
Bychu |
TopFunny ma rację,że każdy ma inny gust. Ja bym po prostu zrobił możliwość oceniania map. Wtedy każdy by sobie mógł wybrać te które ma ochotę pobrać i te których nie, a jednocześnie miałby jakąś powierzchowną ocenę danej mapy. |
Nemomon |
Z ocenianiem map problem jest taki, iż ażeby coś ocenić, to trzeba pierwej w nią zagrać. A może jestem niepoprawnym pesymistą, ale nie wydaje mi się, iżby każdy się rzucał na każdą nową mapkę i w nią namiętnie grał. A potem jeszcze ocenił. Jeżeli już takie coś miało by przejść, to faktycznie ażeby każda jedna mapka była wrzucana bez względu na jakość (za wyjątkiem map, które definitywnie wyglądają na testowe, a nie grywalne). |
Kammer |
Innymi słowy wrzucamy na serwer wszystkie mapki, które następnie są oceniane? A co z tymi, które uzyskałyby niskie oceny? Kasowanie? |
Andruids |
Ja mam taką propozycję. Usunąć ekran przekierowujący do stron dotyczących poszczególnych części HoMM/MM. Bo i po co taka informacja i kilka sekund czekania? Czemu to służy? Ewentualnie można by to zastąpić "wysuwającą się" adnotacją po najechaniu myszką na którykolwiek przycisk. |
Dark Dragon |
Służy to przypominaniu o zawartym Sojuszu oraz informacji o tym, że opuszczasz teren Groty. |
Hayven |
W dziale MM1 brakuje mi informacji o wpływaniu Uległości na komendy Bribe, Retreat, Surrender i działania tychże. Co więcej, czym się różni "Fight" od "Attack" i co robi "Block"? Wiem, czepiam się, ale te informacje uważam osobiście za co najmniej ważne i szczególnie mi ich brakuje w tym świetnym dziale :) |
Alistair |
Przydałoby się wrzucić do działu Download w komnacie Heroes 6 linka do patcha 2.1.1. Jest tam link, ale do patcha 2.1.1 w wersji Retail, czyli do pudełkowej. Jest jeszcze wersja digital tego patcha, a ma to istotne znaczenie, o czym przekonałem się na własnej skórze. Przy wersji Retail wyskakuje komunikat, że nie można go zainstalować, bo Cienie Mroku nie są jeszcze zainstalowane. Oto link: Wersje patcha 2.1.1 |
Andruids |
Już któryś raz wpisałem źle hasło i... sam nie wiem. Jest coś w wiadomości, która się w takiej sytuacji pojawia, że zaczynam się irytować. |
strona: 1 - 2 - 3 ... 13 - 14 - 15 |
temat: Propozycje zmian w Grocie | wróć do komnaty |