Witaj Nieznajomy!
|
temat: [H3/różne] Samodzielne wybieranie atrybutu komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
Gomez |
Czy istnieje modyfikacja która sprawia, że sami możemy wybrać który atrybut (Atak,Obrona,Siła Czarów,Wiedza) chcemy rozwinąć wraz z awansem bohatera na następny poziom doświadczenia? |
rtx |
Pewnie coś jest na Erę, ale wtedy gra byłaby trochę za łatwa. |
Gomez |
W zasadzie to tak, jednak to dodaje tego indywidualizmu, dzięki któremu grając magiem mogę mieć dużo ataku i obrony, z kolei mało wiedzy i siły czarów. W końcu, każdy bohater powinien rozwijać się inaczej (istnieje tylko różnorodność otrzymywania statystyk dla innych frakcji). |
Shin0bi |
Poniekąd każdy bohater rozwija się inaczej - istnieje tabela przedstawiająca szansę na dany atrybut oraz umiejętności dodatkowe dla każdej klasy, poza tym są to wartości procentowe więc zawsze może ci się trafić Rycerz który na 3 pierwszych poziomach dostaje ciągle wiedzę - piekielnie nieprawdopodobne a jednak w teorii może działać ^.^ O takiej modyfikacji jednak nic mi nie wiadomo, możesz zapytać na HeroesCommunity. |
Gomez |
O tabeli procentowej na dany atrybut mi wiadomo(w jednym temacie, nawet takową tabele napisałem) dlatego wiem że, zmodyfikowanie pliku .TXT nie będzie łatwe dlatego zastanawiam czy ktoś w ogóle się tego podjął. |
AmiDaDeer |
Zmodyfikowanie pliku txt jest akurat bardzo łatwe. Modyfikowanie go w czasie rzeczywistym tak, by to faktycznie działało - wątpię by mogło się udać. Nie słyszałem nigdy o takiej modyfikacji i wątpię by ktokolwiek coś takiego zrobił. Nie dość że byłoby to zapewne bardzo trudne do uzyskania, to jeszcze za bardzo ułatwiłoby to grę, co za tym idzie - nie byłby to zbyt interesujący mod. |
Tarnoob |
Z tego, co mi wiadomo – np. od Hellburna – wszystkie zmienne losowe, np. drzewka rozwoju bohaterów, bohaterowie w karczmach albo szczegóły mapy przygody, nie są losowane na bieżąco, tylko raz na samym początku, przy ładowaniu mapy. Dlatego zmiana plików *.txt w czasie gry chyba nic nie da. |
zmudziak22 |
Dokładnie Tarnob. Zauwazyłem to samo, gdy bawiłem się WoG Editorem do H3. Ustawiłem expa na level 59 i zapisałem grę. |
temat: [H3/różne] Samodzielne wybieranie atrybutu | wróć do komnaty |