Witaj Nieznajomy!
|
temat: [VCMI/projekt] Nazwa miasta krasnoludów - ankieta komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
Propozycje na nazwę dla miasta krasnoludów:
|
strona: 1 - 2 | |
Kammer |
Kastore: Po prostu: krasnale.
jak ja mam teraz nazwać tę frakcję? |
AmiDaDeer |
Kurduple, Kammerze. Kurduple. |
Alamar |
Zapite karły reakcji. :P |
mitlandy |
Nazwa hmm. To jest mała drobnostka najpierw trzeba mieć: Jednostki Budynki I inne potrzebne rzeczy Więc nie utrudniajcie sobie prac nad tym miastem poprzez nazwę. |
jarojj10 |
Zagłosowałem na "Jar" ale teraz, po dłuższym zastanowieniu stwierdzam, że chyba jednak "Guardhouse" byłoby lepszym pomysłem, tym bardziej, że polskie tłumaczenie- "Wartownia" (tłumacz google) brzmi również całkiem dobrze (w przeciwieństwie do kordegardy). |
Pointer |
Spokojnie, Wy tu sobie głosujcie, a prace nad miastem trwają, to nie jest żadne utrudnianie. Ale nie wiem skąd tyle wrogości wobec tej wspaniałej starożytnej rasy jaką są krasnoludy. Oni też mają prawo do własnego kraju i miasta, nie mniej niż elfy, ludzie, czy tym bardziej mechaniczne wytwory z Forge :P @jarojj10 Wezmę Twój post pod uwagę licząc głosy ;) |
Mad Hatter |
Zgadzam się z kolegą. jarojj10,Guardhouse jest lepszym pomysłem. |
Matheo |
Zdecydowanie "Jar". Musi istnieć polska nazwa tego miasta a ta jest zdecydowanie najlepsza. Ewentualnie Warownia. Tylko te dwa powinny się liczyć :) |
jarojj10 |
A co powiesz Matheo i inni na Guardhouse- WarTownia (tłumaczenie google). Ładna nazwa angielska, a przy okazji sensowna nazwa polska, bo odnosi się do budynku, a nie ukształtowania terenu. A tu taka mała dygresja- zdjęcie jaru: |
snajpertv |
jarojj10 jeśli oglądałeś "Władcę pierścieni" wiedziałbyś że o jaki "Jar" raczej chodzi i jest to chwytliwa nazwa. |
AmiDaDeer |
Ale nie możemy uzależniać nazwy miasta od znajomości Władcy pierścieni u graczy... -_- |
Pointer |
@snajpertv Szkoda tylko, że "Jar", który masz na myśli, to akurat najmniej wspólnego miał właśnie z krasnoludami... Broniony przez ludzi, atakowany przez orków (ściślej Uruk-hai), obrona ostatecznie wspomagana przez entów (i 2 niziołków), a w załodze obrony jeden (choć w filmie kilkudziesięciu) elfów i TYLKO JEDEN (niezależnie czy mówimy o filmie, czy o książce) krasnolud. Więc to akurat słaby argument... Ostatecznie planowany przeze mnie termin zakończenia ankiety minął 4 dni temu. Stan głosów na wtedy (jak i na teraz) przemawia za pozostawieniem oryginalnej nazwy Kronverk. Tak też pozostanie. Z dniem dzisiejszym proszę admina o zamknięcie tematu ankiety. |
Ratonhnhaké:ton |
Jakby nie patrze to ja podałem Wartownię, a nie lepiej, by bardziej oryginalnym i nazwac inaczej niż Kronverk. |
Darkem |
Szkoda, że chcecie kopiować rosyjski pomysł. Ta nazwa nie jest tak wspaniała, żeby nie można jej było zastąpić. Przeciętnemu graczowi nie skojrzy się z niczym, a w "towarzystwie" Fortecy, Zamku, Cytadeli będzie brzmiało po prostu śmiesznie. Moim skromnym zdaniem nie jest on wart psucia atmosfery po raz kolejny... |
strona: 1 - 2 |
temat: [VCMI/projekt] Nazwa miasta krasnoludów - ankieta | wróć do komnaty |