Witaj Nieznajomy!
|
temat: [WoG] Edytor map - zmiana nazwy komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
xyron102 |
Witam. Niedawno za czołem pisać skrypty do map potrzebuje kilka porad: po zmianie specjalności bohatera zostaje stary opis np. Gem zmieniłem specjalność na Skuteczność ataku jednakże opis jest "Dostaje 5% premii do zdolności Pierwsza pomoc na poziom" zamiast "Dostaje 5% premii do zdolności Atak na poziom" czy istnieje sposób żeby to zmienić?. Następne moje pytanie: zmiana nazwy bohatera ale by nie narzucać bohatera w edytorze map tylko w grze przy wyborze opcjach zaawansowanych i w karczmach, np. z Crag Hack na Prometeusz. ? Z innej beczki: przy robieniu surowej mapy chciałbym wyłączyć burzenie miast, dowódców itd., a włączyć giermka.? Z góry dziękuje za pomoc:) |
Gomez |
gdybyś grzebał w plikach gry za pomocą np. MMArchive mógłbyś wyjąć plik odpowiadający za biografie specjalizacji jednak wtedy zmieniłbyś opis wszystkim bohaterom mającym tą specjalizacje (pierwsza pomoc) |
xyron102 |
Za bardzo mi tym nie pomogłeś. A jak by się dało za pomocą skryptów? Ale tak bez grzebania w plikach. |
temat: [WoG] Edytor map - zmiana nazwy | wróć do komnaty |