![]() |
![]() |
![]() |
Witaj Nieznajomy!
|
![]() komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
![]() |
strona: 1 - 2 | |
![]() Gomez ![]() |
witam chciałbym zaedytować jednostkę w Heroes 3 (konkretnie szkielety) tak żeby mógł on strzelać (jednostka dystansowa) tylko nie wiem jak się za to zabrać.. umiem zmieniać w plikach gry jednostkom atak,obronę,obrażenia,szybkość umiem także dać jednostce strzały ale nie uczyni jej to dystansowej tak więc pytam jak to zrobić. |
![]() mitlandy ![]() |
Tak dobre pytanie sam chciałbym mieć na nie odpowiedź. Ponieważ ściągnełęm defa ze szkielet ma animacje strzelania. Ale naco mi to leżeli niestrzela w grze. |
![]() Gomez ![]() |
mógłbyś podać skąd albo z jakiego moda masz defa strzelającego szkieleta? |
![]() mitlandy ![]() |
Ja ściągnąłem paczke defów i tam był : Czerwony gryf Strzelający szkielet nowy gnol i inne . Ps jak znajde to ci dam link . |
![]() Gomez ![]() |
to dzięki i czekam na odpowiedź co z tym defem zrobić |
![]() mitlandy ![]() |
Defy musisz włożyć do MMarchiva. A potem jakoś zrobić strzelanie? |
![]() Gomez ![]() |
kojarzysz może co wpisywałeś w google żeby znaleźć te defy i czy to była polska strona? |
![]() mitlandy ![]() |
To była strona community ale niewiem co wpisałem chyba heroes 3 wog community. Już nie szukaj znalazłem . Tu masz link http://www.space-nation.eu/?d=2635A2D11 A tu jak ktoś by chciał poszperać :P http://heroescommunity.com/viewthread.php3?TID=22984&pagenumber=37 |
![]() Gomez ![]() |
wielkie dzięki. teraz tylko pytanie co z tym dalej zrobić? Ażeby uczynić szkieleta jednostką strzelającą? |
![]() mitlandy ![]() |
Ja niewiem ale wiem że to jest w dokumencie tekstowym . |
![]() Fandor ![]() |
Zależy w czym dokładnie edytujesz, jakbyś chciał zrobić to w VCMI, musisz poszukać w plikach plików oryginalnych miast nekropoli, zamienić def szkieleta na swój w folderze z defami (można też go po prostu wrzucić ale potem w pliku json musisz podać nazwę jaki def ma być wykorzystywany) znaleźć plik json szkieleta i zmienić typ na SHOOTER. |
![]() mitlandy ![]() |
Ja do woga chciałbym . Ale niewiem gdzie chciał gomez? |
![]() Fandor ![]() |
Mitlandy, WoG jest dość ciężki w edytowaniu w gruncie rzeczy, poza tym już praktycznie nie używany, teraz VCMI i ERA dają coraz więcej możliwości więc lepiej nauczyć się pracować w którymś z nich. |
![]() Gomez ![]() |
przy pomocy niektórych programów ustawiłem animacje jednostki na strzelanie dodałem także szkieletom strzały, jednak nie sprawiło to by stały się jednostką dystansową... wiesz może gdzie można znaleźć pliki .json |
![]() mitlandy ![]() |
Możesz mi powiedzieć Gomez przy jakich programów to odtworzyłeś jestem początkujący więc chciałbym trochę pomocy. |
![]() Fandor ![]() |
Wasz folder z VCMI\config\creatures i plik necropolis.json Za chwilę wyślę wam napisany przeze mnie plik, tylko muszę znaleźć jakiś hosting. |
![]() Gomez ![]() |
wszystko za pomocą MMArchive który możesz pobrać ze skarbca, dzięki niemu można wstawiać i edytować Defy,pliki tekstowe i dzwiękowe i wszystkie inne z folderu data (pliki.lod) |
![]() mitlandy ![]() |
Dzięki gomez włozyłem wszystko pieknie. |
![]() Gomez ![]() |
i co sprawiłeś że szkielet strzela?? |
![]() mitlandy ![]() |
Niestety nie zrobiłem myślałem że da to fandor510 ale cóż . |
strona: 1 - 2 |
temat: [WoG/różne] edytowanie jednostki |
![]() |