Kwasowa Grota Heroes VIIMight & Magic XHeroes III - Board GameHorn of the AbyssHistoria Światów MMSkarbiecCzat
Cmentarz jest opustoszały
Witaj Nieznajomy!
zaloguj się    załóż konto
Podziemna Tawernatemat: Wasze niusy ze świata M&M
komnata: Podziemna Tawerna
strona: 1 - 2 - 3 ... 20 - 21 - 22

Tarnoob PW
24 lutego, 23:55
To „przeciętne wynagrodzenie” to, jak zgaduję, średnia arytmetyczna, a większość zarabia poniżej jej – mediana płac w minionym roku to około siedem tysięcy złotych (ok. 7 tys. zł).

Alamar PW
3 marca, 17:07
Wywiad z Erwanem Le Bretonem (po angielsku) i kilka ciekawostek odnośnie Ashanu, w tym też kilka słów o Dark Messiahu 2.

Plus chyba najciekawsza informacja:
Cytat:
Is it time to reveal who Kha-Beleth really was? His origins and history? How did Raelag defect to Kha-Beleth? And why did everyone forget about him (except Sorshan, by the way, why didn't Sorshan forget)?

We had two possible candidates for Kha-Beleth and we were unable to decide.

The first one was the “obvious” choice. It was Sar-Shazzar who sabotaged the ritual of his master Sar-Elam and later entered Sheogh through the “flaw” during a Lunar Eclipse to rule over the Demons and become the Demon Sovereign (remember that the night he “died”, his body turned to ashes so there was no real proof of his true death).

The second option was more “mystical”. Kha-Beleth was born because of Sar-Shazzar’s sabotage but its impact was to split Sar-Elam’s soul in two. One (the “largest and brightest” part) became the spiritual wall locking Sheogh, the other (the “small dark splinter”) took shape in the form of Kha-Beleth. In this version, Kha-Beleth is Sar-Elam’s twisted shadow, maddened and enraged by years of imprisonment in the prison he had himself built. This is a stronger motivation for the Tears of Asha because her “prophet” is broken and doomed to eternal torment (not just “dissolved”). This once again feels like a reference to the movie Dark Crystal where it all starts when the crystal is broken and when spiritual unity is restored when the missing splinter is returned.

The story of Agreal / Raelag is already quite detailed so I’m not sure which part you feel is missing.

When Raelag joined the Dragon Knights he gained access to one of their greatest powers which is to make people forget them or fail to notice them (something of a “mass” Jedi mind trick or Men In Black neuralyzer).

As for Sorshan, he was protected from the effect by his deep connection to the “whispers of Malassa” (his constant visions of buried secrets and lost memories), and maybe chosen by Raelag to remember him?

Kastore PW
3 marca, 17:44
Wow, myślałem, że Kha-Beleth był po prostu Kha-Belethem, a tu się okazuje, że był wcześniej jakimś gościem. 0_o

Sobieski PW
23 kwietnia, 17:43
Trzeci Big Box do planszowych Heroesów :)

Andruids PW
23 kwietnia, 19:44
Ale nius.

KamilCygan PW
23 kwietnia, 20:57
Forge trochę mnie zaskoczyło

23 kwietnia, 21:20
Mnie też. Byłem pewny, że Archon wyszło 'przed szereg' i podpisało umowę z DoR teamem (tym samym pokładając nadzieję w tym dodatku).

Sobieski PW
23 kwietnia, 21:50
Zapowiedź dodatków odbyła się 9 października 2025 na Heroes of Might and Magic: Prezentacja na 30-lecie, przedział czasu 27:53-29:05.

Jakich trzech frakcji się spodziewaliście po tej zapowiedzi? Pamiętajcie o tym, że na pudełku z grą będzie logo Ubisoftu, więc Archon nie może sobie dodawać czego tylko chce, a tylko to na co pozwala mu licencja. Współpraca z HotA była teasowana już w pierwszej kampanii, kiedy było głosowanie na siódmą frakcję, a trzy przegrane trafiły do drugiej kampanii.

Crazy-AK47 PW
27 kwietnia, 21:28
Nie tyle co news, ale mylę że warto o tym wspomnieć.
Od ponad miesiąca nie da się grać w Heroes 6 i chyba Ubisoft uśmiercił grę cichaczem. Wnioskuję po tym, w tym samym przedziale czasowym (czyli około dnia 20.03.2026 bo wtedy gra przestała mi się uruchamiać kompletnie), nagle każdy ma problem z uruchomieniem gry, ponieważ launcher Ubisoftu utyka w ekranie ładowania i uniemożliwia jej uruchomienie (kolejny powód, dla którego lepiej po prostu zainstalować cracka). Wiem że wina ewidentnie leży po stronie launchera, bo mam 2 konta z dwiema różnymi wersjami Heroes 6, na jednym koncie jest z pudełka i ta wersja ładuje się normalnie, ale na drugim koncie gra zakupiona poprzez launcher, i ta wersja nie uruchamia się wcale, więc ewidentnie Ubisoft musiał coś zepsuć w launcherze, że po prostu nie rozpoznaje zakupionej gry - dodatkowo mam stary laptop z ze starym systemem bez internetu, na którym uruchamiam launcher w trybie offline i dalej na nim działa, co ewidentnie potwierdza fakt, że to wina aplikacji lub serwera Ubisoftu.
Oczywicie pisałem do supportu i od długiego czasu milczą, dostałem też odpowiedzi od AI bota typu "zaktualizuj sterownik" i tego typu nie związane z problemem bzdury, bo gdyby sterownik nawalił, to by wszystko inne by też padło, a nie nagle gra z dnia na dzień by się wyłączyła.
Czy wy też macie ten sam problem z uruchmieniem Heroes 6 oraz, jeśli tak, to czy była to wersja z pudełka, czy wersja z launchera? Bo jeśli to wersja z launchera, to Ubi chyba sprzedaje niedziałający produkt. Mogliby to wreszcie wydać na GOGu, pomyśleć że Ubiszrot launcher nawet po wyłączeniu serwerów nadal jest zmorą tej gry niczym złowieszcze fatum.

Inne osoby co nie mogą uruchomić gry z powodu launchera:
https://www.reddit.com/r/HoMM/comments/1s2dear/heroes_of_might_and_magic_6_issues/?solution=b3b347351d690485b3b347351d690485&js_challenge=1&token=bbbe4bf1c9a2b5160829c4be34da58613fa44665034c9751055f4c966bf4a2a0
https://www.reddit.com/r/HoMM/comments/1spwcv1/does_anyone_know_how_to_play_homm_6_nowadays/

Kammer PW
27 kwietnia, 23:44
Właśnie odpaliłem u mnie H6 -- działa. Wersja z Connecta, ale kod kupiłem fizyczny, z pudełkiem.

Lukas715 PW
28 kwietnia, 21:48
Cały czas gram w Heroes VI, dodatkowo na tę chwilę jeden polski stream z tej gry jest. Można odpalić w trybie okienkowym, powinno ruszyć na każdym sprzęcie, a później przejść do pełnoekranowego. Mam praktycznie nowy komp stacjonarny, a launcher w najnowszej wersji. Grę kupiłem w fizycznym pudełku Gold Edition, a później dodatek Ciebie Mroku też w fizycznym pudełku z kodem w środku.

Crazy-AK47 PW
29 kwietnia, 13:18
Czyli to potwierdza moją teorię, działają tylko kody pudełkowe.
Wersje zakupione online nie pozwalają na uruchomienie gry.

wiktoryna PW
29 kwietnia, 17:26
mi działa H6 bez problemu - kupione ze steama

Acid Dragon PW
30 kwietnia, 21:02
Odnośnie H6 w ciągu ostatnich miesięcy nic się nie zmieniło. Nie ma również - według mojej wiedzy - żadnego rozróżnienia między wersjami "zakupionymi online" a "pudełkowymi" (które tak naprawdę nie istnieją - w wersji pudełkowej i tak trzeba było założyć konto i większość gry pobrać z serwerów).

Ale to nie oznacza Standardowej Odpowiedzi Administratora nr 1 "u mnie działa" (chociaż faktycznie u mnie działa :P). Z Heroes 6 są ogólnie i niezmiennie problemy z uruchomieniem. Od wielu już lat. Najbardziej ogólny powód to fakt, że gra była tworzona na "autorskim" silniku przez Black Hole i nie tylko nie było możliwe, aby taki silnik przystosować dla przyszłych systemów operacyjnych, to jeszcze od samego początku zawierał on sporo błędów, których od dawna nie ma kto naprawić. Z czasem będzie to postępować i z odpaleniem gry będzie miało problem coraz więcej osób.

Być może ten mój post pomoże Ci w uruchomieniu gry. U mnie dopiero po tych operacjach mogłem grę uruchomić u siebie.

Darkstorn PW
11 maja, 09:31
https://ar.hn/2026/05/historia-new-world-computing/

ARHN.EU jak zawsze nie zawodzi. ^^
strona: 1 - 2 - 3 ... 20 - 21 - 22
temat: Wasze niusy ze świata M&M