|
|
|
|
Witaj Nieznajomy!
|
temat: Wasze niusy ze świata M&Mkomnata: Podziemna Tawerna |
wróć do komnaty
|
| strona: 1 - 2 - 3 ... 17 - 18 - 19 - 20 - 21 | |
|
Tarnoob
|
W sobotę 22 czerwca w Filharmonii Warmiński-Mazurskiej w Olsztynie będzie koncert muzyki z gier wideo. W programie m.in. Heroes of Might and Magic III, ale nie podają, o które utwory chodzi. Chętnie się wybiorę, a jeśli będzie tam też jakiś inny grotowicz albo fan HoMM, to chętnie potem pójdę do kawiarni albo pabu. Jeśli ktoś będzie wtedy pierwszy raz w Olsztynie, to chętnie oprowadzę po najważniejszych punktach jak niedaleka Starówka. To jeden z najdłuższych dni w roku, a wg Google zmierzch będzie dopiero po godzinie 21, dlatego ciemność nie będzie problemem. Zresztą nawet po zmierzchu tamta część Olsztyna jest w miarę bezpieczna. |
![]() anonim1233
|
W sumie TVggry zrobiły materiał o historii serii Heroes of Might and Magic. I jak dla mnie za bardzo skupili się nad opisem samych gier, a nie na samej historii powstawania serii np. opis Heroes 2, ale brak wzmianki, że w tym samym roku, w którym ta gra wyszła NWC wykupione zostało przez 3DO. |
![]() Nicolai
|
No cóż, TVGry nigdy nie byli najlepszym źródłem wiedzy. Wręcz przeciwnie, robili masówkę przedstawiając temat po łebkach i często z mniejszymi lub większymi błędami, ale są jednymi z pierwszych, więc ludzie ich lubią. |
![]() anonim1233
|
Akurat jakiś czas temu zrobili film dotyczący the Sims i skupili się w nim na kwestii fabuły i też popełniali szereg błędów w tym. |
![]() Żmijec
|
Popełnili taką wpadkę, że w HoMM IV "fabularnie trafiliśmy na kontynent Jadame". |
![]() Andruids
|
No, to trochę wpadka. |
![]() Yaaqob
|
Papierowe RPG "Might and Magic"! |
![]() Andruids
|
|
![]() Crazy-AK47
|
Osobiście materiał od tvgry był robiony po macoszemu na odwal się, a przynajmniej część poświęcona częściom po czwórce. A z tym Jadame zamiast Axeoth to walnęli gafę |
![]() Kastore
|
Bo w TVGry mają mało czasu na robienie materiałów. |
![]() Szaman
|
Nie jestem pewien.. ale w którymś antycznym odcinku o serii Heroes zrobili ten sam błąd. Mnie raczej zastanawia JAK mogli zrobić ten błąd. I tutaj znalazłem ciekawy smaczek. Sami siebie się splagiatowali robić obecny materiał. Na ich stronie poświęconej H4 znalazłem ten sam błąd. To tylko widać, że ich "research" nie był zbyt dogłębny. |
![]() Alamar
|
Żmijec: Ten błąd najprawdopodobniej wynika z tego, że przed premierą HoMM-a IV Jadame wg plotek miało być nowym kontynentem gry (co różne gazety czy portale podchwyciły). A plotka zapewne powstała w oparciu o Might and Magic 8.Popełnili taką wpadkę, że w HoMM IV "fabularnie trafiliśmy na kontynent Jadame". Przeniesienie się na nowy świat, a tym bardziej zniszczenie starego, nikomu do głowy wtedy nie przychodziło. |
![]() Hayven
|
No ok, ale mieli ponad 20 lat, żeby ten błąd skorygować. |
![]() Kastore
|
Nie płacą im tam za takie rzeczy. Musicie pamiętać, że TVGry to przede wszystkim praca. |
![]() Crazy-AK47
|
Może i praca, ale należałoby chociaż wykonywać ją jak należy. Dla porównania seria w pigułce od arhn.eu nie miała tego błędu i powiedzieli poprawnie, że w Heroes 4 trafiliśmy do Axeoth. Choć osobiście mam więcej żalu o to, że części Ubisoftowe w materiale nie otrzymały żadnych konkretów, tak jakby albo w nie grali, ale ich to nie obchodziło, najbardziej jest to widoczne przy sekcji przeglądarkowej. Nie wspomnieli o tym, że Might & Magic: Heroes Online jako pierwsze wprowadziło mechanikę flankowania, która tak dobrze została przyjęta, że pojawiła się w Heroes 7. Dla porównania (znowu) arhn.eu ale tym razem w materiale o przeglądzie serii The Settlers, nawet jak końcowo The Settlers Online wyszło w materiale negatywnie to zostało chociaż zauważone, że część była najbliższa pierwowzorom serii. |
![]() Kastore
|
Crazy-AK47: To może zostań ich szefem, żeby było jak w arhn.eu.
Może i praca, ale należałoby chociaż wykonywać ją jak należy. Dla porównania seria w pigułce od arhn.eu nie miała tego błędu i powiedzieli poprawnie |
![]() Serd
|
Słyszł ktoś z Was o tym? |
![]() Hayven
|
Tak, znamy to już od jakichś dobrych paru lat? |
![]() Yaaqob
|
Nawet chwilę grałem, ale znudziło mi się po tutorialowej kampanii Katarzyny (= bardzo szybko). ;-P BTW, na ten moment to jedyny "żywy" tytuł pod znakiem M&M... ;-) |
![]() Alamar
|
Czyli planszówka już zdechła? Szybko poszło. |
| strona: 1 - 2 - 3 ... 17 - 18 - 19 - 20 - 21 | |
| temat: Wasze niusy ze świata M&M |
wróć do komnaty
|