Witaj Nieznajomy!
|
temat: [H3/różne] Abyss Town - Mała Prośba komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 | |
TopFunny525 |
Hello :), tak dla przypomnienia przeglądałem sobie forum DF2 odnośnie informacji o abyss town, autorstwa axolotla, wiem, że zostały udostępnione grafiki pcx miasta jak i sama bohaterka na polu bitwy (bohatera (male no female ;P) wyciągnąłem sobie z gifa), mam wielką prośbę, czy posiada ktoś pliki zamieszczone w tym temacie : http://forum.df2.ru/index.php?showtopic=23794? Bardzo by mi zależało na zdobyciu materiałów, w szególności odnośnie widoków miasta itp. więc prosiłbym serdecznie, jeżeli ta osoba posiada widoki miasta jak i def heroiny to chciałbym aby wysłała mi albo pliki na maila, albo podała aktualny link, gdyż link podany na stronie niestety nie działa... Serdecznie pozdrawiam TopFunny525 |
witchking |
Jakiś czas temu rozmawiałem z Axolotlem na temat jego miasta. Stwierdził, że w swoim czasie sam zajmie się tym projektem. Osobiście posiadam tylko jednostki ale to nic trudnego do zdobycia;) |
TopFunny525 |
Chodziło mi przedewszystkim o pliki zamieszczone w tym temacie : http://forum.df2.ru/index.php?showtopic=24431 są tam gotowe pliki ekranu miasta jak i oblężenia, heroinę mógłbym spróbować wyciągnąć, jednak bardzo mi zależy na ekranie miasta, sam jestem średni w wyciąganiu budowli z obrazów, a w dodatku tam było tło miasta, więc tak czy siak bardzo bym poprosił o re-hostowanie tych linków, albo wsadzenie wszystkiego w jednego rara, bardzo bym o to poprosił, bo zdobyć trudno, zwłaszcza, że linki nie aktualne... |
Matheo |
Jestem wielkim fanem tego miasta i czekam aż się pojawi. Prosiłem o udostępnienie wszystkich plików :) TopFunny525 sprawdź maila i PW :) |
TopFunny525 |
Cóż, wziąłem sprawy w swoje ręce, i masowo zacząłem przeszukiwać fora DF2 w poszukiwaniach linków odnośnie rzeczy miasta, gdy wydawało się, że to już koniec, zajrzałem na przed ostatnią stronę tematu o Abyss Town, użytkownik o nicku ivyl umieścił na rosyjskich serwerach plik rar, w których zawarte są w większości ujawnione prace odnośnie ekranu miasta czy defy jednostek, link można znaleźć tutaj... : http://forum.df2.ru/index.php?showtopic=7666&st=900 Zaś chciałbym przeprosić za spam, gdyż to moje nieumiejętne nieszukanie doprowadziło do lekkiego spamu, dziękować za wybacznie, pozdrawiam ;P |
witchking |
Podaj link do konkretnych plików to ułatwi odszukanie. |
TopFunny525 |
link do rara zawartość rara: Heroina na polu bitwy (3 odmiany) Budynki w mieście i podczas oblężenia Jednostki Fixed launcher WoGA i kilka plików exe pomagających w załadowaniu plików click Powyżej link do bohatera płci męskiej na mapie, heroiny still brak, a zrobili ją na polu bitwy ;P. z kolei facio ma już gifa podczas walki, można łatwo skonwertować aby był w grze. Edit : Przepraszam za wprowadzenie w błąd, heroina jest, znalazłem ją przed chwilą, link do niej poniżej : Heroina na mapie |
witchking |
Kawal dobrej roboty. Teraz wbij to do VCMI:) Gdybyś miał problemy to pisz może uda mi się pomóc. |
TopFunny525 |
Postaram się nad tym popracować, chociaż mało się znam nad vcmi, z przjerzanych przeze mnie grafik miasta brak : Grafiki bez fortu i z fortem na mapie (można łatwo wyciąć z obrazów przedstawionych na df2 forum). grafika facia na polu bitwy (łatwo można skonwertować z gifa przedstawionego w temacie z zebranymi danymi). Brak wizerunku miasta w menu gry (tego małego) i wizerunku miasta (tego większego coś ala portret bohatera) (da się to zrobić, oby wypaliło). no i chyba to tyle... jedynie będzie problem z dźwiękami, jednak mam nadzieję, że coś podziałam. Obecnie jestem w trakcie nauki o VCMI. więc może postaram się coś z tym zrobić... Jeżeli się uda, to kto wie, może będzie kolejne miasto ;P. |
Matheo |
OMG. Mam nadzieję, że wyjdzie grywalna wersja tego miasta to byłoby super :) |
TopFunny525 |
tak naprawdę, linki pokazane w tym temacie przeze mnie pokazują, że miasto jest w 90% ukończone, o rzeczach brakujących wspomniałem, ale gra się nawet nieźle, trza tylko zrobić kilka poprawek i voila... w razie czego daje tutaj link do portretów postaci, jeśli ktoś chce sobie je dodać do gry, są to oficjalne portrety zatwierdzone przez axolotla : http://forum.df2.ru/index.php?showtopic=24508 |
Warmonger |
Prawdę mówiąc miałem nadzieję, że Axoloth sam doda to miasto, a przynajmniej będzie aktywnie współuczestniczył w jego powstawaniu. Sklejanie kolejnego miasta w resztek znalezionych w sieci to jednak nie to samo, zwłaszcza, gdy widzieliśmy tak zacne grafiki już kawał czasu temu. Dla niezorientowanych - link do tematu na HC |
Matheo |
Ja śledzę wieści o tym mieście od dawna :) ToFunny daj znać na HC, że chczesz nad tym pracować :) |
witchking |
@TopFunny kontaktowałeś się z Axolotlem? Bo wygląda na to, że wokół całej sprawy robi się sporo zamieszania i trzeba się go dopytać co by nie psuć stosunków;) |
TopFunny525 |
Witchking: @TopFunny kontaktowałeś się z Axolotlem? Bo wygląda na to, że wokół całej sprawy robi się sporo zamieszania i trzeba się go dopytać co by nie psuć stosunków;) Ja rozumiem bo dzisiaj przeglądałem DF2 forum, ale od kilku dni próbuje się z nim skontaktować, niestety na próżno, nie otrzymałem odpowiedzi od axolotla od środy popołudniu, więc niestety nic nie mogę poradzić... [EDIT] : Postaram się jeszcze z nim skontaktować jeszcze dziś, i wysłać wiadomość albo na skype, albo na DF2 jeżeli będzie trzeba. |
Matheo |
Próbowałeś na maila? |
Warmonger |
Niejaki Acidchalk na naszym forum zamieścił miasto pod wersję 0.98. Niestety nadal jest to niezbalansowany chaos. |
Matheo |
Czy istnieje jakakolwiek grywalna wersja tego miasta? Podany wyżej link prowadzi donikąd. |
Ursus |
Wersję na VCMI 0.98 można ściągnąć z tej strony: http://heroes3wog.net/abyss-town-vcmi-0-98/ |
Warmonger |
Swego czasu podjąłem próbę reanimowania tego miasta tu, ale nie było zainteresowania. |
strona: 1 - 2 |
temat: [H3/różne] Abyss Town - Mała Prośba | wróć do komnaty |