Witaj Nieznajomy!
|
temat: [VCMI/mod] Preserve 2.0 komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 | |
Czarexin |
Kiedyś instalowałem woga więc myślałem, że on jest nadal w folderze. |
Lord Hawk |
Wersja pod VCMI 0.92b [i nowsze] teraz do ściągnięcia z mediafire z tego samego linku co poprzednio. |
Warmonger |
Niesamowite, nie ma żadnych błędów w logach ^^. Dobra robota. |
Elrath |
A teraz walnę coś głupiego. Jak się to instaluje? |
Warmonger |
Tak, jak zostało opisane na wiki. Wypakowujesz do folderu Mods. przynajmniej przez najbliższy tydzień - w wersji 0.94 będzie dostępny Mod Manager, który pozwoli pobierać i instalować mody bezpośrednio z sieci ;) |
Elrath |
Dzięki za odpowiedź. Edit: Nie działa |
Zibi17k |
Wziąłem się za przerobienie Preserve pod nową wersję VCMI, ale utknąłem. (czyt. zrobiłem część, a reszty nie chcę ruszać bo mogę coś zepsuć ;p) Do przepisania zostały jednostki, budynki i bohaterowie (czyli niestety większa połowa ;/ Jak ktoś umie i chce niech dokończy (udostępniam część przepisaną, nieprzepisaną i miasto wersji pod stare VCMI) http://www.mediafire.com/download/7b4y0ml86r475y4/preserveeeeee.rar Powodzenia |
Warmonger |
Ale dlaczego właściwie przepisujesz całe miasto pod nową wersję? Wystarczy wrzucić trzy stare części do jednego moda. |
Drwal |
Ściągnąłem Preserve ze strony VCMI i niestety ciągle wyskakuje mi ten sam błąd. Gra się nie uruchamia. Ma ktoś może wersje działającą lub wie skąd taką ściągnąć? |
Przestało się uruchamiać po wyjściu wersji 0.98e. Wcześniej działało, choć dźwięki niszczyły głośniki. |
Kuririn |
Edit: A u mnie z kolei śmiga ;) Dodam ze pobrałem ze strony VCMI. |
Kammer |
Mi się i na 0.98 nie uruchamia. Przy kodowaniu Vori kilkukrotnie miałem taki błąd - przyczyną był błędnie wstawiony przecinek/cudzysłów/nawias, więc... należałoby (moim zdaniem) przejrzeć całość plików i znaleźć ten błąd. Nieco czasochłonne. ^L^' |
Moja konsola pokazuje mi disaster. http://imgur.com/VMqC5ii |
Andruids |
Możecie jeszcze się pochwalić jakie inne mody macie włączone. Zwłaszcza Kuririn. Ja nie mam w zasadzie nic oprócz Forge i też wywala mi disaster. @Kammer: No właśnie nie geniuszu. Może Kuririn ma coś, czego brak powoduje gruchnięcie. Jakieś dodatkowe stworzenia, wogifikacje, czary. Kto wie. |
Kammer |
U mnie nawet samo Preserve + pliki VCMI wywala disastera, więc to nie ma znaczenia. :P |
Kuririn |
Forge, rezerwat, abbys, nowe ulepszenia, hota, new menu, hota balans i item pack all. Świeżutkie VCMI postawione i wklepane mody. |
Mody: VCMI/WOG/Hi-Res Menu. Z Preserve wywala disaster. Z Grove czy z Forge nie wywala disastera. Ale! Gdy włączę jednocześnie: HotA, Grove, WoG, Forge, Preserve, Bastion - disastera nie ma i gra się odpala. |
Warmonger |
Czy to jakaś stara wersja Preserve, która wykorzystuje dowódcę z WoG? Tak czy inaczej, ten problem był już rozwiązany - a jeśli się powtarza, VCMI powinno rzucić bardziej treściwy błąd. |
Andruids |
Ściągnąłem Hotę i problem przestał występować. Po wyłączeniu moda problem wraca, jak w zegarku. Widzisz Kammer, jednak niektóre niepozorne rzeczy mają znaczenie. Teraz tylko niech ktoś mądry rozgryzie co u licha sprawia, że Preserve się wywala bez Hoty... |
Kammer |
Faktycznie. :o Cóż, moje dotychczasowe doświadczenie wskazywało na coś innego. |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 |
temat: [VCMI/mod] Preserve 2.0 | wróć do komnaty |