|
|
|
|
Witaj Nieznajomy!
|
temat: [VCMI/projekt] Dodatkowe ulepszenia stworzeńkomnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty
|
| strona: 1 - 2 - 3 ... 201 - 202 - 203 | |
![]() Drwal
|
Pasuje do jakieś cutscenki w kampanii. :) |
![]() Kasparon Stag
|
Tworzenie tego moda śledzę od 10 - 11 lat ale z przerwami. I czekam na tego moda i nowe wiadomości aktualizacji Moda. Pozdrawiam |
![]() edeksumo
|
Apropos czekania 10 lat... |
![]() Akumumuki
|
No to sobie chyba poczekamy jeszcze z 10 albo 20 lat :/ mimo że ludzie juz chcieliby dostać co kolwiek w swoje ręce |
![]() Drwal
|
Tzn mod. jest najprawdopodobniej martwy, nie wiem czy autor kiedykolwiek planował go ukończyć i udostępniać. To jego zabawa, zresztą widać jak skaczę z kwiatka na kwiatek. Z drugiej strony też już się nie dziwię, to zwyczajnie za wielka koncepcja na 1 osobę, a Kuririn przez tyle lat nie znalazł osoby, która chciałaby, umiała, podporządkowała się jego wizjom, a zarazem była godna zaufania. Przez większą chwilę ja spełniłem parę tych punktów, natomiast nie miałem tyle czasu i zapału co kilka lat wcześniej, gdy zrobiliśmy wspólnie mod matkę Four Upgrades. Niemniej to super historia modowania w Kwasowej Grocie - od sklejania wszystkiego w Gimpie po wysokiej klasy modelowanie 3D. Taką drogę przeszło wiele moderów, jednak niestety koniec końców nic jakością nie zbliżyło się do HotA. |
![]() Kuririn
|
Drwal: Tzn mod. jest najprawdopodobniej martwy, nie wiem czy autor kiedykolwiek planował go ukończyć i udostępniać. To jego zabawa, zresztą widać jak skaczę z kwiatka na kwiatek. Z drugiej strony też już się nie dziwię, to zwyczajnie za wielka koncepcja na 1 osobę, a Kuririn przez tyle lat nie znalazł osoby, która chciałaby, umiała, podporządkowała się jego wizjom, a zarazem była godna zaufania. Przez większą chwilę ja spełniłem parę tych punktów, natomiast nie miałem tyle czasu i zapału co kilka lat wcześniej, gdy zrobiliśmy wspólnie mod matkę Four Upgrades. Niemniej to super historia modowania w Kwasowej Grocie - od sklejania wszystkiego w Gimpie po wysokiej klasy modelowanie 3D. Taką drogę przeszło wiele moderów, jednak niestety koniec końców nic jakością nie zbliżyło się do HotA. Na Odyna! Drwalu, nie skacze z kwiatka na kwiatek, tylko z grafiką jest jak ze wszystkim, związane z nauką. Od strzału się nic nie dzieje, aczkolwiek to, co było prezentowane kiedyś, równie nie spełniało moich oczekiwań. Chciałbym się wtopić w klimat grafiki h3 (prostym językiem - "inżynieria wsteczna", albo fachowym językiem jak kto woli.. Fakt jest taki, ze chciałbym bardzo dobrze odtworzyć każdy jeden element graficznie (staram się, (czasami długo zastanawiam się, jak oni ogarnęli dany element w jednostce. Lecz co jakiś czas, coś jest nie tak i trzeba poprawiać, to samo tyczy się animacji. A to jest gorsze jak zrobienie 10 nowych modeli wraz z animacja. Trzeba spojrzeć równie na błędy Twórców, jest ich od groma, jak i pobawić się z perspektywą. Generalnie jest tak, że niby wszystko pasuje z oryginałem, np nogi są za krótkie albo za długie w pewnych etapach animacji. Nie spisze się, robię sobie powoli, na tyle, na ile czas wolny mi pozwala, jak i umiejętności posiadania wiedzy co do grafiki. Gwoli ścisłości - Bardziej opanowałem nowego blendera, i obecne prace są wg mnie takie, jakie powinny znajdować się w grze. Wystarczy być fanem, jak i z pasją robić sobie to, co się zamierzyło. A że chce wiernie odtworzyć grafiki, no niestety, to się rozwleka w czasie. Dobrze, że zaznaczyłeś to, gdyż dłubie sobie sam. Także, tyle z mojej strony. Pozdrawiam! |
![]() GRYFFF
|
Bardzo ambitny projekt, podziwiam zawziętość autora, to strasznie dużo pracy, życzę powodzenia, może nowe, nadchodzące narzędzia AI - ułatwią zadanie w nieokreślonej przyszłości. ;) Dodanie dodatkowych ulepszeń, do jednej, ewentualnie dwóch jednostek z każdego zamku, już wiele by wniosło, może nawet w zupełności by wystarczyło. Dzięki temu można łatwiej wszystko zbalansować, oraz zaoszczędzić czas i energię, co przełoży się na jakość tych kilku dopracowanych modeli. |
| strona: 1 - 2 - 3 ... 201 - 202 - 203 | |
| temat: [VCMI/projekt] Dodatkowe ulepszenia stworzeń |
wróć do komnaty
|