![]() |
![]() |
![]() |
Witaj Nieznajomy!
|
![]() komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
![]() |
strona: 1 - 2 - 3 ... 94 - 95 - 96 ... 200 - 201 - 202 | |
![]() Mistrz ![]() |
Model wciąż jest bardzo imponujący. Co do nazwy, Supreme Archangel czy Superior Archangel są genialne, tylko że po polsku, Najwyższy czy Potężnejszy Archanioł brzmią dosyć koślawo :/ |
![]() Tarnoob ![]() |
Może też być „tron”. Są trzecie od góry w hierarchii po serafinach i cherubach, więc wyżej od archaniołów (które są ósme – a za nimi dziewiąte i najniższe są anioły). Nazwa przy okazji jest prosta i jedyna w puli, która jakoś pasuje i jest wspólna wielu językom. „Moce”, „księstwa”, „panowania”, itd. to już ciekawostka i nazwa jest mało czytelna. Dalej jednak popieram „Serafina”. Rabi, szanuję erudycję, ale to tylko jedno z wielu przedstawień. Nazwa „Serafin” od parunastu lat się utarła w WoG-u i została utrwalona przez NU. |
![]() J. M. Sower ![]() |
Też byłbym za Serafinem. Ta nazwa już zadomowiła się w naszym fandomie, a ludzie lubią widzieć znajome rzeczy. |
![]() Kammer ![]() |
A ja proponuję zostawić WoGowi, co WoGowe. Takie jednostki jak serafin, koszmar i wilkołak zbyt mocno są kojarzone z WoGiem, który, jak powszechnie jest wiadome, jest najlepszym, co spotkało modding i z tego powodu winny pozostać na swym piedestale unikalności. Nazwa tron jest cokolwiek... kiepska, bo skojarzenie z jednym z chórów anielskich jednak nie należy do pierwszych. Mam za to bardzo dobrzy pomysł - Chryst. Pamiętacie, jak Piekielny Baron był nazywany Antychrystem w którejś tam wersji? Teraz można by to uzasadnić. :P |
![]() Kuririn ![]() |
Tarnoob: Nazwa "Serafin" od parunastu lat się utarła w WoG i została utrwalona przez NU. J. M. Sower: Też byłbym za Serafinem. Ta nazwa już zadomowiła się w naszym fandomie, a ludzie lubią widzieć znajome rzeczy. Kammeroza: Takie jednostki jak serafin, koszmar i wilkołak zbyt mocno są kojarzone z WoGiem, który, jak powszechnie jest wiadome, jest najlepszym, co spotkało modding i z tego powodu winny pozostać na swym piedestale unikalności. Projekt ma za zadanie, odtworzyć to, co nie tylko z WoGa, ale również to, co nie zostało w nim wprowadzone (brakujace ulepszenia). Moją inspiracją własnie był mod Acida New Upgrades, i Four Upgrades - Drawal&Kuririn? I wszystko na to wskazuje, nazwy (a przynajmniej większość) zostanie przepisana :)<kropka> ------------------- A Jak już jesteśmy przy skrzydłach, możne spróbować zrobić podobne do anioła z h4? I dopiero tak, dałoby się dodać 2 parę, bo w obecnym przypadku "agonalnym :D" nie ma szans! |
![]() avatar ![]() |
Utrzymanie WoGowego nazewnictwa (poziom 8-y = równa się podwójne siódme ulepszenie) jest całkiem naturalnym pomysłem dla mnie. A jeśli wymyślać coś nowego... Proponuję Herald Sądu jako połączenie cech dwóch najbardziej znanych Archaniołów: Gabriela i Michała. |
![]() Andruids ![]() |
Kammer: Sklejki i malowanki z Woga unikalne? Toś palnął.winny pozostać na swym piedestale unikalności. Nazwa Serafin jest ok. Wspaniały Archanioł byłby ok. Niebiański Herold też byłby ok. |
![]() Mistrz ![]() |
Osobiście bardziej odpowiadałaby mi dwuczłonowa nazwa np. Supreme Archangel => Wspaniały Archanioł Lub Superior Archangel => Zwierzchny Archanioł Moim zdaniem taka ozdobna nazwa bardziej pasuje do tej jednostki. |
![]() Kuririn ![]() |
Przykład! Anioł ==> Archanioł ==> Serafin Diabeł ==> Arcydiabeł ==> Antychryst Jednoczłonowe nazwy mnie interesują tak, aby nie wybiegać od reszty. |
![]() Mistrz ![]() |
Ok. Rozumiem. |
![]() Kuririn ![]() |
Wiem ze kiedyś już wymodelowałem championa, ale przez przykrości, które mnie spotkały z utratą danych z dysku, mus albo nie mus, postanowiłem wymodelować jeszcze raz tego "kunia" Proszę o jakieś sensowne propozycje odnośnie ul. championa! |
![]() bRyland ![]() |
Husarz? ;-) |
![]() Drwal ![]() |
Proponowałem już Husarza, ale chyba zbyt bardzo by odstawał. Może wykorzystaj Championa z Heroes 3 HD:![]() W praktyce wygląda tylko bardziej majestatycznie: peleryna, dłuższe pióro. Chociaż najlepiej wykorzystać chyba art z wersji NWC: ![]() Tu widzimy naramienniki z kolcami, miecz, rogi. Dodaj do tego pelerynę i powinno starczyć. :P |
![]() Kuririn ![]() |
Taka beznadziejna sytuacja...![]() |
![]() Drwal ![]() |
Jakiś taki ciemny się wydaje, ale jest progres w stosunku do tego starego. Najlepiej pokaż w rozdzielczości H3 z oryginałem obok. :) |
![]() Kammer ![]() |
Mi się zdaje, czy on ma nieco przykrótkie nóżki? Nawet mi się w sumie podoba, tylko ta kopia jakoś tak nieco... odstaje. Nie wiem, zbyt wycieniona jest? |
![]() AmiDaDeer ![]() |
Za mało tekstur. Niestety wygląda teraz dość plastusiowo. |
Wymaga to jeszcze dość dużo pracy, jednak tragedii nie ma. Wrzuć w skali H3 z oryginałem dla porównania obok. |
![]() Kuririn ![]() |
Drwal: Najlepiej pokaż w rozdzielczości H3 z oryginałem obok. :) J.M. Sower: Wrzuć w skali H3 z oryginałem dla porównania obok. Porównanie: ![]() Drwal: A no jest:ale jest progres w stosunku do tego starego Stary Nowy: ![]() Kammer: Mi się zdaje, czy on ma nieco przykrótkie nóżki? Nie wiem, zbyt wycieniona jest? Tutaj ustawienie konia trzeba było zmienić... chociaż, jeszcze w tym co podałem wyżej, wymaga dłubania. :C --------- Więc takie o coś. Wiele jeszcze roboty do zrobienia. "PPPP" czyt. (Poprawka, poprawkę, poprawką, pogania). |
Po zeskalowaniu jest już całkiem znośnie. Po pierwsze doświetl całość. |
strona: 1 - 2 - 3 ... 94 - 95 - 96 ... 200 - 201 - 202 |
temat: [VCMI/projekt] Dodatkowe ulepszenia stworzeń |
![]() |