Witaj Nieznajomy!
|
temat: Generator losowych map komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
eta30 |
Jak w temacie - ale znalazłem coś ciekawego, generator map do HoMM4 - http://www.drachenwald.net/goodies/heroes4_goodies.php - może ktoś umie czytać w ich języku i napisze, jak to działa? |
Dru |
Tak, to jest generator do HoMM 4 stworzony przez twórcę Wog'a Generator umożliwia: Ustalenie wielkości mapy, rodzaj nawierzchni, ustawienie podziemi, ilość armii wroga, ilość surowców wroga i bla bla bla bla Tworzenie Map: ściągnij i zainstaluj program Uruchomić MS-Dos następnie wpisać komendę: H4util -wr# H4util -wv# zamiast znacznika wpisać „#” -wr# wpisać: wr-->1=mała , 2=średnia , 3=duża, 4=extra duża zamiast znacznika wpisać „#”-wv# -->1 Podstawowa wersja 2=GST wersja, 3=WoW Po wpisaniu tych komend uruchomi nam się generator map |
eta30 |
Znalazłem w sieci p2p jeszcze jeden generator map do homm4, jak ktoś chce to prześlena meila w celu sprawdzenia, bo ja nie wiem jak się nim posługiwać - plik 845Kb. |
Kaazam |
Dru, czy mógłbyś mi przesłać kilka mapek do podstawowej wersji HoMM IV. Najlepiej aby były to mapki do multiplayer. Zgłębiam 'czwórkę' wraz z Rabbim. Jak na razie gra się nieźle, tylko nie posiadamy map aby grać w multi. PS to mój mail kaazam@o2.pl |
Kaazam |
Thx eta. Wiesz, zacząłem rywalizacje z Rabbim w HoMMIV, ale nie mieliśmy dobrych mapek. |
eta30 |
Na eMule można jeszcze znaleźć sporo spakowanych mapek i tu. |
17mateusz |
eta30 prosze Cię wyślij mi na poczte ten generator map bo mi się znudziły mapy z gry i z neta .Mój e-mail 15michal@poczta.fm |
Trang Oul |
H4 Map Utilities v3.4 |
17mateusz |
A nie ma jakiegoś innego prostrzego w obsłudze bo u mnie ten nie działa |
valdr |
Nic prostszego o ile mi wiadomo nie powstało, szkoda, że interfejs tego narzędzia wymaga linii komend, ale już na przykład generator nie. Bardzo ciekawą opcją jest generacja mapy w oparciu o plik z bitmapą - spójrzcie chociażby na "Angels Are Back" autorstwa Ururam Tururam. |
Kulex |
Gdzie jest ten MS-dos? Uruchamiam akcesoria -> wiersz polecenia, ale to nie to. |
vinius |
A z głupia frant zapytam (bo mi to obojętne): na DosBoxie pójdzie :)? |
Ginden |
Kulex: Uruchom, wpisz "cmd". |
Kulex |
Nadal nie działa. Piszę komendy H4uti -wr4 H4util -wv3 i nie rozpoznaje komendy, a wcześniej nim otworzyłem H4utila. Nie wiem co zrobić na dos boxie. |
Altair |
A może zapisz te komendy w pliku z rozszerzeniem bat i umieść w tym samym folderze co program i uruchom? |
Kulex |
Robię to i wyskakuje mi to, a potem błąd. http://img526.imageshack.us/img526/4130/h4utildn4.jpg Udało się. Trzeba było ściągnąć to: http://www.celestialheavens.com/homm4/usefulfiles/H4Runner.zip |
blady_gargulec |
siema też mi zależy na tym generatorze do H4, ale kompletnie nie wiem jak go uruchomić. Wytłumaczy mi ktoś blado na czarnym jak tego używać?? |
Trang Oul |
Ściągamy H4util i H4Runner, wypakowujemy do jednego folderu. Uruchamiamy H4Runner.exe, podajemy ścieżkę, gdzie ma utworzyć mapę, podajemy parametry -wr# -wv# i uruchamiamy. Otworzy się nowe okno, gdzie możemy ustawić, jak ma wyglądać wygenerowana mapa (nie radzę przesadzać np. z liczbą obiektów na małej mapie). Po wybraniu właściwości klikamy na "Generate". Utworzoną mapę nazywamy jakoś normalnie i wklejamy do H4/maps. P.S. Po co pisałeś, Wieża tak pięknie wyglądała zarośnięta pajęczyną :( . |
blady_gargulec |
hehe.. thx. spróbujemy.. |
temat: Generator losowych map | wróć do komnaty |