Witaj Nieznajomy!
|
temat: [dodatek] Shades of Darkness komnata: Portal Przeszłości (Heroes VI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 ... 15 - 16 - 17 | |
Alamar |
Jak nie ma, jak jest. :P |
Alchemik |
Jest błąd przy opisie Eruiny. To Yrbeth była przeciwniczką Findana w scenariuszu. Tak samo Yrbeth była jednym z przeciwników Naadira w scenariuszu "Refugee". Przy okazji czy artefakty rodowe z "Shades of Darkness" są już przygotowane do opublikowania? |
Alamar |
Zacytuję coś, co pisałem przechodząc te scenariusze w H5: Cytat: 3. New Enemie/Nowi Wrogowie Findan powrócił z Sheoghu do Irollanu. Szybko przekonał się, że gdy on „zabawiał” się w ratowanie Izabeli i wycieczki krajoznawcze po krainie demonów, jego ojczyznę najechały mroczne elfy pod przywództwem Eruiny, córki Tuidhany. Findan wyzwolił lokalne miasta spod władzy mrocznych elfów oraz przegonił agresorkę ze swego kraju. W scenariuszy Naadira Yrbeth chyba nie była wymieniona z imienia, ale jeszcze to sprawdzę. Cytat: Na dzień dzisiejszy nie.
Przy okazji czy artefakty rodowe z "Shades of Darkness" są już przygotowane do opublikowania? |
Alchemik |
To w takim razie to błąd polskiej wersji językowej. W angielskiej jest Yrbeth. Co do samej mapy kto faktycznie się pojawił nie jestem w stanie teraz powiedzieć. A pozostali bohaterowie - Vein, Zakera, Ariana, Erael - będą uwzględnieni? |
Alamar |
Akurat przechodziłem grę na angielskiej wersji Farmers of Hate i nie tylko Eruina była wymieniona w scenariuszu, była też ostatnią przeciwniczką do pokonania. Wersja gry 2.1. Będą. PS Cytat:
568 RSS Opór Jeden z klanów mrocznych elfów pod przywództwem Eruiny, córki Tuidhany, osiedlił się pod wyspą Dalekiego Wiatru, tuż obok terytorium ludzi. Podpisano nawet odpowiedni pakt, ale rycerz Rutger szybo go łamie i wzywa na pomoc elfy z Irollanu. Eruina i jej zabójca Tholos musieli też poskromić ambicje mrocznego elfa Sinitara. Po krótkiej walce pod powierzchnią wyspy z czarnoksiężnikiem, Eruina zdołała zabezpieczyć siedzibę swojego klanu - Inshanost i wkrótce wyszła na powierzchnię w celu dania nauczki Rutgerowi. Po czym zostało jej tylko odeprzeć atak floty elfów pod przywództwem Talanara. |
Alchemik |
To nie wiem dlaczego, ale w mojej wersji jest wymieniona w opisie Yrbeth, specjalnie sprawdziłem. Mam wersję z GOG. Co do PS - chodzi mi o scenariusz z Findanem który rozgrywa się po fabule Heroes V podstawki. Jeśli chodzi o pozostałych bohaterów to jaka jest specjalizacja Erael? |
Alamar |
Zainwestuj w umiejętność Zwiadowcy, a sam się dowiesz - Mistrzyni Magii Światłości (6% do skuteczności magi światła). A ten scenariusz z Findanem zwie się Nowi Wrogowie i masz to wspomniane wcześniej. Sprawdzę go przy okazji. |
Alchemik |
Eruina jest jeszcze przeciwniczką na mapie "A Tear for Ossir". Nie pamiętam czy była wymieniona z fabule mapy, ale na pewno była jako bohater na mapie. |
Alamar |
Jeśli nie grała takiej roli, jak Eruina w Oporze, Jezebeth w Ostatnim Locie Sokołów, czy Zoltan w Podstępie Maahira, to nie ma co jej wymieniać. |
Shael |
Nie wiedziałem gdzie to dać, Heroes VI w formie Gold (tylko 2 DLCki) na steamie w ramach wyprzedaży za 10,19 ojro. A complete (wszytko) za 24,99 ojro. |
Shael |
Nikt nie chce skorzystać? :P co jest? |
jarojj10 |
Nie wiem jak ty ale ja wolałbym dołożyć trochę "ojro" i kupić bez steam'a. |
Shael |
Ja w ogóle bym tego nie kupował, bo w ogóle ta część mnie nie kręci :P Ale jest okazja, a wiem że niektórzy lubią tę część, więc zarzuciłem newsem. |
M1S13K |
Znaczy akurat ten dodatek ma niezła fabułę co fanów wkręci jak mnie. Przecież shades of darkness dla mnie przebija tą całą zrytą kampanie podstawki.. |
Hayven |
W takim razie miło mi będzie zagrać, bo podstawka się trochę nudzi, no ale muszę ją przejść, żeby sobie nie spojlerować :P (no, wiem, że H5 to w sumie jeden wielki spoiler, ale trudno :P). Cienie Mroku mam już zarejestrowane, a kod do DoC wykorzystany - nic specjalnego w sumie :P Szkoda, że tylko mroczne elfy weszły w dodatku, ale trudno się mówi - no bo czego się spodziewać po kimś, kto wydaje najbardziej ubogą pod względem frakcji część Herosów od 15 lat? |
Nicolai |
M1S13K: Oj... podstawka miała dobrą fabułę. Główna intryga była nawet zaskakująca. Jedynie problem był z tym, że w takim Inferno połowa dialogów została wycięta i momentami ciężko było zrozumieć o co w tym wszystkim chodzi.
Znaczy akurat ten dodatek ma niezła fabułę co fanów wkręci jak mnie. Przecież shades of darkness dla mnie przebija tą całą zrytą kampanie podstawki.. |
flapdzak |
Pierwsza wiadomość w tym dziale od pięciu lat... No nic :P Jeśli ktoś miałby ochotę obejrzeć hirołsowy film, zapraszam na oglądanie wszystkich scenek filmowych i wysłuchanie wszystkich dialogów (których jest więcej, także zapraszam do słuchania :P) Z Heroes VII Cieni Mroku - Kampania Lochu https://youtu.be/U3y0Sx1jc2I Film trwa 1 godzinę i 10 minut, zawierając WSZYSTKIE cutscenki, dialogi i dwie bitwy w pierwszej misji. Dlaczego? Bo zapomniałem je wyciąć na koniec :P Zapraszam do oglądania ;) PS. Nie jestem profesjonalnym montażystą :D Obrazek (również mojego autorstwa :P) dla atencji https://www.deviantart.com/kreatywnkasztan |
strona: 1 - 2 - 3 ... 15 - 16 - 17 |
temat: [dodatek] Shades of Darkness | wróć do komnaty |