Witaj Nieznajomy!
|
temat: Nowi bohaterowie komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 | |
vinius |
Oto inne: Mad Moham the Barbarian - wilczy jeźdzcy, atak Sir Crimsaun the Knight - rycerze (zbrojni), finanse Lord Palmer the Paladin - chłopi, dowodzenie Tynnestra the Sorceress - nimfy, mądrość heh, chyba kazdy wie, kto to jest :) |
Trang Oul |
Była już mowa o nowych jednostkach, dowódcach, zaklęciach... Teraz czas na bohaterów. Chciałbym, żeby WoG dodawał następujących herosów: Gavin Magnus (Forteca) Lucyfer Kreegan (Inferno) Xenofex (Inferno) Tralossk (Cytadela) Chciałbym jeszcze paru bohaterów z H4, ale jeszcze nie jestem pewien, czy żyli w "świecie Enroth". Jak będę wiedział, to ich wypiszę. |
Kaazam |
To dobry pomysł. Ciekawie by było zagrać kimś nowym. |
Kathrin |
Dlaczego sami faceci??? A może jakaś ślicznotka dla odmiany? |
Trang Oul |
W takim razie zaproponujcie kogoś jeszcze. Ja proponuję Emilię Nighthaven (Forteca). Proponowane specjalizacje Bohaterów: Gavin Magnus - Kryształowe Smoki (trzeba zmienić przynależność do Fortecy, w końcu to też golemy) Lucyfer Kreegan - Antychryści Xenofex - Magia Ognia Tralossk - Piekielne Hydry Emilia Nighthaven - Władcy Piorunów Tylko się nie czepiać, że będą za silni! To są sami władcy, a nie zwykli Bohaterowie. |
Acid Dragon |
Katarzyno - chciałbym zaznaczyć, że 'główne bohaterki' fabularne w HoMM3 już mają swoje specjalne postaci :) (Twa imienniczka, Adrienne, Gem, Mutare). A to właśnie coponiektórych facetów po macoszemu potraktowano :P. Rzeczywiście w H3 nigdy nie ujrzeliśmy na własne oczy Gavina Magnusa czy Xenofexa, więc byłby to niezły pomysł. Teoretycznie dzięki ERM zawsze istniejącemu bohaterowi można dać nowy portret, nową specjalność, biografię i przynależność, ale byłaby to jedynie zamiana. Niestety nowych bohaterów na razie nie można dodawać, ale jeśli to się tylko zmieni przy okazji próby dodawania nowego miasta, to chyba faktycznie wspomnę coś o tym, by dodać kilku nowych specjalnych bohaterów - pomysł w każdym razie wyśmienity. Ja postulowałbym jeszcze, by wreszcie króla Gryphonhearta zobaczyć - zarówno w ludzkiej, jak i nieumarłej formie. |
Haregar |
Po co? Już kiedyś gdzieś pisałem o tym i nie było to dobrym pomysłem. Uznano mój pomysł za zbędny. Po czasie też tak uznałem... Po co władców? Można za pomocą ERM zrobić WSZYSTKO (chyba :P ) . A twarz Gryphonhearta (jako jeden z części bohatera to zły pomysł. Niech to zostanie tajemnicą, takie jest moje zdanie. |
Trang Oul |
Ja chciałbym znowu zobaczyć Archibalda, ale on jest zarezerwowany dla Forge. Co do Gryphonhearta, trzebaby było coś zrobić, żeby nie było na mapie i żywego, i nieumarłego. |
Kryształowy smok |
Salfar-kleryk specjalna umiejętność: ulepszenie kapłanów na kapłanów wojny Lamida-czarodziej specjalna umiejętność: czarodzieje Marvin-czarodziej specjalna umiejętność: inferno bum!:) |
Eteryczny Smok |
Może tak dla odmiany przydałby się jakiś bohater neutralny, którego można uwolnić z więzienia albo kupić z karczmy np. ze specjalizacją chłopów. |
Czyli jednym słowem kompletnie nieprzydatny bohater! Po co? |
Eteryczny Smok |
Pisałem, że na przykład chłopi, mogły by też być gorynicze albo niziołki. A czy on będzie nieprzydatny? W końcu komuś zawsze może się przydać taki bohater przy tworzeniu kampanii, czy pojedyńczego scenariusza. A taki bohater mógł by ulepszać chłopów do dowolnej jednostki 1-poziomowej (oprócz szkieletów). |
Alamar |
Gdyby dodać takiemu bohaterowi specjalność, że chłopi płacą podatki (1szt. zł poziom na 1 poziomie bohatra, 2 szt. złota na 10 poziomie bohatera, 3 szt. zł. na 20 poziomie bohatera i tak dalej), to może nie byłby taki nieprzydatny. Oczywiście na mapie musiałoby być "trochę" chłopskich chatek. A bohaterowi proponuję nadać imię Suiniv. ;) |
vinius |
Nieładnie, nieładnie :P mimo to "Unova" brzmi lepiej :) przynajmniej przywróciłeś Alamar, do którego zdążyłem sie przyzwyczaić. Podatki to według mnie średnio przydatna rzecz, gdyż nigdy zbyt dużych sum w H4 z nich nie ściągałem. |
Alamar |
EDIT (do postu niżej): Skoro już wszystko wujaśnione (mam nadzieję), więc mozna ten offtop usunąć. |
Trang Oul |
Ja już wiem, o co chodzi. Vinius chyba też. |
Quba |
Ja bym proponował nekromantę, który miałby specialność, która polegałaby na zamienianiu jednostki żywej poziomu 1-7 na odpowiednik jednostki nieumarłej poziomu 1-7 np: złoty smok = upiorny smok. |
tymolord |
Jeśli chodzi o bohaterów, to co trzeba zrobić, by dodać bohaterom nowe twarze? |
Trang Oul |
Grafiki w formacie .pcx i rozdzielczości 58x64 oraz 48x32 piksele wgrywasz do Heroes III\Data. Nazwy plików muszą być takie same, jak oryginalny avatar bohatera w h3bitmap.lod np. Mirlanda - HPL120WH.pcx i HPS120WH.pcx |
AmiDaDeer |
Ja bym proponował wskrzeszenie Coraka. :P Tylko nie za bardzo wiem, jakiej mógłby być profesji. |
strona: 1 - 2 |
temat: Nowi bohaterowie | wróć do komnaty |