Witaj Nieznajomy!
|
temat: [DoC] Ploty i newsy komnata: Baszta Czempionów (Duel of Champions) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 ... 22 - 23 - 24 | |
Alamar |
Co za niespodzianka i do tego taka nieoczekiwana. :P |
Nicolai |
Alamar: Też jestem zdruzgotany tą nieoczekiwaną nowiną, ale mimo to jeszcze panuję nad swoją stylistyką i pleonazmów nie popełniam xD
(...) niespodzianka i do tego taka nieoczekiwana (...) |
Alamar |
Za to wszelkiego rodzaju inne błędy już popełniasz. :P |
Kammer |
Info znalazłem ja i już piszę niusa, nie spamować mi tu. -L- |
Nitj'sefni |
Co racja, to racja. |
Sobieski |
Kurek: Kiedy coś więcej o tej karcie "void balance" Proszę bardzo. Informacje stare jak świat, bo z 15 kwietnia 2015 (dzień wprowadzenia ToR-a). Dane o kartach pochodzą z dokumentu XML "cards_rew", natomiast nazwy z pliku BOF "English.bof" (i zapewne każdy inny, bo w "Polish.bof" też są te nazwy). Ogólnie w dokumencie XML "cards_rew" na samym dole jest 6 nigdy nie wprowadzonych kart, a w dokumencie XML "cards_s08" jest 65 nigdy nie wprowadzonych kart. W obu plikach powtarza się karta o ID 1099. Co razem daje nam 70 kart. Ciekawostką jest to, że z 24 nowymi kartami wprowadzonymi w dodatku ToR daje nam to 94 karty, czyli tyle ile było w ostatnich 3 dodatkach nie licząc bohaterów. Opisy różnią się trochę z tym co widać na obrazkach. Na przykład na obrazku Spell Enhance Mage jest kartą epicką z 6 HP, a w opisie kartą rzadką z 7 HP. Card ID: 1091 Health: 5 Retaliate: 0 Attack: 2 Might Level: 3 Cost: 3 Race: Seige Weapon Subtype: Shooter Faction: Neutral Display Name: Siege Catapult Name: Cre_Neu_128 Type: Creature Rarity: Uncommon Ability: Immune to Retaliation Card Effect: When attack a creature on building, deal 2 more damage and destroy that building. Card ID: 1092 Destiny Level: 1 Magic Level: 1 Might Level: 2 Cost: 3 Subtype: Ongoing Faction: Neutral Display Name: Castle under siege Name: For_Neu_111 Type: Fortune Rarity: Rare Card Effect: Permanent: When an creature on building dies, destroy that building. When no building on the battleground, destroy Castle under siege. Card ID: 1093 Magic Level: 3 Might Level: 1 Cost: 3 Faction: Neutral Display Name: Dispel Altar Name: Bui_Neu_111 Type: Building Rarity: Rare Card Effect: When you deploy a creature on Dispel Altar, you may destory target ongoing spell or fortune. Card ID: 1096 Destiny Level: 1 Magic Level: 3 Might Level: 2 Cost: 3 Subtype: Instant Faction: Neutral Display Name: Void Balance Name: For_Neu_112 Type: Fortune Rarity: Epic Card Effect: Remove all ongoing spells and counters on target creature, and that creature lose lts abilitlies. Draw a card. Card ID: 1097 Health: 7 Retaliate: 2 Attack: 3 Magic Level: 3 Might Level: 3 Cost: 5 Race: Wizard Subtype: Shooter Faction: Neutral Display Name: Spell Enhance Mage Name: Cre_Neu_129 Type: Creature Rarity: Rare Ability: Immune to Retaliation Card Effect: Friendly Spell deal 1 more damage. |
Ursus |
Wśród pokazanych kart Sylvanu znalazł się stwór przypominający wilkołaka. Poszperałem i znalazłem tylko tę grafikę, na której się jeszcze pojawiają: |
Górski Krasnolud |
Ja tu widzę lepsze rzeczy od wilkołaków. xDDD |
Orlando Boom! |
Jak ulał na tapetę xD dzięki za wstawkę. |
gotri7 |
Ciekawe jest to, że na powyższej grafice logo to 'Heroes of Might and Magic', co sugeruje, że obrazek powstał jeszcze przed premierą Heroes VI, gdzie seria zmieniła nazwę na 'Might and Magic: Heroes'. |
Alamar |
Wygląda na to, że grupie fanów udało się ożywić DoC-a. Nie testowałem, więc nie wiem, jak (i czy) to działa, ale chyba da się zagrać we dwie osoby. Mógłby ktoś to sprawdzić? Linki: http://www.lackeyccg.com/ http://www.mediafire.com/file/8brd3r1o2e8edyy/doc_backgrounds.zip http://www.mediafire.com/file/h1zggwe9q31rut8/MMDoC.zip Instalacja: Cytat:
Step 1: Download the lackey client Step 2: Copy the Entry of MMDoC_v1.0 into the LackeyCCG/plugins folder Step 3: Copy the doc_backgrounds.zip entry to LackeyCCG/images/backgrounds Step 4: Start Lackey and Chose the Doc Plugin Step 5: Use Deck Editor to load or edit decks (18 decks are available) Step 6: User Server Tab to connect to the server Step 7: Host or join a game Step 8: You and your opponent both load a deck from the deck editor into you. Once loaded decks can be loaded via right click on your avatar Step 9: Adjust stats of hp/might/magic/destiny and determine who goes first. Player going first drags dragon crystal into the graveyard tab, both heroes put their hero to the field Step 10: Use ctrl+D to draw your starting hand. Drag the cards back to your deck, shuffle and draw again for mulligan Step 11: Play! |
Crazy-AK47 |
Widzę że macie dobre zasięgi jeśli chodzi o DoC'a. Mam takie 2 szybkie pytania. 1.Czy jest jakiś bardziej szczegółowy poradnik do obsługi tego programu/plugina? 2.Czy te chińskie karty są wprowadzone do plików z kartami do pobrania/drukowania? Trochę szkoda że tak DoC skończył, ale Ubi jak Ubi. Jak znajdą kopalnię złota to zamiast ją pogłębiać to ją zawalają przy wejściu. |
Ravignir Drugi |
Jakiś Rosjanin próbuje wskrzesić DoCa :) http://mmdoc.ixbb.ru/viewtopic.php?id=157#p4514 |
Ravignir Drugi |
Zgodnie z tym co zrozumiałem czytając rosyjskie forum, jeszcze kilka tygodni i DoC powróci do żywych :) |
Kammer |
Source, jakieś więcej szczegółów? :P |
Kuririn |
Ravignir Drugi: I właśnie, Rosjanie próbują coś robić, a Polacy próbują tylko komentować.
Jakiś Rosjanin próbuje wskrzesić DoCa :) |
Ravignir Drugi |
http://mmdoc.ixbb.ru/viewtopic.php?id=157 Ten topic. BTW to ten sam gość,który swego czasu zrobił DoC Doctora (program do odbugowywania draft mode) |
Hayven |
Ej, to był mój plan na te wakacje XD |
Sobieski |
Kuririn: I właśnie, Rosjanie próbują coś robić, a Polacy próbują tylko komentować. Rozumiem że jesteś Polakiem i coś robisz, albo nie jesteś Polakiem i tylko komentujesz. Jakby co, ja jestem Polakiem i tylko komentuję. |
Kastore |
The more you know. |
strona: 1 - 2 - 3 ... 22 - 23 - 24 |
temat: [DoC] Ploty i newsy | wróć do komnaty |