Witaj Nieznajomy!
|
temat: Wasz ulubiony bohater z Heroes V i VI (czyli nowe Uniwersum) komnata: Portal Przeszłości (Heroes VI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 | |
Alchemik |
Moi ulubieni bohaterowie nowego uniwersum: -przede wszystkim Raelag - nie wiem co napisać, On sam w sobie jest ciekawy. -Anton - Tak jak napisał Gaspar wyżej o Sławoju z wyjątkiem tego o słuchaniu Cesarza, Anton jest bardziej nieustępliwy od ojca i mniej go obchodzi co mówi Cesarz, i w końcu to On wyruszył przeciwko Michałowi żeby przywrócić równowagę (niby to zależy od gracza, ale to co mówi Katarzyna na początku misji epilogowej jest skierowane do Antona) -Irina - kolejna pozytywna postać stawiająca sprawiedliwość ponad prawo stanowione (chociażby obrona mieszkańców wioski przed armią Księstwa Wilka, mimo iż wiedziała że grozi to wojną z lordem Hiroshim). Co do bohaterów typu Sandro, Solmyr i wszelkie archetypy postaci ze starszych części nie wiem czy należy tu pisać, w końcu są oni ze starego uniwersum. |
Kradziej |
Moi ulubieńcy to: Raelag bo ma bardzo ciekawą historię szkoda że się tak kończy. Zehir to jest gość nie wiem jak można go nie lubić. Godryk tak sobie jest fajny. |
Alchemik |
Cytat: Raelag bo ma bardzo ciekawą historię szkoda że się tak kończy. Jeszcze nie wszystko stracone, w końcu okoliczności w których zniknął w połowie wydarzeń z Heroesa V zapowiadają że jeszcze Mu się coś przydarzy (albo wskazują na niekonsekwencję autorów). |
Alchemik |
Nie lepiej zagrać żeby się dowiedzieć fabuły? |
Kradziej |
Cytat: Jeszcze nie wszystko stracone, w końcu okoliczności w których zniknął w połowie wydarzeń z Heroesa V zapowiadają że jeszcze Mu się coś przydarzy No może ale jak w VI cofamy się do tyłu to raczej nie ma opcji kontynuacji jego losów a jeżeli wyjdzie Heroes VII to według mnie już akcja będzie się toczyła gdzie indziej. |
Alchemik |
Ubisoft mógł zrobić specjalnie ten zwrot w przeszłość żeby zwiekszyć ciekawość co do tego bohatera. |
Alchemik |
A więc na końcu fabuły dodatku "Kuźnia przeznaczenia" Tieru wysłał Raelaga z jakąś misją na wschód z tego co pamiętam i potem nie pojawił się gdy wojna z demonami się skończyła. Takie zniknięcie jest tajemnicze gdy w tej wojnie jest jedną z najważniejszych postaci, więc możliwe jest że autorzy coś wymyślili wobec niego, ale pozostaje nam tylko czekać. |
Kradziej |
Tak tylko było by ciężko bo grając kolejną kampanie musisz mieć słabego bohatera i co p raz 2 czy 3 Raelag ma spaść do 1 lvl.. |
Alchemik |
Walka z mrocznym mesjaszem. |
Alchemik |
To właśnie o to chodziło. Problemem jest tylko to że Arantir też walczył z mrocznym mesjaszem, logiczne wydaje się że to Raelag powinien spełniać tą rolę, chyba że Raelag i Tieru mieli inną wizję co do walki z mrocznym mesjaszem, więc może Jego misja polegała nie na walce z przepowiednią, lecz w jakiejś innej formie. |
TopFunny525 |
Ok. Heroes V: Zehir - Za poczucie humoru i pełny luz:) Freyda - Za siłę i odwagę oraz za sympatyczny sposób podejścia do świata:) Biara - Za tzw. Seksapil i nutkę uwodzicielstwa:)(O źle w jej demonicznym sercu wspominać nie będę:)) Heroes VI: Irina - Za Odwagę i Poczucie Humoru. Anastazja - Za to, że potrafiła przystosować się do życia jako nekromantka i udowodnienie swojej niewinności Katarzyna - nie umiem opisać:D. To tyle. Pozdrawiam. |
Kradziej |
Z tego co wiem Raelag miał walczyć z heretykami bo taką misje dał mu Tieru a raczej jego duch. |
Alchemik |
To widocznie coś źle zrozumiałem, chociaż walka z heretykami mogła też dotyczyć walki z mrocznym mesjaszem, z tego co pamiętam Raelaga cały czas dręczył ten temat, jak się zaszył z Izabelą to mówił jej że trzeba go powsztrzymać (oczywiście mrocznego mesjasza). Natomiast Tieru potem mówił w ostatnim filmiku z Kuźni przeznaczernia że ""idą ratować świat" (nie dokładnie tak ale coś w tym stylu). |
Kradziej |
I jeszcze jedno oni chyba do Wolnych Miast poszli ale pewny nie jestem. |
Alamar |
Raelag udał się na wschód, do Wolnych Miast w celu wyłapania kultystów demonów (to samo, co potem robił Arantir w kampanii ToE), ale ostatecznie skończył jako Smoczy Rycerz. Tyle tylko wiadomo o jego dalszych losach. |
orodreth |
H V Kha-Beletha za plan wyzwolenia się spod wpływu Smoczych Bóstw H VI Sarę, bo dba o swoją rasę. |
Tarnum777 |
H3 Sandro-jest najbardziej intrygującą postacią Tarnum-ciężko stwierdzić H4 Gauldoth-po prostu go lubię H5 Zehir-nie da się go nie lubić Freyda-za to że nie dała się omamić Biarze Biara-po Władcy demonów godna następczyni Sandro |
Mei |
Mój ulubiony bohater to także Raelag, ciekawe wątki w historii,indywidualna osobowość, wyraźnie się wyróżniał, ale uważam że zepsuli trochę ta postać. Miał silny charakter, a przy Izabeli zrobił się czuły i wrażliwy, no tak miłość, ale z bezlitosnego jaki był w walce, nawet władczego, który dobrze wiedział czego chce, stanowczy- nagle taka odmiana, przesadzili. Takie pytanko jeśli ktoś wie, bo nie znalazłam takiej informacji nigdzie. Tuidhana miała trójkę dzieci, 1 córkę Eruinę i 2 synów Raelaga i ..? Byłabym wdzięczna za odpowiedż;) |
Alamar |
Wiele dzieci. Wiadomo na razie o 3 synach: Raelag, Menan, Sylsai oraz o jednej córce - Eruinie (jest siostrą przyrodnią Raelaga). |
Belegor |
W piątce nawet o tym słowa nie było, ale wiemy iż w szóstce zdegradowali Eruinę, jej pozycję w rodzie jak i rolę dla mrocznych elfów. Ciekaw jestem, czy w ogóle wystąpi jako bohaterka lochu w tej odsłonie. Pierworodność i prawo do tronu zostane dały Raelagowi przybłędzie (bo o dziwo w piątce jak wrócił do lochu to nikt, a to dosłownie nikt o nim nie pamiętał) i dwóm braciom-bękartom. Dziwne, zwłaszcza mając na uwagę, że u mrocznych elfów panuje matriarchat. Ekipa Ubi nie po raz pierwszy zmienia historię swego uniwersum. Odnoszę wrażenie, że tak na prawdę to było dzieło Nivalu i dopiero teraz Ubi wzięło się za niego. Oto jej biografia: "Eruina jest prawdziwą córką legendarnej królowej Tuidhany. Eruina raczej nie akcentuje swego królewskiego pochodzenia, woląc, by osądzano ją po czynach i imponujących umiejętnościach. Wiedźmy Cienia i Matrony Cienia w jej armii zdają sobie jednak sprawę z czystości krwi Eruiny i wspierają jej ataki z zaciekłością godną fanatyków" Prawdziwa córka, znaczy że jej i pierwszego małżonka (o ile było coś o małżeństwie w ich nacji), czyli że nie dość że prawowita to jeszcze ma większe prawo do władzy niż Raelag i jego bracia razem wzięci. To powinno pasować bardziej do feminizacji armii w H6, ale cóż decyzje scenarzystów są nieraz niezrozumiałe. |
strona: 1 - 2 |
temat: Wasz ulubiony bohater z Heroes V i VI (czyli nowe Uniwersum) | wróć do komnaty |