Witaj Nieznajomy!
|
temat: [ważne] ERA - wtyczki, łatki, sprawy ogólne i techniczne komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 ... 15 - 16 - 17 | |
majaczek |
Jest kolejny duży mod do ERA ponadto najnowsza wersja ERA to 3.9 :) |
majaczek |
na discordzie ERA jest dostępna wtyczka mojego autorstwa która technicznie dodaje 18 rodzajów zamków, z tym że są to klony zamków 0-8. jednak nic nie stoi na przeszkodzie by zamki 9-26 podmienić niezależnie od zamkó 0-8 (orygiinalne castle-conflux). Wtyczka jest na etapie późnej bety. Koszmarne Królestwa (Knightmare Kingdoms) korzystają z niej by dodać w sposób dość elegancki Smocze Wzgórza (Dragon Peaks). Różni się to od poprzedniego projektu DP tym że to naprawdę nowe miasto a nie tylko shackowana tymczasowa podmianka Rampartu. Jest również na discordzie osoba która planuje na mojej wtyczce na miasta spory mod (3 "nowe" miasta). Uwaga! miasta muszą być podmienione na etapie wogifikacji, nie można z nimi startować gry. Nie ma rónież dostępnych nowych bohaterów. Powodzenia :). |
Dru |
Takie pytanko, jeśli już gdzieś to była napisane to przepraszam, ale nie mam czasu wertować ileś postów. Jak można edytować pliki z katalogu mods? Chodzi mi szczególnie o edytowanie tekstu. Wiem, że w zwykłym Heroes 3 można było używać programu resedit i mmarchive do plików lod |
Mody mają pliki w formacie .pac. Otwiera się je również mmarvhive. Skrypty są w formacie .erm oraz .ert. Możesz otwierać je edytorami tekstu bądź dołączonym do WoGa edytorem skryptów. |
Cheshire |
Jest już możliwa gra na modzie Era 3 w języku polskim: https://www.youtube.com/watch?v=eM4T_WQrp5M |
Erui |
Faktycznie można. I nawet fajne to jest. Tylko że gryzie się z Advancet Clases Mod. Przynajmniej u mnie. |
Anchorit3 |
WItam, nadal nad tym pracuję ;) postaram się aby było kompatybilne ze wszystkim co jest dostarczane wraz z ERĄ po czystej instalacji. Nie wiem kto jest odpowiedzialny za filmik na którym nie ma polskich znaków ale to wynika z problemów z kodowaniem starych aplikacji i trzeba mieć system windows zainstalowany w języku polskim lub w Panelu Sterowania -> Region -> Administracyjne -> Język aplikacji nieobsługujących Unicode -> Polski (nie jestem pewien jak to sie wszystko po polsku nazywa w windows bo osobiście używam anglojęzycznej wersji systemu) |
Anchorit3 |
Witam, Najnowsza aktualizacja 1.0.19 tłumaczenia powinna być już dość grywalna. Wydaje mi się że udało się zebrać wszystko co było przebne z ERY i Modów - tych podstawowych i tych które zaraz po instalacji ERY są pobrane ale nie włączone. Tłumaczenie oczywiście zostało wykonane na ten moment przy użyciu narzędzia do tłumaczenia skryptów. Część tekstów została już poprawiona ale i tak wiele wymaga wciąż ręcznych weryfikacji i poprawek. Wszelkie zgłoszenia na temat błędów są oczywiście mile widziane ;) Mam nadzieje że moje wysiłki umilą wam czas a dzięki pomocy ze strony społeczeństwa dopracujemy polską wesję ERA 3 :) |
Andruids |
Winszuję chęci, zapału i poświęcenia. Życzę powodzenia i dalszej owocnej pracy. Doskonała robota. |
strona: 1 - 2 - 3 ... 15 - 16 - 17 |
temat: [ważne] ERA - wtyczki, łatki, sprawy ogólne i techniczne | wróć do komnaty |