Kwasowa Grota Heroes VIIMight & Magic XHeroes III - Board GameHorn of the AbyssHistoria Światów MMSkarbiecCzat
Cmentarz jest opustoszały
Witaj Nieznajomy!
zaloguj się    załóż konto
Podziemna Tawernatemat: Wiedźmin książki i (przyszłe) filmy
komnata: Podziemna Tawerna
strona: 1 - 2 - 3 - 4

Belegor PW
5 stycznia, 14:49
https://www.youtube.com/watch?v=HCeBBhUVt9k

Ciekawy podcast, z którym w większości się zgadzam. Też jestem fanem teorii, że te trzy zakończenia to po prostu części jednego, większego, od którego zacznie się nowa historia Ciri i sagi.

Otóż, jeśli uznać kanoniczność zakończeń, możemy mieć ciekawą historię Ciri, bowiem pozwala to na ciekawe rozpoczęcie historii i wyjaśnienie czemu trafiła z powrotem na wiedźmiński szlak.

Sam to widzę, że jej stan w nowym wiedźminie 4 jest spowodowany tym, że coś się stało, co doprowadziło do utraty władzy w Nilfgaardzie i jej mocy migania (mozliwe, że to straciła w trakcie walki z Białym Zimnem, w epilogu do Wieśka 3- gdzie jakby nie patrzeć wypełniła całą tą przepowiednię).

No i też ciekaw jestem, czy ten medalion to jej własna robota, czy plan zaczęcia nowej szkoły wiedźminów, bo przecież po tamtej Koniunkcji Sfer namnożyło się z powrotem potworów, a nawet mogły pojawić się nowe formy- jak ten z trailera. Założenie nowej szkoły wiedźmińskiej, wydaje się tu roztropnym i logicznym wyjściem.

Ciekaw jestem całej tej geopolityki w Wieśku 4- czy dostaniemy hegemonię Nilfgaardu, czy może odrodzenia krain Północy, poprzez rozpad Nilfgaardu i odłączenie podległych krain jak Temeria, Touissant, itd.
strona: 1 - 2 - 3 - 4
temat: Wiedźmin książki i (przyszłe) filmy