Kwasowa Grota Heroes VIIMight & Magic XHeroes III - Board GameHorn of the AbyssHistoria Światów MMSkarbiecCzat
Cmentarz jest opustoszały
Witaj Nieznajomy!
zaloguj się    załóż konto
Podziemna Tawernatemat: Wiedźmin książki i (przyszłe) filmy
komnata: Podziemna Tawerna
strona: 1 - 2 - 3 - 4

Matheo PW
24 grudnia 2019, 13:18
Widziałem jak na razie 5 odcinków i póki co jest bardzo dobrze. Świetne relacje między bohaterami, dobra gra aktorska, dobrze zrobione efekty.

Niestety te zaplątania linii czasowych nieco za mocne. Można się zgubić.

Największe xd z Driad ich kusz. Czemu? Po co?

Jak na razie najbardziej poruszyła scena, w której Nilfgard sprawdzał, gdzie jest Ciri za pomocą Calante.

Matheo PW
26 grudnia 2019, 16:49
Z ciekawszych rzeczy, CD Projekt dogadał się z Sapkoeskim. W komunikacie zawarto informacje o nabyciu kolejnych praw do adaptacji wiedźmińskiego świata.

Akcje spółki szybują.

Blaza PW
27 grudnia 2019, 15:22
Serial jak dla mnie mocno średni. Wątki autorskie mocno średnie, potwory trochę za mocno sztuczne. Kikimora z pierwszego odc ma za bardzo ludzka twarz. Smok to jakaś żenada na początku myślałem że to jakaś wierna czy coś przyszła zjeść tego zielonego :/ Strzyga nie najgorsza ale wole ta z gier. Za to nekkery były fajnie.
Czy nikomu nie przeszkadzają krasnoludy? Przecież wyglądają jak jakiś żart. Jak z jakiegoś mema, dajmy karłowi topór i niech udaje krasnala. Wyglądają śmiesznie i nie wiarygodnie.
Nilfgard to jakieś nieporozumienie, jacyś barbarzyńcy co wszystko niszczą i do tego Cahir jest jakimś psycholem prze koksem.
Ogólnie radosna twórczość pani reżyser do mnie nie przemawia. Im dłużej oglądałem tym mniej mi się podobało. Arz się nie chce oglądać następnego sezonu, pewnie będzie jeszcze więcej głupot.

Podobał mi się Geralt, Ciri nawet może być i Jaskier od biedy. Walka na miecze Geralta z ludźmi bardzo fajna za to z potworami już mniej :/ Z grubsza tyle mi się podobało.

Teraz jak się Sapkowski dogadał z CDP to pewnie będzie wychwalał wszystko co zrobią :) Już nie będzie nagonki na ich gry.

Matheo PW
30 grudnia 2019, 09:46
Blaza:
nekery były fajne
Jeżeli chodzi o ostatni odcinek, to to były Ghule

Darkstorn PW
31 października 2022, 19:54
Jak myślicie, serial przetrwa bez Henrego Cavilla czy nie?

31 października 2022, 20:32
Bardziej to zależeć będzie od scenarzystów niż recastingu :)

Warmonger PW
1 listopada 2022, 10:10
Akurat w zeszłym miesiącu skończyłem Panią Jeziora.

Serialu nie oglądałem, ale z samym trailerów nic nie zrozumiałem... w jednej scenie Geralt i Ciri walczą razem z jakimś drzewem. Ocb? W książce nie ma niczego takiego, prawdę mówiąc Ciri i Geralt nie spotykają się przez 3 tomy.

1 listopada 2022, 13:37
Za długo tłumaczyć. Ogólnie serial mocno odbiegł od książek. Ogląda się nawet z ciekawością bo nie wiesz co będzie dalej :)

Ursus PW
1 listopada 2022, 15:09
Warmonger:
w jednej scenie Geralt i Ciri walczą razem z jakimś drzewem. Ocb?
Bardzo upraszczając to
Ogólnie jak wcześniej wspomniano to drugi sezon dosyć luźno nawiązuje do książkowego pierwowzoru.

Nicolai PW
10 stycznia 2023, 18:24
Oglądaliście Rodowód Krwi? Tak złe jak piszą czy jeszcze gorsze? I tak po prawdzie, czy materiał źródłowy był tak super żeby tak rozpaczać nad jego zmianą? Przecież jakby trzymali się książek to nie wiem czy bohaterowie przypadliby do gustu. Przecież byli antypatyczni. O reakcjach na Ciri x Mistle nawet nie wspominał, bo to nie przeszłoby.

anonim1233 PW
10 stycznia 2023, 18:34
Jedynie spoilerowałem sobie tę produkcję i fabuła to w najlepszym razie poziom bardzo genrycznego i nijakiego fantasy.

Darkstorn PW
21 listopada 2024, 15:33
https://rozrywka.spidersweb.pl/nowy-wiedzmin-andrzej-sapkowski-rozdroze-krukow-ksiazka

Cóż, przynajmniej będę miał motywacje, by w końcu się zabrać za Sezon Burz... ^^

Darkstorn PW
13 grudnia 2024, 18:03
https://www.youtube.com/watch?v=y31HBXA2JNU

Trailer 4 Wieśka!

Nicolai PW
15 grudnia 2024, 22:03
Mam mieszane uczucia. Przecież Ciri nie potrzebowała Próby Traw. W jej żyłach płynie Starsza Krew dzięki której teoretycznie mogłaby położyć cały Cech Wiedźmiński. Poza tym sam procedura jest bardzo ryzykowna i przeżywa ją zaledwie 3-4 chłopców na 10. I pomijam powody, z których nie przeprowadza się jej na dziewczynach, ale u dorosłych wiemy, że nie ma racji bytu z powodu niskiej plastyczności organizmu. Dlatego ma to sens, że dorosła Ciri, która w Dzikim Gonie siekła przewiników aż miło zrobiła sobie downgrade do bycia Geraltem w spódnicy XD

Garett PW
15 grudnia 2024, 22:10
Nicoś:
Poza tym sam procedura jest bardzo ryzykowna i przeżywa ją zaledwie 3-4 chłopców na 10. I pomijam powody, z których nie przeprowadza się jej na dziewczynach, ale u dorosłych wiemy, że nie ma racji bytu z powodu niskiej plastyczności organizmu.

Sapek już im tu zdążył pośpieszyć z pomocą, bo w Rozdrożu Kruków jest cały loredump o tym, że wysoka śmiertelność brała się z tego, że większość odczynników już im zdążyła przegnić.

Andruids PW
15 grudnia 2024, 22:14

Cóż, CD Projekt twierdzi, że nie potrzebuje starych graczy, więc bez gęgających fanów książek pewnie też się obejdzie. Właśnie najważniejsze, żeby był LGBTQ+* Geralt w spódnicy. Bo to najbardziej będzie rajcowało graczy Horizon Dawna i innych Veilguardów. A reszta niech się wali ^^

Nicolai PW
16 grudnia 2024, 10:41
Szwagier:
Sapek już im tu zdążył pośpieszyć z pomocą, bo w Rozdrożu Kruków jest cały loredump o tym, że wysoka śmiertelność brała się z tego, że większość odczynników już im zdążyła przegnić.
No cóż... taka jego robota, dawać dodatkowe lore w nowelizacjach gier XD (W tym momencie pozdrawiam Ala, bo tak, to "adaptacja książkowa" jak już).

Andrut:
Cóż, CD Projekt twierdzi, że nie potrzebuje starych graczy, więc bez gęgających fanów książek pewnie też się obejdzie. Właśnie najważniejsze, żeby był LGBTQ+* Geralt w spódnicy. Bo to najbardziej będzie rajcowało graczy Horizon Dawna i innych Veilguardów. A reszta niech się wali ^^
No podobno większość osób odpowiedzialnych za Dziki Gon już dawno temu odeszło z CDPR a samo studio już przy Polsce 2050 Cyberpunk 2077 pokazało, że ma dziwne priorytety, więc może nie przekreślam Wiedźmina Czwórkę, ale na pewno podchodzę z dystansem...

Dydzio PW
16 grudnia 2024, 12:39
ja nie grałem w wieśka wiec fajnie bedzie zobaczyć targetowaną dla mnie soulsową mechanikę walki xD

16 grudnia 2024, 15:19
Cytat:
Cóż, CD Projekt twierdzi, że nie potrzebuje starych graczy, więc bez gęgających fanów książek pewnie też się obejdzie.

Ale też osoba odpowiadająca za lore, Ciah Maher, twierdzi, że żaden kanon nie zostanie złamany.

A "dokładnie" 38 lat temu ukazał się drukiem numer Fantastyki, w którym zamieszczono Wiedźmina!

Kastore PW
16 grudnia 2024, 15:29
Jaką soulsową mechanikę walki?
Nicolai:
W jej żyłach płynie Starsza Krew dzięki której teoretycznie mogłaby położyć cały Cech Wiedźmiński
Mogła się jej wyrzec.

Poza tym, co was obchodzi fabuła? Przecież to ma być erpeg, a w erepgach chodzi o to, żeby można było sobie tworzyć własną fabułę.
strona: 1 - 2 - 3 - 4
temat: Wiedźmin książki i (przyszłe) filmy