Witaj Nieznajomy!
|
temat: Import save'ów z Heroes 6 komnata: Portal Przeszłości (Heroes VI) |
wróć do komnaty |
Mario618 |
Witam serdecznie forumowiczów. Mam pytanie. Jak zaimportować save do Heroes VI. Reinstalowałem Windowsa, po reinstalacji zainstalowałem Heroesa (oryginalny jakby ktoś pytał). Przed reinstalacją Windy zrobiłem kopię całego folderu z moich dokumentów. Teraz skopiowałem z powrotem cały folder do moich dokumentów i po uruchomieniu gry nie ma ich w zapisach gry... Szkoda mi kampanii, bo byłem w połowie przechodzenia Nekromantą i nie chciało by mi się ponownie jej przechodzić. Pół biedy z zapisami Hot Seat bo można od nowa zagrać. Jakieś propozycje rozwiązania problemu? |
Alamar |
Sejwy są przechowywane na serwerze Ubisoftu. Ztego co się orientuje, powinny też być w plikach systemowych na dysku C. Dla Windowsa 7 wygląda to tak: C:\Users azwa_użytkownika\AppData\Local\Ubisoft Game Launcher\ Nie powiem Ci jednak czy na pewno to są owe szukane sejwy. |
Mario618 |
Skopiowałem jedynie folder z dokumentów. Miałem włączoną synchronizacje ale nie ma nic... |
Alamar |
Przy włączonej synchronizacji, gra powinna ściągnąć sejwy na dysk twardy, ale... DZIŚ (i jutro) SERWERY NIE DZIAŁAJĄ, więc musisz poczekać, prawdopodobnie do czwartku. |
Mario618 |
Nie działają? Przed chwilą grałem online. |
Mario618 |
Ok, zapisy działają ;) |
Alamar |
Dobrze słyszeć. |
DEEJAY |
Witam, jestem tutaj nowy i trafiłem na temat który mnie interesuje. Chodzi mi o zapisaną kampanię, którą w ponad połowie przeszedłem, ale na nieoryginalnej wersji gry, teraz zakupiłem oryginał i chciałbym te "savy" wrzucić do gry, ale nie wiem jak. Jak to ogarnąć? Z góry dzięki za każdą radę. Pozdrawiam |
gryfheroes6 |
Odnośnie Save'ów z Heroes 6. Na starym komputerze grałem w H 6, synchronizacja z chmurą była włączona. Po przesiadce na nowy komputer (czysta instalacja, nie przenosiłem niczego ze starego komputera), po instalacji H VI od nowa, połączeniu z Uplay zaczęły pojawiać się błędy w synchronizacji (nie mogła się ona zakończyć). Po wejściu do gry okazało się, że osiągnięcia mam aktualne, dodatki odblokowane, misje które przeszedłem również są dostępne. Ogółęm ujmując postęp w ilościach misji był prawidłowy. Jedyną różnicą był brak zapisów z misji, które dawniej zacząłem, ale nie dokończyłem. Nawet jeśli było to nowym, osobnym (osobistym) bohaterem. Jakiś pomysł dlaczego tak? Pozdrawiam |
Demorator |
Mój pomysł jest taki: Synchronizacja pobiera kolejne zmienne i pliki w określonej kolejności, i je zapisuje, aż do pierwszego błędu. Pobranie i zapisanie zmiennych o osiągnięciach i ew. własnych bohaterach nie sprawia jej trudności, więc pojawiają się one na Twoim komputerze. Potem przychodzi czas na wielki plik z zapisem, przy którym są jakieś problemy, więc zgłaszany jest błąd, ale jako, że każdy plik pobierany jest i zapisywany oddzielnie, to nie tracisz tych, które zdążyły zostać pobrane. Moje rozwiązanie: dokończ wszystkie pozapisywane misje i potem przenieś tylko informację o ich ukończeniu. |
Andriej |
Wiem, że będzie to odkop, ale chciałbym poinformować osoby mające problem z przerzucaniem save'ów z trybu offline np. na nowy komputer, że aby gra widziała save'y, to nazwa gracza musi być taka sama jak nazwa folderu z save'em. Nazwa folderu z kolei jest taka sama, jak nazwa użytkownika w kompie. Więc jeśli po prostu wywalisz save do folderu w Moich Dokumentach (czyli pójdziesz w moje ślady), a coś z powyższych nie będzie się zgadzać to nie pograsz. |
temat: Import save'ów z Heroes 6 | wróć do komnaty |