Witaj Nieznajomy!
|
temat: [różne] Strona grafik WoG Teamu komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
Acid Dragon |
Myślę, że dzisiejszy dzień, w którym WoG zakańcza rozwój (przynajmniej oficjalnie) zwalnia mnie już w pełni ze wszelkich tajemnic. Dlatego dziś "odtajniam" niegdysiejszą stronę grafik WoG Teamu, która w latach 2003-2005 (a więc w latach, w których aktywnie pełniłem rolę koordynatora ds. grafiki) służyła WoG Teamowi za zbiór propozycji i możliwych do wykorzystania grafik. W tej chwili nie znajduje się tam już prawie nic wartego uwagi. Wszak minęło 6 lat ;). Niemniej jednak, jeśli ktoś byłby zainteresowany, myślę, że autorzy nie będą protestować przeciw wykorzystaniu tych prac. adres: www.acidcave.net/woggraphs |
vinius |
Swoją drogą, część modeli (ale tylko w formie pojedynczych obrazków) wisiała na jednej z najstarszych wersji podstrony o WoGu-u w IJB (ot, np. arcybiskup i kolos). |
Acid Dragon |
Tak, kojarzę, że Mike swojego arcybiskupa, tudzież ogólnie swoje dzieła pokazywał czasami na publicznych forach. Zresztą - tak został zrekrutowany. Co prawda w swoich pracach nie wychodził poza "sklejanki", ale były to z reguły dobre sklejanki. |
gruziak97 |
Czy jednostki z mm7 i mm8 są już przerobione na defy? Jeśli tak, to skąd mogę je ściągnąć, bo na tej stronce nie widzę takiej możliwości. |
Lord Pawello |
Ja swojej strony chciałbym się spytać czy istnieje szansa, żeby tę stronę uporządkować i wrzucić na stronę o WoGu? W końcu to ciekawostka dość nietypowa i raczej nie jest tak łatwo na nią trafić jeśli ktoś się tym nie interesuje (ja dopiero teraz to zauważyłem). |
Acid Dragon |
Nie wiem w jakiej formie to miałoby być zapodane, ale ze swojej strony się zgadzam, o ile zachowane zostaną imiona/nicki autorów tam, gdzie jest to podane. |
Lord Pawello |
Właściwie można by to zachować w takiej formie jak teraz, jak swego rodzaju "pomnik" dawnego WoG-teamu. ;) Bo, jak rozumiem, ta strona była wykorzystywana też w wymianie informacji między członkami zespołu? Tak wnioskuję po notatkach... Ewentualnie przygotować nową podstronę i na niej dać linka do tej starej wersji, zachowanej jako pamiątka. Mógłbym rozrysować rozplanowanie, ale sam raczej tego nie wykonam (ew. zajęłoby to o tyle dłużej, że musiałbym się nauczyć to wszystko ogarniać). |
Acid Dragon |
Well - do komunikacji była wykorzystywana grupa dyskusyjna na Yahoo. Strona była niejako bankiem grafik. Ponieważ jednak strona była wewnętrzna, to znalazło się kilka wewnętrznych komentarzy. |
TopFunny525 |
A teraz bankiem grafik jest HIIITOWNS.COM? Bo z tego co patrzyłem, znajdują się tam wszystkie grafiki jednostek, które powinny były wyjść np. w Wogu 3.59. |
gruziak97 |
Widziałem, że przy jednostkach z mm7 i mm8 były opisy, że np. jednostka za silna na jakiś poziom. Czy oznacza to, że mieliście zamiar przenieść je razem ze statystykami? Ponawiam pytanie: czy można dostać gdzieś defy jednostek z mm podanych na tej stronie? Edit Dzięki za odpowiedź. |
Fandor |
Acid Dragonie mam pytanie, czy niektóre z jednostek udostępnisz by można było pobrać? Mi podobają się bardzo jednostki Mike'a mianowicie Seraphyn i Tempest Lord, które moim zdaniem byly by fajnymi jednostkami 8 poziomu i Sorcered jako neutralna. |
Acid Dragon |
Cytat: A teraz bankiem grafik jest HIIITOWNS.COM? Bo z tego co patrzyłem, znajdują się tam wszystkie grafiki jednostek, które powinny były wyjść np. w Wogu 3.59. Nie, to strona jedynie życzeń fanów, projektów i przecieków. Jeśli obecnie istnieje jakaś strona będąca bankiem grafik, to zapewne nie jest ona dostępna publicznie. Cytat: Widziałem, że przy jednostkach z mm7 i mm8 były opisy, że np. jednostka za silna na jakiś poziom. Czy oznacza to, że mieliście zamiar przenieść je razem ze statystykami? Nie, była to jedynie ocena wyglądu jednostki i próba przypisania możliwych poziomów. Statystyki jednostek z MM7-8 są kompletnie niekompatybilne z tymi z H3. Cytat: Ponawiam pytanie: czy można dostać gdzieś defy jednostek z mm podanych na tej stronie? Nie, nie zostały nigdy wykonane, a przynajmniej nie w WoG Teamie. To były jedynie propozycje. Cytat: Acid Dragonie mam pytanie, czy niektóre z jednostek udostępnisz by można było pobrać? Mi podobają się bardzo jednostki Mike'a mianowicie Seraphyn i Tempest Lord, które moim zdaniem byly by fajnymi jednostkami 8 poziomu i Sorcered jako neutralna. Jeśli coś nie jest udostępnione do ściągnięcia, to znaczy, że nie zostało wykonane, a przynajmniej udostępnione wewnątrz WoG Teamu. Ogromna większość grafik Mike'a to jedynie projekty i takimi pozostały. Niegdyś autor na forum HC zapytał, które jednostki nadawałyby się do animacji wg innych fanów, ale nie przypominam sobie, by na podstawie ich głosów coś dodatkowo zanimował. |
Fandor |
Dzięki za odpowiedź, szkoda bo fajne były niektóre z tych projektów. |
majaczek |
Wiecie gdzie można znaleźć gotowe przeróbki stworzeń z MM6-MM8 na defy do H3? Z pewnością wiele z nich bym wykorzystał w moim przyszłym modzie korzystającym z Amethyst (podnosi on limit stworzeń więc dobicie do 255 nie będzie problemem, powyżej się zobaczy bo chyba fizyczny limit to 65535 a nie 255 co by otwierało jeszcze większe możliwości przed Amethystem). |
Masław |
Ja mam w czeluściach dysku dość sporo jednostek wyciągniętych z MM. Postaram się je odnaleźć i wrzucić. EDIT: -LINK PADŁ- To wszystkie jednostki, które na chwilę obecną udało mi się odszukać. W razie czego będę uzupełniał. Niektóre archiwa .rar zawierają po kilka potworów naraz. |
fishkebab |
Niezła robota i choć zauważyłem, że niektóre nie są twoje to i tak odwaliłeś kawał dobrej roboty. Oby tak dalej. |
majaczek |
dzięki sporo tego, ale myślałem że będzie tego dużo więcej. Na pewno któreś zostaną wykorzystane jako drugie ulepszenia, jednostki neutralne, podmiana grafik commanderów. Zastanawiam się czy w moim modzie nie wprowadzić trecich ulepszeń (wtedy dwie jednostki z MM mogą być ulepszeniem jednostki z H3), które będą występować jednak rzadko. Około połowa jednostek jest perfect, reszta tylko dobra. Dziękuję - jeśli ktoś ma jeszcze inne ripy z gier Might&Magic to proszę się podzielić. EDIT: oczywiście chodziło o trzecie ulepszenia tj. czwartą formę stworą licząc łącznie z poprawką - przepraszam za przejęzyczenie - czwarte ulepszenia które by były piątą formą stwora to chyba jednak przesada - poza tym nie mieści się w interfejsie (Rekrutatory mają limit 4 stworów na jeden budynek), zresztą same trzecie ulepszenia i tak będą występowały rzadko (tj nie wszystkie stworki będą je miały). |
temat: [różne] Strona grafik WoG Teamu | wróć do komnaty |