Witaj Nieznajomy!
|
temat: Kwadratura Enrothu komnata: Cytadela Mocy i Magii (Might and Magic) |
wróć do komnaty |
Alamar |
...czyli zaproszenie do Minecrafta w celu zbudowania Enrothu wspólnymi siłami przez graczy. Serwer stoi (szczegóły u założyciela tematu na CH - należy wysłać mu PM-a), brakuje tylko osób, które by go zapełniły i pomogły zbudować i ożywić tę krainę. |
fishkebab |
Niestety nie pomogę, ale widzę, że coś może z tego być. Szczerze, jeśli prace zostaną ukończone to pobiorę Minecrafta, aby wejść na ten serwer :D. |
Snow Dragon |
@Alamar.Ja mogę wejść na server Minecrafta.Ale muszę mieć IP. |
Shael |
Alamar chyba wyraźnie napisał co trzeba zrobić? |
Alamar |
@Karol Po pierwsze musisz znać język angielski, by umieć się porozumieć z resztą graczy. Po drugie musisz co nieco wiedzieć o samym Enroth z gry Might and Magic 6: Mandate of Heavens. Jeśli spełniasz te warunki, to wtedy wysyłasz autorowi podlinkowanego tematu prywatną wiadomość (klikasz "PM" pod jego postem) ze swoją ofertą pomocy i z zapytaniem o numer IP serwera. |
Liabaen |
Jest to server na którym gracze MUSZĄ budować mniej więcej realny Enroth, czy może, każdy gra jak chce, ale w klimacie MM (Rpg server w klimacie M&M) ? |
Alamar |
Raczej to pierwsze. |
Alamar |
Dwie ciekawostki z Minecrafta: Bastion i Nekropolia. |
Dark Dragon |
Nawet, nawet im to wyszło :) |
Gryphonheart |
http://i49.tinypic.com/23tkyg9.png" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic" A to jest moja wersja bastionu. Zajęło mi to samemu coś ponad tydzień. |
TopFunny525 |
Bardzo ładny. Mi przypadł do gustu:). Prześlij go twórcom serwera na Celestial, może go przyjmą:) |
Gryphonheart |
Na Celestial robią Enroth z MM6 więc ten zamek na nic im się nie przyda. Aktualnie kombinuję jak terraformować(?) Antagarich w Minecrafcie. W sumie to na może niecały tydzień będzie już jakaś wersja alfa bez wzniesień i tylko sam zarys kontynentu. P.S. Miło by było jakby ktoś miał Minecrafta i chciał mi pomóc w tworzeniu świata jak teren będzie gotowy. Później (nie dziś i nie jutro) można by było zrobić nasz własny serwer na zasadzie RPG za pozwoleniem odpowiednich organów tejże groty. |
Alamar |
W sumie to ja bym najchętniej samą Grotę w Minecrafcie ujrzał, a przynajmniej wyobrażenia graczy/projektantów, jak ona miała by wyglądać. ;) |
Gryphonheart |
Mogę wiedzieć gdzie Grata się znajduje? Mniej więcej i czy jest w jakiś sposób ukryta. Generalnie jakby jako tako istniał już serwer na takiej zasadzie jak źródło w linku, nic nie szkodzi na przeszkodzie aby grotę gdzieś wcisnąć do świata. W końcu serwer może być trochę luźny bo żadna gra nie pokazała całego kontynentu Antagarich. http://www.youtube.com/watch?v=w0gLX_Kn_S8 |
Acid Dragon |
W sumie dobre pytanie... Wydaję mi się, że Grota może znajdować się na/pod Szmaragdową Wyspą przy Antagarichu. Wszak takie pochodzenie ma nasze obecne logo. |
Alamar |
A od kiedy zwiesz się Morcarack, by zawłaszczać czyjąś siedzibę? Poza tym jest za mała:P W Nighonie masz pełno jam o odpowiednim metrażu. |
Acid Dragon |
A to stare dzieje. Wówczas tamta Grota była tylko małą dziurą w skale. A samego smoka ubiło podobno kilku poszukiwaczy przygód strzelając przez 5 godzin z łuków. Dopiero gdy myśmy tam przybyli i zaczęli rozbudowę, to z małej dziury zrobiła się wielka dziura ;P. |
Alamar |
Mam uwierzyć, że smok przez 5 godzin nie potrafił usmażyć sobie jedzenia? :P Cytat: Tu spoczywa Morcarack. Przez 5 godzin chuchał i dmuchał, ale nie był w stanie usmażyć jedzenia i to go zabiło. Poza tym wyspa ma jeszcze inne podziemia w postaci byłej Świątyni Księżyca, więc przy poszerzaniu lokum przewierciłbyś się do "sąsiadów". :P Wymyśl lepiej jakąś inną bajeczkę. ;P |
Gryphonheart |
Miejsca jest i to sporo. Świątynia księżyca rozciąga się pod powierzchnią morza, a jaskinię można przecież wydrążyć w głąb tak jak smoki na Jadame. |
temat: Kwadratura Enrothu | wróć do komnaty |