![]() |
![]() |
![]() |
Witaj Nieznajomy!
|
![]() komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
![]() |
strona: 1 - 2 - 3 ... 20 - 21 - 22 | |
![]() Trith ![]() |
Jeśli wam tak bardzo się nie podoba, zawsze będę mógł zamienić niepasujące wam jednostki mandragorami, płonącymi świniani, gęsio-małżo-drzewani, armatami na nogach i sam nie wiem czym jeszcze. :P Nie będę się usprawiedliwiał na siłę, bo i tak zrobię co zechcę, ale zwrócę uwagę na kilka faktów: - nikt mi nie nakazał (a jeśli nakaże, to niech się też pocałuje), bym stworzył frakcję poważną, a sam postanowiłem właśnie zrobić frakcję mniej sztywną, a bardziej "z jajem". Ale i tak to jest poważniejsze niż poprzedni zamysł (patrz zalinkowane zdjęcie). - istnieją mniej przemyślane miasta, z jeszcze mniej spójną koncepcją (na przykład Preserve). Czy ta frakcja rzeczywiście tak źle wygląda na tle innych? - najwidoczniej jesteście tajnym ruchem oporu przeciwko prawom obywatelskim dodo, co jest jawną dyskryminacją. Dodo też ludzie i na swoje miejsce we wszechświecie zasługują. Zupełnie jak gryfy, roki i duchy oceanu z Przystani. :P Cytat: Mi się wydawało, że tam mieli tylko dinozaury, nie dodo (i nie znali nawet podstaw metalurgii)... Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.
Ten ptak dodo(?) wygląda jakbyś go Flinstonom ukradł |
![]() Bychu ![]() |
Dobra, po zobaczeniu tamtych jednostek stwierdzam, że te mają jakąś spójność :P Nie mówię, że miasto jest złe, tylko, że jednostki są takie... niestandardowe, specyficznie dobrane. A Flinstonowie na pewno mieli słonia, który robił za kran oraz ptaka który robił za aparat, głowy sobie uciąć nie dam, ale ptaka dodo też kojarzę :) |
![]() Zibi17k ![]() |
Do gustu mi to miasto nie wpadło (w szczególności jednostki ;p), ale kto wie jak wypuścisz grywalną wersję na pewno ściągnę, zagram i spróbuje zmienić moją opinie Czekam na testową wersje ;) (A co do Preserve jak dla mnie po Cove najlepsze nowe miasto czekam, aż ktoś dokończy przepisywanie ;p) |
![]() AmiDaDeer ![]() |
Dartanion: Zwrócę uwagę na to, że te jednostki wbrew pozorom mają ze sobą bardzo wiele wspólnego i łączą się w spójną i mniej lub bardziej logiczną całość. :P
Nie mówię, że miasto jest złe, tylko, że jednostki są takie... niestandardowe, specyficznie dobrane. |
![]() Warmonger ![]() |
No właśnie, spójność... Byłoby łatwiej, Tirith, gdybyś określił, co to właściwie jest i do czego zmierza. Dziwnych zlepków widzieliśmy już sporo, ale mam nadzieję, że chcesz osiągnąć coś więcej ;) |
![]() Bychu ![]() |
Cóż, w takim razie ja się zapytam, co wspólnego mają ze sobą ptak dodo, humanoidalna płonąca jaszczurka i kamienny anioł, czy co to jest. :) |
![]() Zibi17k ![]() |
Jeśli chodzi o powiązanie jednostek Szlachcic i Szlachcianka, giermek z łapą hmm pazurami ptaka ok i przyjmijmy, że Dodo to indyk może być. Ale co ma do tych jednostek demon i Skywrath (z DOTA2) to nie wiem ;) http://www.cyborgmatt.com/wp-content/uploads/2013/04/Dota2_Skywrath_MV01.jpg |
![]() AmiDaDeer ![]() |
Dartanion: Salamandra. Stworzenie alchemiczne.humanoidalna płonąca jaszczurka Dartanion: Kupidyn - ożywiony "barokowy" posąg.kamienny anioł Zibi117k: Muszkieter (notabene elf z Jadame) i tak, można powiedzieć że szlachcianka.Szlachcic i Szlachcianka Zibi117k: Chodzi Ci o jednostkę piątego poziomu? Nie mam bladego pojęcia czemu nazwałeś go giermkiem, ale to jest homunkulus, czyli sztuczna bestia stworzona za pomocą alchemii.giermek z łapą hmm pazurami ptaka Zibi117k: Nie wiem co ćpałeś, ale ja tego nie chcę. :P Dodo to zwykłe stworzenie, pełnoprawna rasa, tak poważna jak chochliki czy czarodziejskie smoki.Dodo to indyk Teraz porównajcie te jednostki z ekranem miasta. Wbrew pozorom wszystko składa się w logiczną całość. |
![]() Szronar ![]() |
Anioły wyglądają trochę zbyt potężnie jak na jednostki drugiego poziomu. Wyglądają jak coś na poziomie cyklopów. A tak poza tym uzbrojone ptaki dodo są najlepszym pomysłem na świecie. |
![]() Trith ![]() |
Dziękuję za bycie moim rzecznikiem do spraw fabularnych tej frakcji, Hobbit. Racja, tak jakoś mi się zapomniało wspomnieć o ogólnym charakterze miasta, ups. :P Jak już wspomniał Hobbit, na charakter miasta duży wpływ wywarła symbolika alchemiczna oraz gorzej lub lepiej dobrane elementy "pośredniowieczne". Zibi117k: Na to bym nie wpadł. Nigdy.Dodo to indyk Szronar: Nawet jeśli, to i tak tego nie będzie mi się chciało zmieniać. Może nie widać tego tak wyraźnie na tej konkretnej grafice, ale te posągi nie są zbyt wysokie. Co więcej, są z tej samej "rodziny" co gargulce i golemy, które nie są zbyt wysokopoziomowymi jednostkami. W tej kwestii czuję się więc uspariedliwiony.
Anioły wyglądają trochę zbyt potężnie jak na jednostki drugiego poziomu |
![]() AmiDaDeer ![]() |
![]() ![]() ![]() Takie porównanie. |
![]() Pointer ![]() |
Trith, brawo za odwage w przelamywaniu stereotypow ze miasto musi byc powazne. Ludziom nigdy nie dogodzisz, tu im brakuje spojnosci, ale jak w h5 w fortecy jest mega spojnosc, to narzekaja, ze prawie identyczne jednostki. I tak, w ciszy i spokoju pracuje nad Kronverk i nie boje sie wstawic tam kilku roznych krasnoludow (no chyba, ze HotA crew mnie uprzedzi). Wiec rob swoje, Trith, i nie przejmuj sie narzekaniem innych. Wszystkim nie dogodzisz. P.S. Dodo rulez! ;-) |
satyr64 ![]() |
Mandragory <3. Świetnie, że coś z tym robisz. |
![]() zeryss ![]() |
Это город будет доделан под vcmi? |
![]() AmiDaDeer ![]() |
Да, это VCMI-город. |
![]() zeryss ![]() |
Когда будет бетта версия города ???спасибо за помощь с пероводом) |
![]() AmiDaDeer ![]() |
"Kiedy będzie wersja beta miasta? Dzięki za pomoc z tłumaczeniem. :)" Не знаю. Как всегда - когда будет сделано. |
![]() Andruids ![]() |
Może trochę wbrew tradycyjnej konwencji, ale od czasu to czasu i druidowi zdarzy się poparać nekromancją : p Wg mnie zamek byłby jak najbardziej solidny. Nie rozumiem dlaczego wszyscy pisali swego czasu, że "niepoważny", albo (sam autor) "z jajem". Tylko te dodo trochę zaskakują odbiorcę, ale z drugiej strony wypada spytać czemu, skoro widzieliśmy już i wilki, dziki, tygrysy i modliszki. Ale poprę osobę, która powiedziała, że kupidyny wyglądają za silnie jak na jednostkę 2 poziomu. Wydają się zdecydowanie zbyt mocarne, zwłaszcza z tym młociszczem. Oprócz tego zarówno dodo i szlachcianka zalatują mi lekko Alicją z krainy czarów. Stąd możnaby zaczerpnąć jakiegoś stwora zarówno z jajem (wink, wink) jak i fantastycznego. Kończąc już bez kłopotliwego pytania "kiedy" i czy w ogóle, skwituję tylko, że zagrałbym : > |
![]() Trith ![]() |
Dobra, odpowiedź z poślizgiem. Miasto na pewno nie wyjdzie w te wakacje bo przedsięwziąłem jakiś tam ambitny projekt (takie tam konkursy) poza tym udziela mi się to, co większości projektów - najtrudniej jest je właśnie wykończyć. Co więcej znowu mi coś zaczyna przeszkadzać w samym wykonaniu obecnej wersji, więc: ![]() |
![]() Daractive ![]() |
(Nie tak)Drobne pytanie: planujesz jakieś fabularne tło dla tego miasta, czy raczej będzie ono oderwane od uniwersum? |
strona: 1 - 2 - 3 ... 20 - 21 - 22 |
temat: [VCMI/projekt] Dwór |
![]() |