Kwasowa Grota Heroes VIIMight & Magic XHeroes III - Board GameHorn of the AbyssHistoria Światów MMSkarbiecCzat
Po cmentarzu włóczy się:
   Mrauek
Witaj Nieznajomy!
zaloguj się    załóż konto
Portal Przeszłości (Heroes VI)temat: [Przywiązany] Problemy techniczne z Heroes VI
komnata: Portal Przeszłości (Heroes VI)
strona: 1 - 2 - 3 ... 12 - 13 - 14

technokrata51 PW
25 września 2024, 21:02
Też właśnie mam problem. Gra twierdzi że moja karta graficzna nie spełnia wymagań sprzętowych.
Mam lapka z Intel Ultra 7 i Intel arc graphics.
Podpowiesz czy da się coś z tym zrobić?

Alexei Griffin PW
25 września 2024, 21:16
Jeśli gra twierdzi, że Twoja karta graficzna nie spełnia minimalnych wymagań go prawdopodobnie gra uruchamia się na zintegrowanej karcie graficznej, która ma niewiele pamięci, ewentualnie nie masz sterowników do Intel arc. Weź też pod uwagę, Miej też na uwadze, że samo Heroes VI naprawdę ma problem z obsługą kart graficznych, na 100% nie ma wsparcia dla Twojej karty graficznej, więc jeśli masz sterowniki i wymuszoną opcje uruchomienia gry na Intel arc to prawdopodobnie nic nie poradzisz. Sam miałem w dniu premiery Herosa VI kartę Intel HD4000, po wielu kombinacjach uruchomiłem podstawkę i ukończyłem ją. Z dodatkami był już problem bo wykorzystywały jakieś efekty specjalne, które powodowały, że wszystkie obiekty stawały się bardzo ciemne, wręcz niewidoczne. Więc samo uruchomienie nie gwarantuje, że ukończysz całą grę.

Belegor PW
26 września 2024, 20:45
W przypadku problemów graficznych- bardzo pomaga zmienianie trybu pełnoekranowego w okienko. Ten problem pojawia się ogólnie od DLC z Crag Hackiem, przy rafach i świecących mapach z wodą. Zamienianie z okienka na pełny ekran również pomaga, gdy w trakcie gry mapa gry staje się czarna.

Sobieski PW
26 grudnia 2024, 17:35
Jako że w tym roku Heroes VI dostał kilka nowych aktualizacji, a Krzysztof M. Maj ogrywa Heroes V, to postanowiłem sprawdzić w jakim stanie jest HVI (i HVII).

I co?
+++ Wszystkie 8 nagród z Ubisoft Connect w końcu dostępne.
+ Wszystkie kampanie odblokowane.
+ Wszystkie bronie rodowe odblokowane na najwyższym poziomie.
+ Cała zawartość Confluxu odblokowana.
+/- Wyzerowany progres rodu - zawsze jakiś powód by zagrać od nowa.
- Brak bohaterów w rodzie.
- Kampanie zepsute. Część się nie odpala, a część ma podmienionych bohaterów.
? Nie pamiętam czy można było wybrać czy się chce mieć bohatera mocy czy magii w kampanii, bo teraz nie można.
? Nie wiem jak wygląda postęp kampanii. Mogę włączyć 4 misję dowolnej kampanii z bohaterem na poziomie 1, ale nie wiem czy będzie miał wyższy jak będę grał normalnie.

Wywaliłem Heroes VI z dysku, wywaliłem Ubisoft Connect z dysku, wywaliłem wszystko co pozostało i mogło być powiązane z HVI i UC. Następnie zainstalowałem UC i HVI na nowo.

I co?
+++ Wszystkie 8 nagród z Ubisoft Connect w końcu dostępne.
+ Wszystkie kampanie odblokowane.
+ Wszystkie bronie rodowe odblokowane na najwyższym poziomie.
+ Cała zawartość Confluxu odblokowana.
+/- Wyzerowany progres rodu - zawsze jakiś powód by zagrać od nowa.
+/- Pełno bohaterów w rodzie. Może aż za bardzo bo mam aż 3 Sveltany, po 2 Aguirre, Yume, Kraal, Akasha, Crag Hack, Sandro, Belketh. Resztę po 1 sztuce. Za to żadnego Raelaga.
+/- Kampanie prawie naprawione. W kampanii Nekropolii Anastazja ma biografię Aguirre i nie da się jej wybrać w żadnej misji końcowej kampanii, a Crag Hack ma biografię Sandora.
? Nie pamiętam czy można było wybrać czy się chce mieć bohatera mocy czy magii w kampanii, bo teraz nie można.
? Nie wiem jak wygląda postęp kampanii. Mogę włączyć 4 misję dowolnej kampanii z bohaterem na poziomie 1, ale nie wiem czy będzie miał wyższy jak będę grał normalnie.

Nie instalowałem żadnych modów, tylko to co daje Ubisoft Connect.

Z Heroes VII jest mniej problemu, bo tam są tylko nagrody z Ubisoft Connect z zawartości online. Oczywiście ich nie miałem, więc zrobiłem to samo co z Heroes VI, więc wywaliłem wszystko z dysku i zainstalowałem od nowa i w końcu mam dostępne te nagrody.

Więc co, chyba wesołych świąt, bo w końcu jakoś to działa. :)

Górski Krasnolud PW
27 grudnia 2024, 16:46
Też sobie ostatnio wróciłem do Heroes VI i zrobiłem całą kampanię Lochów. Co mnie zdziwiło, pojawiła się kolejna (XD) aktualizacja do Heroes VI w 2024 roku xd No i znowu mapa przygody działa normalnie (przy tej wcześniejszej aktualizacji "offline" wyłączyło z jakiegoś powodu mechanikę przesuwania kursorem mapy) więc super, bohaterów faktycznie też nawaliło mnóstwo.
Grało mi się świetnie, no i dalej żałuję, że nie pokuszono się o jeszcze jeden dodatek z Akademią... wolałbym, żeby np. cała fabuła z Heroes Online była zamieszczona w dodatku do Heroes VI, w takim DLC z Akademią (wiem, że wtedy trzeba byłoby mocno przerobić takową fabułę, ale chodzi mi o to, że wolałbym żeby wątek Sandro został pociągnięty w jednej grze, a nie w zupełnie innym tytule).

🥲🥲🥲

Sobieski PW
27 grudnia 2024, 18:24
Górski Krasnolud:
zrobiłem całą kampanię Lochów
W jakim czasie ją mniej więcej robiłeś, bo wg steam ostatnie patche wyszły 13.06.2023, 19.03.2024 i 17.09.2024? Jak wyglądał postęp kampanii? Każda misja od pierwszego poziomu, czy postęp przechodził do następnej misji? Raelag po ukończeniu kampanii dodał ci się do rodu?

Górski Krasnolud:
No i znowu mapa przygody działa normalnie (przy tej wcześniejszej aktualizacji "offline" wyłączyło z jakiegoś powodu mechanikę przesuwania kursorem mapy) więc super
Na czym to dokładnie polegało? Nie można było obracać i oddalać kamery?

Górski Krasnolud PW
27 grudnia 2024, 23:43
No więc tak:

1. Przechodziłem ją w ostatnim tygodniu

2. Postęp w kampanii wyglądał poprawnie, poziomy oraz reputacja łez/krwi przechodziła do następnej misji, przykładowo włączyłem sobie też trzecią misję kampanii Lochu, żeby sprawdzić, czy gra już zapisała moje przechodzenie kampanii, czy może nadal będzie Raelag 1 poziom, ale Raelag miał poziom 14, drogę Łez, i Sorshana jako postać drugoplanową.

3. Raelag po ukończeniu nie doszedł niestety do rodu, sprawdziłem i go nie było.

4. Błąd polegał na tym, że nie mogłeś "przesuwać" mapy przygody za pomocą myszki. Widziałeś tylko na "sztywno" teren wokół bohatera, bądź zaznaczonego obiektu, bez możliwości sunięcia myszą po mapie. Teraz jednak wszystko działa jak należy.

Pozdrawiam.

Sobieski PW
28 grudnia 2024, 19:17
Czyli przed przejściem kampanii, jak odpalałeś czwartą misję miałeś Raelaga na 1 poziomie, a jakbyś teraz odpalił czwartą misję, to masz go już na np. 20 poziomie?

Jeśli wszystkie kampanie tak działają, to jedyny problem jest z końcową kampanią, bo tam do wyboru są postacie od poziomu 1. Chyba że po przejściu pięciu kampanii z podstawki postacie się aktualizują albo dodają nowe kopie jak w opisie rodu.

Górski Krasnolud PW
30 grudnia 2024, 16:09
Tak, działa to tak jak wspomniałeś wyżej, przynajmniej w przypadku kampanii Raelaga.
strona: 1 - 2 - 3 ... 12 - 13 - 14
temat: [Przywiązany] Problemy techniczne z Heroes VI