Witaj Nieznajomy!
|
temat: [Przywiązany] Problemy techniczne z Heroes VI komnata: Portal Przeszłości (Heroes VI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 ... 12 - 13 - 14 | |
Alamar |
Auto-walkę masz w opcjach gry. :P <adv_QuickCombat>false</adv_QuickCombat> Mam to wyłączone ofc. |
raf38 |
Mam problem przy uruchamianiu gry pokazuje mi się po pewnym czasie komunikat następującej treści: "Wystąpił błąd podczas uruchamiania gry, upewnij się że w tle nie działają aplikacje wykorzystujące aplikację startową Ubisoft jeżeli problem będzie się powtarzała spróbuj zainstalować grę ponownie" Dodam iż gra była reinstalowana już dwa razy a wcześniejsza wersja tzw "studencka" działała bez zarzutu ( nie było tylko trybu on line co uszczupla ło mocno jej możliwości teraz mam oryginała i nie mogę go odpalić proszę o szybką pomoc Raf |
Alamar |
Problem chyba dotyczy Launchera Ubisoftu a nie gry. Spróbuj przeinstalować to ustrojstwo - Ubisoft Game Launcher. Chyba najlepiej jak usuniesz wszystkie pozostałości po grze, w tym z Dokumentów i z plików w Programs Files (przeszukaj katalogi pod kątem "Might and Magic: Heroes VI" i Ubisoftu). |
raf38 |
Dzięki bardzo za pomoc w rozwiązaniu problemu gra odpaliła. Pozdrawiam Raf |
Belegor |
Chcę sobie wsadzić mapę o poszukiwaniu anioła, lecz nigdzie nie mogę znaleśc folderu scenario w pliku might and magic VI. Gdzie ten folder jest? Edit: Folder znaleziony, lecz gra mapki tej w potyczkach w ogóle nie widzi. |
Alamar |
Mapa jest na samym końcu spisu map. Głupie pytanie, ale czy rozpakowałeś plik z mapą, zanim go umieściłeś w odpowiednim katalogu w (Moich) Dokumentach? |
Belegor |
Tak, rozpakowałem w folderze Scenario. Na końcu spisu map do potyczek nie ma jej, a sprawdzałem i w grze niestandardowej i w grze wieloosobowej (gdyby gra coś pokiełbasiła z miejscem). Jest mapa rozpakowana i folder mapy nierozpakowany, bo nie wiem którą formę przyjmuje lepiej gra. |
Alamar |
Klik A nawiasem mówiąc, mapa jest okropna i strasznie nudna. Cytat: W folderze Scenario umieszczasz tylko pliki *.scn.Jest mapa rozpakowana i folder mapy nierozpakowany, bo nie wiem którą formę przyjmuje lepiej gra. EDIT: Coś mi jeszcze przyszło do głowy... jeśli nie uruchamiałeś edytora HVI, to spróbuj go odpalić, zamknąć i potem sprawdź w grze, czy wykrywa ową mapkę. |
Belegor |
Resztę plików wystawiłem poza folder Scenario i gra mapę załapała. Dziękuję za pomoc. |
trybik1982 |
Witam Wszystkich Forumowiczów ! Mam problem programowy podczas uruchamiania gry. Po kliknięciu na ikonę startu pojawia się komunikat: "AC3Filter control: Might & Magic Heroes VI.exe - Nie można znaleźć składnika. Uruchomienia aplikacji nie powiodło się ponieważ nie znaleziono MSVCR71.dll. Ponowne zainstalowanie może naprawić ten problem" I teraz najlepsze: Kliknięcie na ten komunikat błędu 4 razy z rzędu (!) powoduje dalszą pracę gry, która w końcu się uruchamia !?! Czasami nie widać w ogóle tego komunikatu (ciemny obraz na monitorze), ale klikam na ślepo w miejsce gdzie się komunikat pokazuje i w końcu gra się uruchamia. A czasami wystarczy jedno kliknięcie zamiast 4 (!) i mogę przystąpić go gry. Problem dotyczy zarówno trybu off, jak i on-line. Nie mam pojęcia jak to możliwe. PROSZĘ O POMOC. INFO: wersja gry oryginalna, z obecnie wypuszczonymi patchami i po ponownej instalacji launchera ubisoftu i reintstalizacji gry.. |
Dark Dragon |
Pobrać plik z tej strony. Zainstalować zgodnie z instrukcją ;) |
trybik1982 |
działa ! korzyść. Dziękuję za pomoc |
trybik1982 |
Pytanie o "Odblokuj Dodatki", a w nim o pakiet ekskluzywny i pakiet do pobrania. Czego mogę się po tym spodziewać? Jak już serwis rozwiąże problem mojego klucza, który podobna jest już aktywowany... I trochę spamując, czy wiecie kiedy można się spodziewać wydania większej ilości scenariuszy / map do gry hotseatowej? Marne 15 nie starcza na zbyt długo. |
Dark Dragon |
trybik1982: Chodzi o bonusy płynące z Uplay? Jeśli tak to zapraszam tu.Pytanie o "Odblokuj Dodatki", a w nim o pakiet ekskluzywny i pakiet do pobrania. Czego mogę się po tym spodziewać? Jak już serwis rozwiąże problem mojego klucza, który podobna jest już aktywowany... trybik1982: Po co Ci potrójny pytajnik? i trochę spamując, czy Wiecie kiedy można się spodziewać wydania większej ilości scenariuszy / map do gry hotseatowej? Marne 15 nie starcza na zbyt długo. Zawsze można pobrać te robione przez fanów, either way we don't know... |
Alamar |
Po pierwsze zwie się to znakiem zapytania, a nie pytajnikiem, a po drugie, trzy znaki zapytania są jak najbardziej poprawne. :P Po trzecie, UPlay a odblokowanie dodatków to co innego. Odblokowywane dodatki dotyczą tylko wersji elektronicznej Deluxe lub kolekcjonerskiej. W pierwszym wypadku jest to dodatkowy bohater i broń rodowa, w drugim dodatkowa czwórka bohaterów, dwie bronie rodowe i mapka. |
trybik1982 |
Dziękuję za odpowiedź Panowie. Dark Dragon: Nie wiedziałem, że to forum polonistyczne, poprawię się ;)Czy znasz godną polecenia stronę, z której by można takową mapę ściągnąć ? Alamar: I stała się jasność, mam wersję podstawową. |
Dark Dragon |
Nie jest to forum polonistyczne, ale nie kryję się z tym, że taki drobiazg mnie akurat denerwuje :P Stronka godna polecenia - maps4heroes. Alek :P |
YamiYugi |
Mam problem z uruchomieniem gry, a dzisiaj rano jeszcze wszystko działało dobrze. Po zalogowaniu się i włączeniu już tej "prawidłowej" gry, aplikacja po chwili przestaje działać. To samo działo się, gdy spróbowałem gry off-line. Reinstal gry nie pomógł. Poniżej umieszczam szczegóły problemu: Podpis problemu: Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH Nazwa aplikacji: Might & Magic Heroes VI.exe Wersja aplikacji: 1.0.0.0 Sygnatura czasowa aplikacji: 4e771b36 Nazwa modułu z błędem: Might & Magic Heroes VI.exe Wersja modułu z błędem: 1.0.0.0 Sygnatura czasowa modułu z błędem: 4e771b36 Kod wyjątku: c0000005 Przesunięcie wyjątku: 0029f399 Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7600.2.0.0.768.3 Identyfikator ustawień regionalnych: 1045 Dodatkowe informacje 1: 0a9e Dodatkowe informacje 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789 Dodatkowe informacje 3: 0a9e Dodatkowe informacje 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789 EDIT: Po zamknięciu raportu, załącza się launcher. EDIT2: Kopia raportu jest po reinstallu, na nie spatchowanej wersji. Dzięki za szybkie rozpatrzenie sprawy. |
TopFunny525 |
Też miałem podobny problem. Ale chyba można coś z tym zrobić. Pamiętam, że najprawdopodobniej chodziło o jakieś pliki systemowe. Które u mnie po usunięciu sprawiły iż gra normalnie działała. Sprawdzę jeszcze o jakie pliki systemowe chodziło. I spróbuje dać znać. |
YamiYugi |
To wiesz w końcu o co chodzi? Ktokolwiek wie? |
strona: 1 - 2 - 3 ... 12 - 13 - 14 |
temat: [Przywiązany] Problemy techniczne z Heroes VI | wróć do komnaty |