Witaj Nieznajomy!
|
temat: Rainbow komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
Aaron |
Mam pomysł na miasto zastępujące Bastion... Rainbow czyli po polsku Tęcza Grając Homm IV bardzo lubiłem to najbardziej baśniowe jednostki jak: satyry, leperkauny. jednorożce z tęczą itp. Niestety w Homm III ich nie ma. Kiedy po raz pierwszy usłyszałem o WoG'u miałem nadzieje, że te oto stworzenia się w nim pojawią. Niestety się rozczarowałem... :( Więc wpadłem pomysł na zastąpienie Bastionu takim oto zamkiem. Jednostki: Poziom 1: Niziołek - oryginalna jednostka neutralna. Ul. Poziom 1: Hobbit - Niziołek z szarymi włosami i kijkiem Poziom 2: Leśny Satyr - pół człowiek, pół kozioł Ul. Poziom 2: Koziorożec - silniejszy Satyr Poziom 3: Szkarłatny Kaptur - Wulkaniczny strzelec o zmienionych parametrach i nazwie Ul. Poziom 3: Karmazynowy Kaptur - Strzelec z ciemniejszym kapturem, złotą zbroją i większym łukiem Poziom 4: Skrzat - szczęśliwy stworek kojarzący się z Irlandią href=http://zapodaj.net/64ee2ecd3a41.bmp.html Ul. Poziom 4: Leperkaun - Złoty skrzat Poziom 5: brak pomysłu Ul. Poziom 5: brak pomysłu Poziom 6: Tęczowy jednorożec - Jednorożec z grzywom i Ogonem w kolorach tęczy Ul. Poziom 6: Baśń - kolorowy jednorożec Poziom 7: brak pomysłu Ul. Poziom 7: brak pomysłu Poziom 8: brak pomysłu Dowódca: Znany z Alicji w Krainie Czarów: Kapelusznik Czekam na opinię |
AmiDaDeer |
Cytat: Chcesz się spotkać bezpośrednio z moim kijkiem?Hobbit - Niziołek z szarymi włosami i kijkiem Na poważnie: pomysłów nam tu nie potrzeba. Ale za to grafiki - o tak! To by się bardzo przydało... |
Aaron |
Hobbicie, wcale nie chciałem ci e obrażać, ale Hobbit to stworek Lord of the Rings A jedna grafika jest ;) |
AmiDaDeer |
Cytat: Naprawdę chcesz się spotkać bezpośrednio z moim kijkiem?Hobbit to stworek Lord of the Rings Żadnej grafiki nie widzę. :P EDIT: A tak w ogóle to po cholerę dwa tematy, z czego jeden (i to akurat ten) bez nazwy? |
Irhak |
Dobra rada - uciekaj póki możesz! ;) A na serio... jakoś takie miasto, bez kompletnego wykazu jednostek i choćby nich samych, nie przemawia do mnie. I czuję, że ten temat zniknie za jakiś czas lub umrze projekt śmiercią naturalną. I czemu zastąpić Rampart? A tak bardzo staram się go 'zjesiennić' :( Zwłaszcza za Rampart - nie chcę tego miasta widzieć bez gotowych jednostek i choćby pomysłu na ekran! (chyba ten i ten z pustym tematem, zwłaszcza ten drugi, pójdą do kasacji coś czuję ^^) |
Sawyer |
Aaronie skontaktuj się ze mną, chętnie ci pomogę. *Zaczyna coś kreślić po swoim notatniku, po czym uśmiecha się znowu do Aarona* Mówiłem serio. *Wskazuje na swój profil, żeby Aaron tam zajrzał* |
Mitabrin |
Najśmieszniejsze jest to, że takie miasto jest już od dawna ZROBIONE... obrazek download ps. "Jednorożec z grzywom" mnie rozwalił. :D |
Acid Dragon |
Mam nadzieję, że ktoś za to został powieszony... au, moje oczy! |
Altair |
Niestety to jest właśnie słaba strona WoGa. Jest tam mnóstwo silnych stworzeń wysokopoziomowych, których tak jak np. 6-poziomowi posłańcy mają ograniczone zastosowanie. A to właśnie niskopoziomowe stwory budują klimat. A tak nam marginesie sam ubolewam nad brakiem satyrów i leprechaunów w WoGu. :) |
Pewu |
Zapłacisz mi za dentystę! To jest takie cukierkowe, że aż zęby bolą... Tęcza? Baśń? O jejku. Lepiej daj sobie z tym spokój ;) By the way, ciekawi mnie, jak wygląda Brak pomysłu - nazwa brzmi obiecująco =D |
Sawyer |
Mita@ To nie jest dokładnie to samo miasto, może podobne ale nie to samo, poza tym jest nie dokończone jak sam autor stwierdził. Pewu@ Ładnie to tak brać od kogoś teksty? :D Pomysł jest ciekawy, mógłbym spróbować pomóc ale autor też musi brać biernie i czynnie przy swoim mieście udział. PS: Kto nadal twierdzi że to ja dobijam tutaj ludzi ostudzając zimną wodą zapał? (Na nikogo nie wskazuje, tylko mówię ;]) |
Dragonar |
Pomysł nawet niezły, ciekawy, ale lepiej byłoby, gdybyś może przedstawił jakieś wstępne projekty graficzne... Aaron: Satyr - nawet z ulepszeniem - już jest w jednym z miast, drugiego nam nie potrzeba. :PPoziom 2: Satyr - pół człowiek, pół kozioł Altair: Racja, szkoda, że nie ma leprechaunów... Satyry... Ugh! Jak to ich nie ma w WoGu?! Przecież są od dawna. :D
A tak nam marginesie sam ubolewam nad brakiem satyrów i leprechaunów w WoGu. :) |
Aaron |
@Dragonar Masz racje... Zapomniałem o Satyrach z Grove. Cóż zmienię nazwę na Leśne Satyry i będzie ok ;) @Hobbit Zanim uderzysz posłuchaj... (a w zasadzie przeczytaj) Hobbici to jedna z najsilniejszych jednostek Rainbow! Dzięki podwójnemu strzałowi i dużej liczbie strzał są niezwykle przydatne! Właśnie na Hobbitach i Kapturach opiera się ofensywa Rainbow. @Mitabrin Jak już wspomniał Sawyer to miasto nie jest tym samym... Ta wszystkie bajkowe stworzonka z czwórki są inspiracją tego miasta! @Pewu W najbliższym czasie nic mnie nie powstrzyma w tworzenia tego miasta (no może oprócz kija Hobbita...) @Sawyer Dzięki, że jako jedyny powiedziałeś dobre słowo o moim projekcie... A co do pomocy jak miałbyś link do tła Twierdzy i Bastiony (bez żadnych budynków) był bym ci wdzięczny A jakby ktoś miał pomysł na jednostkę 5 i 7 poziomu do niech mówi I to na tyle |
Irhak |
Cytat: Masz je przecież w zasobach gry... h3bitmap.lod->tbrmback.bmp i tbstback.bmplink do tła Twierdzy i Bastiony I nie mówię, że źle czy coś... ale czemu się uczepiłeś tego Rampartu? -.- |
Aaron |
Irhak ja się wcale nie uczepiłem do Rampart'u. Po prostu, żeby coś dodać trzeba coś odjąć i Rampart jest najbardziej podobny do Rainbow'u... |
Irhak |
A nie Conflux? IMO to on jest bardziej bajkowy i to właśnie on sie nadaje na Rainbow (tym bardziej, że tamtejsza zorza ma lepszy efekt na Graala niż Rampart :P)... BTW. tu masz coś nt. Doliny, miasta bardzo podobnego do Twojego ;) |
Sawyer |
Aaron - Jak mówię sam tego nie zrobisz i samemu tego NIE warto robić, strata czasu. Trzeba mieć tą osobę czy tam dwie żeby było łatwiej i szybciej. Zrobienie samemu miasta żeby pokazać że się umie coś zrobić jest jak dla mnie szaleństwem a nawet głupstwem połączonym z stratą czasu. (Nie, nie urażam BB bo on sam miasta nie robił, chodzi mi osoby które całkowicie same pracują nad miastem) Tak więc proponuje pomoc, w profilu mam podane swoje gadu gadu, jak chcesz to napisz a chętnie pomogę ci w problemach związanych z miastem. |
AmiDaDeer |
Aaron: Fajnie. Szkoda tylko, że nadal nie widzę grafik. JAKICHKOLWIEK. A wiesz, takie by się właściwie przydały w grze, co nie?Zanim uderzysz posłuchaj... (a w zasadzie przeczytaj) Hobbici to jedna z najsilniejszych jednostek Rainbow! Dzięki podwójnemu strzałowi i dużej liczbie strzał są niezwykle przydatne! Właśnie na Hobbitach i Kapturach opiera się ofensywa Rainbow. Sawyer: Osobiście uważam, że nie istnieje w tym przypadku coś takiego jak strata czasu. Jak mówię sam tego nie zrobisz i samemu tego NIE warto robić, strata czasu. Trzeba mieć tą osobę czy tam dwie żeby było łatwiej i szybciej. Zrobienie samemu miasta żeby pokazać że się umie coś zrobić jest jak dla mnie szaleństwem a nawet głupstwem połączonym z stratą czasu. Rozumiem obawy i potwierdzam, że większa ilość osób przyśpiesza proces tworzenia modów, lecz sformułowanie "szaleństwo a nawet głupstwo" jest dla mnie grubą przesadą. Pracujesz nad czymś sam? Świetnie, może coś z tego wyjdzie! Hero of Light, zbigniew czy Salamandre udowodnili, że tak naprawdę da się zrobić całe mody w pojedynkę albo ze znikomą "pomocą" od innych osób. Problem w tym, że wielu nie ma tak naprawdę nic do zaoferowania poza pomysłami. :P EDIT: Rabi, nie podrywaj nowych! Nie w mojej obecności! >.< |
Rabican |
Aaron: Jednorożec z grzywom Aaron: Rampart'u [...] Rainbow'u Mam nadzieję, że ktoś za to został powieszony... au, moje oczy! PS. Widzę, że lubisz tęcze i słodkości... Aaron, are you gay? |
OGARexs |
człowiek tęcza: Poziom 5: czarodziejkaA jakby ktoś miał pomysł na jednostkę 5 i 7 poziomu do niech mówi Ul. Poziom 5 Skrzydlata czarodziejka (F.U. coś wam mówi) Poziom 7: Motyl( coś w stylu smoczego oślizga + motyle skrzydła) Ul. Poziom 7: czarodziejski motyl (coś w stylu wiwerny+ motyle skrzydła) Poziom 8: Czarodziejski smok |
temat: Rainbow | wróć do komnaty |