Witaj Nieznajomy!
|
temat: Umiejętności komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
filus |
Ponieważ na forum (prawie) nic się nie dzieje, pragnę zadać kolejne pytanie. WoG wprowadza sporo ulepszeń w umiejętnościach drugorzędnych... tak więc chcę się spytać, które z tych umiejętności są godne uwagi (poza mistycyzmem)? |
Trang Oul |
Według mnie godne uwagi są: Artyleria, Pierwsza pomoc, Nauka, Taktyka, Talent magiczny, Finanse i w ostateczności Odkrywanie (szpiegostwo). |
DEW |
Czy ktoś umie lub wie jak zmienić umiejętność nekromacji, by działała podobnie jak Płaszcz nieumarłego króla lub na poz. podst. szkielety, na zaawansowanym duchy (zjawy lub wampiry), a na arcymistrzowskim lisze lub arcylisze. Trang Oul: Czy ty wiesz, jak się pisze na forum? Po co wszędzie zadawałeś to samo pytanie? Skasowałem wszytkie posty poza tym, a w temacie o artefaktach zostawiłem tylko pytanie o artefaktach i H5. |
Trang Oul |
Według większości graczy nekromancja JUŻ jest za silna, a ty chcesz jeszcze więcej? |
DEW |
Czy ktoś wie, jak to zrobić i jeśli tak, to czy mi napisze? |
Kaazam |
Moim zdaniem godne uwagi są: Magia Ziemi, Wody, Powietrza, Ognia; Atak; Obrona; Logistyka; Mądrość;. A co do tej nekromancji. Wierz mi, nie wolno z nią przesadzać, i tak jest zbyt silna. |
DEW |
To jakie umiejętności i jak umiecie edytować, jak umiecie, to proszę o instrukcje. P.S. Jak można zmienić obrazek przy imieniu, chodzi mi o ten na stronie forum. |
Trang Oul |
Aby zmienić avatar (obrazek przy imieniu), wejdź do swojego profilu (na górze strony) i w rubrykę "avatar" wpisz adres tego obrazka. |
Kaazam |
Aby zobaczyć co dana umiejętność daje, należy kliknąć prawym przyciskiem na ikonę umiejętności. Co do awatara. Aby wrzucić go do neta należy wejść tutaj i wybrać "host it", następnie dokument a po wyświetleniu adresu, wybrać ten na samym dole w okienku. |
Trang Oul |
Obrazki można też umieszczać na photobucket.com. |
emek12 |
Nekromacja jest silna według mnie, po co mi po walce głupie kościotrupy, są za słabe. Godna uwagi jest dyplomacja. Moższ mieć mierne wojsko, a jak masz mistrza dyplomacji, to się przyłaczają i robisz super wojsko. Więc takie jest moje zdanie :P . Kurczę, nie wiedziałem, że jak masz mistrza (jest arcymistrz?), to możesz mieć po walce zjawy lub lisze, myślałem, że tylko kościotrupy. Może ten patch WoG to dodał, bo z tego, co pamiętam, bez dodatku tylko kościotrupy dostawałeś. Trang Oul: Poprawiłem post jak należy, ale na drugi raz zrób to sam. |
Dyplomacja na mapach losowych i w większości map autorskich jest do niczego, gdyż wędrowne potwory mają ustawioną domyślną opcję "nigdy się nie przyłączą'. A 10 000 szkieletów zdobytych dzięki nekromancji je na obiad Błękitne Smoki. Ot, co... |
Acid Dragon |
No z tą dyplomacją to się nie zgodzę. Istotnie, takie ustawienia potworów były obecne w wersji 3.57F, aczkolwiek obecnie jest już *prawie* normalnie. W każdym razie dyplomacja zdecydowanie działa na mapach losowych i na mapach autorskich, o ile autor nie miał jakichś konkretnych planów co do danego oddziału potworów. Potwory mogą się od święta też przyłączyć i bez dyplomacji, gdy w armii jest wolne miejsce. a Tu coś na dowód :). Mapa losowa, drugi tydzień, bohater z zaawansowanym poziomem dyplomacji. |
Qui |
Jak ktoś chce się bawić w dyplomację, to proponuję ustawić wszystkim graczom ten sam zamek, a podczas wogifikacji pozwolić na miasta neutralne tylko tego rodzaju. Następnie włączamy tygodnie potworów i zezwalamy na pojawianie się potworów na mapie. Teraz tylko trzeba mieć dużo złota ;). (UWAGA! Gra z dyplomacją przy takich ustawieniach nie ma sensu. :P) |
Myszor |
Dyplomacja to potęga, ja raz dzięki dyplomacji miałem coś koło 5k pegazów. Dyplomacja to naprawdę potężna umiejętność, jeśli masz złota dużo |
temat: Umiejętności | wróć do komnaty |