Kwasowa Grota Heroes VIIMight & Magic XHeroes III - Board GameHorn of the AbyssHistoria Światów MMSkarbiecCzat
Cmentarz jest opustoszały
Witaj Nieznajomy!
zaloguj się    załóż konto
Sala Bohaterów  (Heroes I - IV)temat: [H3] The Forge
komnata: Sala Bohaterów (Heroes I - IV)
strona: 1 - 2 - 3 ... 13 - 14 - 15

uhm PW
8 sierpnia 2024, 15:02
Muszę się przyznać do błędu, dłuższe szperanie po jutubowym i sałndklałdowym kanale Paula Romero potwierdziło, że utwory rzekomo skomponowane dla Kuźni, ofiarowane przez Paula teamowi Polish Forge, pochodzą tak naprawdę skądinąd - są to mianowicie niewykorzystane tracki z Rift: Planes of Telara; zostawię tutaj:
The Desert Spirits
Spirits of the Black Forest

Droopy PW
9 sierpnia 2024, 11:15
Sam myślę że nigdy takowy utwóry muzyczny nie powstał do Forge przez Paula. Bo mysle ze sama Kuznia zostala w moment anulowana, swoją drogą najbardziej ciekawy mnie koncept arty innych jednostek czy takowe były,bohaterow Forge i wiele wiele innyc rzeczy

Darkstorn PW
6 lipca, 14:53
P.S.

Czy tak mógłby wyglądać Juggernaut/Dreadnought ("Rhino"):

https://wiki.evageeks.org/Evangelion_Unit-01
https://evangelion.fandom.com/wiki/Evangelion_Unit-01

?

Kastore PW
6 lipca, 15:26
Jugger miał chodzić na czterech łapach, mieć rogi, elektryczne bolty na ciele jak potwór Frankensteina i szpony.

Alamar PW
7 lipca, 11:08

Andruids PW
8 lipca, 22:58
Darkstorn:
Mógłby. Czemu nie.

Yaaqob PW
9 lipca, 13:05
Alamar:
https://www.forum.acidcave.net/topic.php?TID=13&pid=171383&page=15#171383
Hehe, tak, od niedawna nie ma już wątpliwości. ;-)

Alamar PW
9 lipca, 18:21
Mass missile attack from its spine?
Coś mi to przypomina:

Ogólnie to odnoszę wrażenie, że Greg Fulton niekoniecznie miał tę samą wizję, co reszta zespołu.
Z wywiadów z innymi byłymi pracownikami wynika, że ostateczny kształt frakcji nie był jeszcze do końca ustalony (choćby nieszczęsne nagi).

David Mullich:
We did have some debate about what visual form this technology would take. I advocated more of a Jules Verne glass-and-brass look; others wanted a WWII look. While we were still in the conceptual phase, our Marketing department said they needed whatever artwork we had.

Przeprowadziliśmy kilka debat na temat wyglądu, jaki miała przyjąć ta technologia. Byłem za klimatem szkła i mosiądzu w stylu Juliusza Verne'a; inni chcieli wyglądu rodem z II wojny światowej. Gdy wciąż byliśmy w fazie ustalania koncepcji miasta, nasz departament marketingowy przekazał, że potrzebują jakichkolwiek grafik, które mieliśmy na stanie.

Chrisitan Vanover:
I can say with certainty that had NWC continued with development of the Forge town, there would have never been anything even resembling a Naga Tank or Chainsaw Zombie, because it just wasn't our style - the theme for the town was "steampunk", not "horror". The concept art would have gone through a review process, and the artists would have been told "this is wrong, do it again", and were it not for our marketing department the public would have never even been aware of what creatures didn't make the cut (something which happens in every game, by the way). Instead, the Heroes III team chose to just drop the town altogether. Why, I'll never know, but that's what happened.

Mogę z całą pewnością powiedzieć, że jeśli NWC dalej kontynuowałoby prace nad miastem Forge, nigdy nie zaistniałoby w nim nic choćby przypominającego Nagę w czołgu lub Zombie z piłą łańcuchową, bo to po prostu nie było w naszym stylu - koncepcją miasta miał być "steampunk", a nie "horror". Szkice koncepcyjne przeszłyby proces rewizji, a artyści usłyszeliby "to jest niewłaściwe, zrób to jeszcze raz" i gdyby nie nasz dział marketingu, publika nigdy nawet nie dowiedziałaby się jakie jednostki ostatecznie nie weszły do gry (a jest to coś, co zdarza się tak naprawdę podczas tworzenia każdej gry). Zamiast tego zespół Heroes III zdecydował się na zrezygnowanie z miasta całkowicie. Dlaczego? Tego nigdy się nie dowiedziałem, ale właśnie tak to się potoczyło.

Kastore PW
9 lipca, 19:51
Nie jesteś jedynym, który ma takie wrażenie. Zresztą można znaleźć wypowiedzi Fultona, które różnią się szczegółami, ale po pierwsze wychodzę z założenia, że Fulton lepiej się przygotował do współpracy nad komercyjnym produktem niż do jakiegoś wywiadu, a po drugie - to co opowiada Fulton, Mullich i Bullard jest spójne ze sobą, więc można stwierdzić, że doszli do jakiegoś wspólnego konceptu.

Co do tego cytatu Vanovera - on się zaczyna tym, jak mówi, że nie pracował nad dodatkami do H3, a o Forge dowiedział się z E3. Nie był częścią teamu pracującego nad Forge. W tym czasie zajmował się Might & Magic: Counter-Strike Legends of Might & Magic.
strona: 1 - 2 - 3 ... 13 - 14 - 15
temat: [H3] The Forge