Witaj Nieznajomy!
|
temat: [ERA/dodatek] The Succession Wars komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 ... 50 - 51 - 52 | |
Trith |
(Chyba) oficjalny temat moda jest tu, jeśli nikt jeszcze nie podał. |
Ulung |
Zapowiada się syta modyfikacja! Zaiste, połączenie dwójki z trójką jako synteza wyjdzie chyba... pięknie... :) |
satyr64 |
Po screenie, który podał nie dawno widać chociażby pająki... Czekam, aż mod ujrzy światło dzienne. :) |
Dru |
W maju mister_kalu udostępnił pliki graficzne, które stworzył, gdyż nie miał czasu kontynuować projektu. Niestety po skopiowaniu całego folderu, gra działa, grafiki są wyświetlane, ale wszystko jest tak ułożone jak w oryginalnych zamkach H3 przez co grafiki nachodzą na siebie i jednostki też są ułożone wedle zamków H3. Czy ktoś testował to i wyświetla się u kogoś poprawnie? Pozdrawiam sympatyków tego projektu ;) |
Mitabrin |
Miałem zamiar ściągnąć, przetestować i poprawić (gdyż nikt kto na HC deklarował, że zrobi instalkę jej nie zrobi), ale niestety z jakiegoś powodu u mnie te pliki nie chcą się ściągnąć... Jeśli mógłbyś je wrzucić na inny serwer, to może byłbym w stanie coś z tym zrobić. :3 |
Dru |
Proszę - http://wyslijplik.pl/download.php?sid=erE3jYad Mam nadzieje, że będzie dobrze ściągało ;) Swoją drogą przeglądając te we wszystkie zmiany jestem pełen podziwu, że zrobiła to jedna osoba. Naprawdę bardzo dobrze to wygląda! |
Cati7 |
Zmiany są naprawdę świetne. Tylko, że jest jeszcze parę błędów. Mam nadzieję, że nie jest to ostateczna wersja i zostaną w następnej wersji poprawione. Szkoda, że nie można zapisywać stanu gry. |
Shin0bi |
@Dru Jednostki ułożone są dobrze, musisz tylko zaznaczyć wszystkie dostępne opcje wog w menu. |
Dru |
Jakie opcje? U mnie wszystko jest po staremu, nie zauważyłem żadnych nowych opcji w Wogifikacji. Możesz podać dokładnie w jakiej zakładce i jak nazywa się opcja? |
Mistrzsz |
Może ktoś wrzucić to co podał Dru na inny upload bo trzeba płacić SMS a aktualnie mam konto Blocked :/ |
Shin0bi |
@Dru Powinny być zaznaczone następujące opcje: (nazywają się po staremu ale do nich Mister Kalu dodał swoje skrypty) Enhanced Monsters Neutral Town (nie jestem pewien bo dawno nie grałem, ale na 99% tak) Troops stack gain experience Oraz wszystkie w New Adventure Objects włącznie z podmianą. Być może coś pominąłem, w razie jakichś problemów wrzucę screena z moimi opcjami wog. |
Cati7 |
Czy przy dowódcach pojawiają się wam jakieś błędy? Zwłaszcza przy awansie. |
Dark Dragon |
Czy wersja ta zawiera Cygańskie miasto? |
Shin0bi |
Tak, zawiera. Co do dowódców - to czy ten element nie powinien być wyłączony w tym modzie? |
Mitabrin |
Pewnie wielu z was się ucieszy... mister_kalu na HC ogłosił, że powraca do tworzenia moda. Wydał także dodatkowo nowy filmik ilustrujący tym razem między innymi edytor map -LINK A teraz... czy ktoś oprócz mnie przyznaje się, że jeśli to wyjdzie, to będzie w to grał już zawsze zamiast normalnego WoGa? |
satyr64 |
Ja mogę się do tego przyznać ! Wog jest moim zdaniem już nudny, bo nie wyszła wersja 3.59. Czekam na ukończenie tej modyfikacji ! |
Shin0bi |
H2 zawsze było moją ulubioną częścią Heroes pod względem klimatu, a z tego co widzę autorowi udało się przenieść ten cały old school w nowocześniejszy i praktyczniejszy engine trójki, rewelacja jak dla mnie. Jak już to wyjdzie (a po dotychczasowej działalności Kalu nie mam wątpliwości, że wyjdzie w takiej czy innej formie) to czekam na ludzi do gry po sieci! (ehh, te miodne wieczory spędzane na poczciwej dwójeczce...) |
Dru |
Zgadzam się z Tobą Shin0bi! Heroes II ma swój unikalny klimat, którego w następnych częściach trochę brakowało. Jestem pełen podziwu, że tą całą modyfikacje tworzy tylko jedna osoba. Przecież to ogrom pracy gdyż modyfikacja nie polega tylko na przeniesieniu grafik, a również stworzeniu nowych, by dostosować dwójkę pod silnik trójki. Same nowe grafiki bardzo mi się podobają i pasują do pozostałych elementów. Także to co dla mnie jest dobre to fakt, że dostajemy tak naprawdę nową grę. Są nowe budynki w miastach, inny rozkład jednostek,nowi bohaterowie itp. Co z tego, że grafika jest trochę przestarzała ? Chcę coś nowego z grywalnością trójki i ten mod to zapewnia ;) Po ostatnim filmiku widać kolejne postępy, w zasadzie mapa przygody jest już zmieniona, widać również, iż mister_kalu wziął się też za sam interfejs. Dodatkowo zauważyłem, że autor odtworzył mapę z dwójki, co może oznaczać nowe scenariusze rodem z Heroes II. Nie mogę się już doczekać finalnej, grywalnej wersji :D |
Irhak |
Cytat: Naprawdę? Nieźle! Gdzieś na forum zarzuciłem kampanią z H2:PoL 'skonwertowaną' do H3:SoD. Może znajdę i jeszcze raz ją zamieszczę (a nawet jemu się podeśle)? :PDodatkowo zauważyłem, że autor odtworzył mapę z dwójki, co może oznaczać nowe scenariusze rodem z Heroes II. Nie mogę się już doczekać finalnej, grywalnej wersji :D Edit - Found it! |
Klekot |
Z ta kampania to możne pogadaj z Kalu zawsze to jakaś pomoc o ile by to wszystko się zgrało ; p zawsze mniej roboty by chłopak miał i szybciej to wypuścił :) |
strona: 1 - 2 - 3 ... 50 - 51 - 52 |
temat: [ERA/dodatek] The Succession Wars | wróć do komnaty |