|
|
|
|
Witaj Nieznajomy!
|
temat: [WoG, ERA] Skrypty ERMkomnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty
|
| strona: 1 - 2 - 3 ... 81 - 82 - 83 | |
|
|
Cytat: To bardzo źle postawione pytanie. ERA jest platformą, która interpretuje kod ERM, tak jak Visual Studio interpretuje kod C++. Owszem, wraz z ERĄ doszło kilka komend nieobecnych w WoGu, niemniej jednak zasada jest ta sama - piszesz skrypt za pomocą ERM, a gra/era czyta go i wykonuje zawarte w nim polecenia.
Jakie są różnice pomiędzy ERĄ, a ERM'em? |
![]() Krukov
|
Więc jakie są benefity korzystania z ERY? Słyszałem bowiem, że jest stabilniejsza. |
|
|
To tak jakbyś nazwał Erę Wogiem 3.60. Przy czym ERA stała się bardziej platformą, gdzie Wog 3.58 jest jako mod-base dla innych modów, co sprawia że całość jest stabilniejsza gdyż pewne zmienne i funkcje mogą działać lokalnie nie interferując że sobą. |
![]() Vanreder
|
czy bywa tu jeszcze ktoś, kto podjąłby się napisania kilku skryptów ? |
![]() Andruids
|
Tutaj tak średnio to widzę (chociaż mogę się mylić!). Na Twoim miejscu podbiłbym na discorda ERY - https://discord.gg/BDB9kzMq (zaproszenie wygaśnie po 7 dniach). |
|
giudhecca
|
Hej wszystkim. Czy ktoś jest w stanie pomóc mi z pewnym skryptem? Chodzi o możliwość trzymania konkretnego artefaktu w jednej lub drugiej dłoni. Skrypt działa poprawnie do momentu, gdy bohater trzyma inną broń i następuje "podmiana" artefaktu. Wtedy dzieją się cuda i artefakt 162 znika mi z oczu^^ Poniżej skrypt i krótki filmik: ZVSE !?AE1&v998=162; ** założył !!UN&v1=0:A162/2/4; ** prawa dłoń !!UN&v1=1:A162/2/5; ** lewa dłoń !?AE0&v998=162; ** zdjął !!VRv1:+1; !!VRv1:%2; ** 0 › 1, 1 › 0 https://geocities.ws/pocketplane/wog |
![]() James_Dean
|
co to za mapa? ciekawie wygląda |
|
|
Najlepiej z takimi pytaniami uderzyć na discorda ERY. |
|
giudhecca
|
avatar Okej, tak chyba zrobię. Dzięki:) James_Dean To mapa którą kiedyś tworzyłem, ale ostatecznie nigdy jej nie dokończyłem. Służy mi teraz do testowania różnych skryptów itp. |
![]() James_Dean
|
giudhecca: Gdybyś miał jakiś odnośnik do swoich map ze skryptami to chętnie bym zagrał :)
|
| strona: 1 - 2 - 3 ... 81 - 82 - 83 | |
| temat: [WoG, ERA] Skrypty ERM |
wróć do komnaty
|