Witaj Nieznajomy!
|
temat: [WoG, ERA] Skrypty ERM komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 ... 81 - 82 - 83 | |
Altair |
ZVSE !?LE5/6/0; !!HE-1:P20/21/0; Teraz będzie działać jeśli w punkcie 5,6,0 będzie zdarzenie lokalne (LOCAL EVENT). |
Altair |
>Gdzie trzeba skrypty wklejać? Nie chce mi się tłumaczyć: http://republika.pl/wog/wstep-erm.htm |
Kryształowy smok |
Jest tylko o lokalizacji, nie wiadomo na które miejsce się teleportować na mapie. Co treba pisać? |
Altair |
Do teleportacji bohatera jest:!!HE-1:Px/y/p; i za x,y,p trzeba wstawić własne współrzędne |
Kryształowy smok |
Co to są WŁASNE WSPÓŁRZĘDNE? |
vinius |
Ekhm... skryptami się na razie nie interesuję, ale przecież każdemu punktowi na mapie (nawet w edytorze map) są przypisane współrzędne... o ile o te chodzi :) . |
Altair |
Współrzędne to miejsce, gdzie bohater ma się teleportować. Oto się przecież pytałeś Kryształowy smoku :P . @vinius - hm... skryptami się na razie nie interesuję, ale przecież każdemu punktowi na mapie (nawet w edytorze map) są przypisane współrzędne... o ile o te chodzi :) . Ja już sam nie wiem o co chodzi :) . |
fishy |
Własne współrzędne to te liczby, które są u góry i z lewej strony mapy edytowanej w edytorze map. Czyli: x to te liczby u góry y to te liczby z lewej z to poziom (0 nadziemie, 1 podziemie) Czy wszystko jest jasne? Czy wszystkie wątpliwości rozwiane? |
Kryształowy smok |
A co napisać, żeby były obrazki w zdarzeniach na mapie? |
Trang Oul |
Masz to na stronie http://republika.pl/wog/zmienne-erm.htm. |
Altair |
Hmm... o obrazkach jest na http://republika.pl/wog/okna-erm.htm Niedługo postaram się napisać o obiektach... |
Kryształowy smok |
Podaj chociaż jeden przykład. |
Trang Oul |
Najprostsze, z jednym obrazkiem: !!IF:Q#1/#2/#3/#4^Text^; Gdzie: #1 to flaga (2,3,4...1000) #2 to typ obrazka (0...36) #3 to podtyp obrazka (rożny w zależności od typu) #4 odpowiada za rodzaj okna dialogowego: 1 - komunikat z jednym przyciskiem (OK) 2 - komunikat z dwoma przyciskami 4 - komunikat bez przycisków "ukryty tekst" (Hint Text) @altair: "Hint" to znaczy "podpowiedź", a nie "ukryty". |
Altair |
Tak, tak... Masz rację Trang Oul :) . Musiałem przeoczyć. Tak to jest jak się coś na szybko pisze a potem nie sprawdzi. |
Kryształowy smok |
Co mam zrobić, żeby grać bez miasta? Przykład: Startuję bez miasta, minęło siedem dni, a jestem bez miasta i nie przegrałem. Co mam zrobić? |
Trang Oul |
Taki skrypt jest na mapie treningu - zutorial.tut. Niestety nie wiem, który to. |
Altair |
@Kryształowy smok: Co mam zrobić, żeby grać bez miasta? Należy użyć skryptu: !!OW:D#1/#2; #1 - to nr Gracza (0 - dla czerwonego) #2 - ilość dni po których następuje wyeliminowanie z gry. (0...254) dla wartości powyżej 127 bohater będzie mógł "żyć wiecznie". Jednak jeżeli zdobędzie miasto i potem straci (ostatnie) znowu zostaje mu 7 dni na odnalezienie miasta. |
Kryształowy smok |
Ten skrypt mi nie działa. A w obrazach podano mi zły numer flagi. Co mam zrobić: jak wejdę na któreś miejsce, to rzecz się pojawia na innym miejscu. |
Altair |
To sprawdź ten (dla gracza czerwonego): Teraz sprawdziłem i bedzię działać. ZVSE !#OW:D0/128; |
Kryształowy smok |
Dam wam teraz skrypty w podzięce za danie mi skryptów: Nazywanie obiektów ZVSE !#VRz&&&:S^nazwa^; !#OBy/x/p:H&&&; Przykład: ZVSE !#VRz154:S^{nie tknięta rtęć}^; !#OB4/67/0:H154; za &&& wztawcie liczbę, przykład:240. Można dać na parę obiektów nazwy, przykład: ZVSE !#VRz154:S^{nie tknięta rtęć}^; !#OB4/67/0:H154; !#OB5/68/0:H154; !#OB6/23/1:H154; Liczba &&& musi być taka sama w jednej nazwie. PS:jak idzie druga nazwa, to musi być inna liczba &&&. |
strona: 1 - 2 - 3 - 4 ... 81 - 82 - 83 |
temat: [WoG, ERA] Skrypty ERM | wróć do komnaty |