Witaj Nieznajomy!
|
temat: Nekropolia komnata: Niebiańska Kuźnia (WoG, HotA, VCMI) |
wróć do komnaty |
strona: 1 - 2 | |
Skazo |
Słuchajcie, kiedyś widziałem gdzieś na necie obrazek zamku Nekropoli z tym, że budynki i cała reszta wyglądały jakby miały o wiele lepszą grafikę, nie pamiętam gdzie to widziałem, i teraz moje pytanie czy to kojarzycie, i czy to był jakiś mod do woga? Żeby podmienił wygląd Nekropoli? Jeśli tak to prosił bym o linka. |
Altair |
To zapewne nawet interesujące. Pytanie tylko czy aż na tyle by tworzyć do tego osobny wątek? ;> |
Skazo |
w takim razie sory i proszę adminów o przeniesienie go do mojego poprzedniego tematu |
Irhak |
Masz na myśli ten screen? Podejrzewam, że to mogła być jakaś starsza wersja Necropolis, inna wizja programistów po prostu... Jeżeli tak było, to nigdy nie wyszło takie Necropolis... |
Skazo |
Tak to to!! Szkoda że nie wyszło :( a dało by radę wprowadzić to do gry? mógłbym nawet pomóc i powycinać budynki i zamaskować dziury po nich. |
Trang Oul |
To Nekropolia z bety. Lepsza od ostatecznej, tak samo jak wiele innych rzeczy (np. portrety jednostek, Forge)... |
Acid Dragon |
To tylko jeden zachowany screen. Wg mnie nie da się tego wprowadzić do gry realnym nakładem pracy, ale jak ktoś by się uparł, zaczął wycinać poszczególne budynki, dorabiać animację i próbował dopasowywać je do obecnego układu budynków w nekropolii to.... znaczyłoby, że takiemu człowiekowi przydałaby się jakaś terapia :P. |
Artov |
Trang: Nie wydaje mi się... Wersja ostateczna jest lepsza - bardziej mroczna;] Ta jest jakaś taka zbyt jaskrawa (...i ten księżyc :P)(...)Lepsza od ostatecznej(...) Master: Lub nie wie co zrobić z czasem ;)
to.... znaczyłoby, że takiemu człowiekowi przydałaby się jakaś terapia :P. |
Dragonar |
Racja - Nekropolia z bety była znacznie lepsza. Podobnie jak Loch. Acid Dragon: Poczułem się urażony. ;PWg mnie nie da się tego wprowadzić do gry realnym nakładem pracy, ale jak ktoś by się uparł, zaczął wycinać poszczególne budynki, dorabiać animację i próbował dopasowywać je do obecnego układu budynków w nekropolii to.... znaczyłoby, że takiemu człowiekowi przydałaby się jakaś terapia :P. Ale wyciąłem tylko zamek i mi się odechciało. :P |
AmiDaDeer |
Cytat: Może, ale IMO nie pasowała do reszty pod względem graficznym, więc była gorsza. :P
Racja - Nekropolia z bety była znacznie lepsza. Podobnie jak Loch. |
dambibi |
Hobbit: To reszta była gorsza i zaniżyła standardy. ;p
Może, ale IMO nie pasowała do reszty pod względem graficznym, więc była gorsza. :P |
vinius |
Co "nie pasowała", co "nie pasowała", pasowała, tylko tekstury i rendery zbyt wysokiej jakości, to się tak wydaje. Trochę by się rozmazało, przyciemniło i by pasowało jak ulał. |
Ta Nekropolia jak i wszystkie screeny z bety wyglądały okropnie! Przecież jak na dłoni widać jaki graficzny postęp nastąpił między beta a finalną wersją h3. Narzeka się, że czwórka jest cukierkowa, ale beta też taka jest. Jedyny argument dla tych, którym to się podoba to chyba opatrzenia się na zasłużoną grę i potrzeba zmian. Jakichkolwiek. |
Irhak |
No tak, ale 3 budynki mi się podobają... tylko 3... karczma, świątynia, sale ciemności... |
Skazo |
a dało by radę samą grafikę fortu podmienić? bo ten z bety mi się bardziej podoba |
Artov |
O właśnie! Czekałem, aż ktoś da inteligentną odpowiedź! W pełni zgadzam się z Avatarem! Przecież oba screeny to i to wyglądają okropnie! Może są "ładne", ale nie pasują do klimatu miasta! Są to po prostu na żywca konstrukcje 3d które nie przypominają rzeczywistych budynków, są kolorkowe i zupełnie nie pasują do klimatu Necropolis i Lochu które w założeniu mają być mroczne! Wniosek: Miasta w wersji finalnej są o wiele lepsze pod względem kolorystycznym i dopracowaniem 3d! PS: I jeszcze sam fakt, że za nekropolią widać tylko jakąś pustynię też wzbudza we mnie niechęć ;p |
Master13 |
Zgadzam sie z przed mowcami i dodam od siebie ze wyglad obu zamkow jest nieestetyczny |
Skazo |
mam pytanie, czy jest jakiś sposób żeby zapisać random map i potem otworzyć ją w mapediotrze? |
Każda - podkreślam każda losowa mapa zapisuje się na dysku i można ją otworzyć w edytorze. Czy jak w folderze z z grą widzisz katalog random_maps to nie zapala ci się żółta lampka w głowie? |
Irhak |
avatar: Każda - podkreślam każda losowa mapa zapisuje się na dysku i można ją otworzyć w edytorze. Czy jak w folderze z z grą widzisz katalog random_maps to nie zapala ci się żółta lampka w głowie? Najwyraźniej zapala mu się wtedy CZERWONA lampka... Sorry, nie mogłem się powstrzymać... |
strona: 1 - 2 |
temat: Nekropolia | wróć do komnaty |